spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

Hotelierii români angajează tot mai mulţi muncitori străini, din cauza lipsei de interes a angajaţilor români

- Advertisement -

Hotelierii din România se bazează tot mai mult pe muncitori din afara Uniunii Europene (UE), pentru că nu au multe alternative de angajare pe piaţa internă a muncii, a declarat pentru Agerpres preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

„Ne bazăm tot mai mult pe muncitorii străini, pentru că nu avem alternativă internă. Trebuie să amintesc că industria face eforturi de a mări veniturile: aproape fiecare proprietar a mărit sau măreşte nivelul de salarii, evident în măsura în care îi permite activitatea, dar cu eforturi mari şi sperăm să devenim din ce în ce mai atractivi pentru alte sectoare, inclusiv pentru români care astăzi lucrează în diaspora şi care s-ar putea întoarce. Eu am exemple de angajaţi din străinătate pe care i-am adus şi care vin să lucreze în România, şi cred că acest lucru se poate extinde”, a afirmat Ile.

Una dintre măsurile urmărite de către hotelieri pentru acoperirea deficitului de forţă de muncă este creşterea numărului de muncitori extra-comunitari acceptaţi la muncă în România.

„Şi hotelurile, ca şi restaurantele, au aceeaşi problemă a lipsei forţei de muncă”, a spus Ile. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/hotelierii-romani-angajeaza-tot-mai-multi-muncitori-straini-din-cauza-lipsei-de-interes-a-angajatilor-romani-1641761

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.