spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Hoții din Bârlad, care au dat o lovitură de 50.000 de lei, rămân în arest preventiv!

- Advertisement -
ÎN AREST… Un grup infracțional din Bârlad, format din patru indivizi, au ajuns după gratii pentru că au furat în două luni „cât alții într-un an”!

LA RĂCOARE… Cei patru tineri din Bârlad, cercetați pentru furt calificat, după ce au creat un prejudiciu de peste 50.000 de lei,  rămân în arest. Magistrații de la Tribunalul Vaslui au respins contestația formulată la decizia Judecătoriei Bârlad, prin care  aceştia  au fost trimişi în arest preventiv pe o durată de 30 de zile. Prin urmare, cei patru rămân în arest și urmează să achite fiecare câte 350 lei cheltuieli de judecată, plus câte 313 lei plata către apărătorii din oficiu. De asemenea, magistrații vasluieni au respins și solicitarea de a le fi înlocuită măsura arestului preventiv cu o altă măsură mai „blândă”, gen arest la domiciliu sau controlul judiciar pentru 60 de zile. Vă menționăm că cei patru indivizi au dat spargeri la 12 societăți comerciale și la trei clinici medicale particulare din Bârlad, pe parcursul a doar două luni, iulie – august a.c.

„Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de către inculpații Hurmuz  Vlăduț-Petru, Dragomir Liviu-Costel, Batistă  Sergiu, Lupu Ionuț, în prezent deținuți în arestul IPJ Vaslui împotriva încheierii nr.63 din data de 05.09..c. pronunțate de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bârlad, pe care o menține. Obligă pe inculpații contestatori Hurmuz Vlăduț-Petru, Dragomir Liviu-Costel, Batistă  Sergiu, Lupu Ionuț, la plata către stat a sumei de câte 350 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare”, este decizia definitivă a magistraților vasluieni.  Vă reamintim că în data de 4 septembrie a.c., față de cei patru bărbați, cu vârste între 17 și 49 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, a fost dispusă  măsura reținerii, pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bârlad, cu propunere de arestare preventivă.  Cei patru sunt: Vlăduț Petru Hurmuz, Liviu Costel Dragomir, Sergiu Batistă și Ionuț Lupu. Persoanele au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.  Cei patru sunt  bănuiți că, în perioada iulie – august  a.c.,, ar fi comis, pe raza municipiului  Bârlad, mai multe furturi din 12 societăți comerciale și trei clinici medicale particulare, iar prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor  este  estimat la peste 50.000 lei. Vă mai reamintim că pe  4 septembrie a.c. peste 45 de polițiști și jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiul Bârlad. În cauza penală în care au fost dispuse perchezițiile, s-au efectuat  cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.  Ancheta este încă în curs de desfășurare, polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor  implicate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.