“HUB verde pentru Liceul “Emil Racovitã” Vaslui”, o initiativã a Asociatiai Culturale ArtEst Vaslui

PROIECT… Spatiul verde din curtea Liceului Teoretic “Emil Racovitã” va fi reamenajat prin intermediul unui proiect inedit – “Hub verde pentru LER Vaslui”, implementat de Asociatia Culturalã ArtEst. Grãdina liceului va fi decoratã cu obiecte mestesugite de elevi din materiale reciclabile, care dacã ar fi aruncate, ar polua mediul, iar o firmã de profil, TeoGarden Design, va planta diferite specii de plante si va întretine spatiul verde cu diverse lucrãri specifice.

Însã proiectul nu îsi propune doar sã transforme grãdina liceului, ci si sã promoveze voluntariatul si ecologia. Astfel, 225 de elevi vor fi implicati în activitãti de educatie alternativã, prin artã, participând la mai multe ateliere de lucru în cadrul cãrora vor învãta de la mesterii populari ai Asociatiei ArtEst cum sã confectioneze decoratiuni de gradinã din materiale reciclabile. “Finalitatea proiectului va viza transformarea unui spatiu comun, putin atractiv, dar generos, într-unul în care arta sã-i bucure pe cei care vor petrece timp aici, confectionate din materiale reciclabile, un “perete” verde în zona de grãdinã care se învecineazã cu o stradã intens circulatã. Spatiul verde astfel reamenajat va avea impact benefic asupra calitãtii aerului si va reduce fonic zgomotul creat de cãtre autovehiculele care tranziteazã zona”, au explicat reprezentantii Asociatiei ArtEst Vaslui.

Coordonatorii proiectului: “suntem convinsi cã ni se vor alãtura tot mai multi cutezanti ca si noi”

Proiectul a primit finantare în cadrul programului “Fondul pentru un viitor mai bun în comunitãti”, derulat de Federatia Fundatiile Comunitare din România, cu sprijinul financiar al Lidl România. “Pentru cã ne-am dorit din tot sufletul valorificarea locurilor frumoase de la noi si recunoasterea potentialului oamenilor de exceptie din oras, am cãutat o vreme echipe descrise de profesionalism, permanentã disponibilitate pentru atingerea unor tinte ambitioase si dorintã de implicare directã în solutionarea unor probleme comune oricãrei comuntãti. Si cãutãrile noastre nu au fost în zadar. Astãzi am cîstigat încrederea finantatorilor ideilor noastre si vom oferi un curcubeu unuia dintre liceele vasluiene. Mâine suntem convinsi cã ni se vor alãtura tot mai multi cutezanti ca si noi, iar gândurile noastre bune vor continua sã ne coloreze orasul în cel mai frumos pastel. Pentru <acum>, tinem sã multumim Federatiei Fundatiile Comunitare din România si Lidl România, pentru finantarea proiectului nostru, Fundatiei Comunitare Iasi, pentru jurizarea obiectivã si consultanta profesionistã, Teo Garden Design, pentru grãdina de vis, Liceului “Emil Racovitã”, gazda perfectã pentru un astfel de proiect inedit, lui Ciprian Hordilã, mereu trup si suflet alãturi de noi si Pixelart, pentru materialele publicitare inspirate”, au transmis coordonatorii proiectului.

Directorul LER Vaslui: “o scoalã trebuie sã devinã un spatiu în care copiii pot lua parte la activitãti propuse chiar de ei”

Conducerea liceului a fost încântatã de un parteneriat cu Asociatia ArtEst Vaslui, mai ales cã ideea proiectului de <hub verde> urmãreste principiile si misiunea unitãtii de învãtãmânt. “Voluntariatul reprezintã o valoare socialã la care Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui aderã, ideea unui <hub verde> fiind rezultatul muncii în echipã a elevilor si profesorilor voluntari de la liceul nostru care, împreunã cu Asociatia Culturalã ArtEst, scriu povestea unei scoli inovative care îsi creazã propriul model educational, un model în care fiecare elev are sansa sã se descopere. Multe dintre evenimentele care animau viata orasului au luat o pauzã, din motive evidente. Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui nu renuntã, însã, la a concepe si organiza activitãti interesante pentru elevi, cu scopul de a crea o comunitate de tineri care vor sã iasã din cotidian, sã aibã experiente inedite si sã se cunoascã pe ei însisi, dar si pe altii, acest hub verde fiind o astfel de oportunitate”, Daniel Hulubei, director Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui. “În viziunea noastrã, o scoalã trebuie sã devinã un spatiu în care copiii pot lua parte la activitãti propuse chiar de ei, o scoalã care nu-i limiteazã doar la a învãta, la a acumula cunostinte. Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui îsi doreste sã devinã locul în care elevii învatã materii obisnuite, dar participã si la ore tinute în aer liber în care vor afla cum sã respecte natura si sã se bucure de tot ceea ce oferã aceasta, acest hub verde fiind contextul în care orele de curs pot deveni dinamice, pline de energie”, a mai precizat directorul Liceului Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui, prof. Daniel Hulubei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ