spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Hotul a fost prins: Ciocoiu, anchetat!

- Advertisement -

MINCIUNI GOGONATE… Astãzi, fostul director al ANIF Vaslui, Adrian Ciocoiu, va fi anchetat de o echipã trimisã de sucursala Galati, pentru golirea intentionatã a barajului de la Corodesti si furtul documentelor cu regim special de la sediul acumulãrii. Pentru Ciocoiu se anuntã zile grele, fiind pasibil sã-si piardã locul de muncã si sã ajungã dupã gratii pentru faptele sale. În cursul zilei de ieri, acesta a mers la Politia Bârlad, unde a predat registrele furate de la Corodesti. “Dl. Ciocoiu a spus cã a luat acele registre întrucât avea de fãcut o lucrare si nu putea s-o facã la sediul barajului”, a declarat inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. “Lucrarea” lui Ciocoiu a fost, de fapt, legatã de falsificarea datelor din registre, pentru ca golirea barajului de la Corodesti sã parã un lucru normal, spun surse din ANIF Vaslui.

În cursul zilei de ieri, o echipã de la Politia Gherghesti a mers la Bârlad, pentru a-l contacta pe inspectorul zonal Adrian Ciocoiu, reclamat de conducerea ANIF în cazul disparitiei documentelor cu regim special de la acumularea Corodesti. Oamenii legii l-au sunat pe Ciocoiu si l-au invitat la sediul Politiei Bârlad, pentru explicatii. Acesta nu a venit cu mâna goalã si a adus cele cinci registre ale acumulãrii, motivând cã a luat documentele întrucât avea de efectuat o lucrare urgentã (sâc!). “Colegii de la postul de politie Gherghesti au mers la Bârlad, de unde au ridicat cinci registre ale acumulãrii Corodesti, de la dl. Adrian Ciocoiu, cel împotriva cãruia s-a fãcut sesizare pe 15 octombrie. În declaratia sa, dl. Ciocoiu a spus cã registrele au fost ridicate întrucât avea de executat o lucrare urgentã de serviciu si nu avea spatiu suficient. Nu a mentionat dacã faptul de a le ridica a fost sau nu legal. Noi vom continua cercetãrile, dacã societatea care ne-a sesizat ne va cere acest lucru”, a spus inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Nota de serviciu invocatã de Ciocoiu este, de fapt, o mãsluire a datelor din registre, pentru a justifica golirea barajului de la Corodesti, au spus surse din ANIF. “A trimis o notã explicativã, astãzi dimineatã (luni, 18 octombrie, n.r.) la care a anexat si copii din registrele acumulãrii. Este mai mult decât clar ceea ce a fãcut inginerul Ciocoiu. A trecut niste indici în aceste caiete, nici dacã erau 50-60 de grade Celsius afarã nu se evapora apa din baraj atât de rapid”, a spus o sursã din interiorul ANIF Vaslui.

Registrele au fost predate la Corodesti, cu proces-verbal

Ieri dupã-amiazã, registrele au fost predate de politisti cãtre ANIF, pe bazã de proces-verbal. “Noi vom verifica foarte atent aceste registre si vom cere la Parchet o expertizã, pentru a descoperi înscrisurile care s-au fãcut în mod ilegal, cât timp acestea nu au stat la baraj. Dacã va fi nevoie, vom face o nouã plângere penalã împotriva dlui Ciocoiu, pentru cã nu vom lãsa nepedepsitã o astfel de faptã. Nu avea dreptul sã plece cu registrele acasã, aceste documente sunt cu regim special si nu avea voie sã le ia, la modul în care a procedat”, a explicat seful ANIF Vaslui, Sorin Dumitriu. Dupã ani de zile de dezmãt, în care a fãcut ce a dorit cu bunurile statului român, Ciocoiu a crezut cã poate face ce dori la barajul de la Corodesti, furând ca un hot niste documente care trebuiau sã stea la sediul acumulãrii. Registrele au fost, foarte probabil, modificate de Ciocoiu, sperând cã-si va salva pielea în ultima clipã. În aceastã dimineatã, fostul director ANIF Vaslui este chemat la Vaslui, pentru a da notã explicativã despre gestul sãu iresponsabil si ilegal. Tot astãzi, va veni în judet si o echipã de control din partea sucursalei Galati a ANIF, care va decide ce mãsuri se impun.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.