15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Hușeancă amenințată de polițiști, după ce a sunat la 112 pentru salvarea unui câine: „Ai să faci sărbătorile la noi!”

REPETENȚI SAU IGNORANȚI?… Oare Poliția Animalelor există la Vaslui? Deși sunt șase persoane angajate în acest nou departament, aceștia încă nu și-au intrat în rol: două cazuri ratate în mai puțin de patru zile!

SCANDAL… O femeie din Huși, fostă contabilă-șefă la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, a avut parte ieri de un adevărat șoc, după ce a sunat la 112! Femeia a vrut să reclame la „Poliția Animalelor” faptul că un biet câine dintr-o curte alăturată, unde proprietarul nu locuiește constant, este legat de un copac, lăsat în ploaie și pe pământul ud, motiv pentru care animalul scheaună zi și noapte. După ce a sunat însă, în locul salvatorilor au venit doi polițiști, care, susține hușeanca, ar fi început să o certe, spunându-i că ar putea să îi dea ei o amendă de 250 lei, pentru că i-a alertat degeaba. „Mi-au spus așa: dar ce? Noi avem grija câinilor? La noi să sunați dacă oamenii fac ceva, se bat, se ceartă. Nu să sunați pentru că stă un câine în ploaie. O să vedeți că veți face sărbătorile la Poliție, ca să dați declarații. Și o să primiți și amendă, că sunați la 112 degeaba. Așa mi-au spus. Tremur de frică. Eu am vrut să vină Poliția Animalelor, că mi-era milă de bietul câine, nu am vrut să deranjez cu nimic”, a spus, izbucnind în plâns, Adela Cireș, în vârstă de 63 de ani. În acest caz, reprezentanții IPJ Vaslui au spus că vor face verificări interne pentru a stabili dacă abordarea agenților a fost cea cuvenită în acest caz. De asemenea, au transmis speța și colegilor de la Poliția Animalelor, pentru a vedea care este situația acelui câine de la care a pornit gâlceava. Sperăm ca aceștia să acționeze cu adevărat, deși săptămâna trecută au dat un rateu mare, după ce un câine de luptă din rasa Amstaff a  sfâșiat un Bichon, aflat în brațele stăpânei sale.

Apelul la 112 a fost făcut de hușeanca Adela Cireș ieri, în jurul orelor 13,00, la sugestia unui voluntar care se ocupă cu salvarea animalelor și care, nefiind aproape, i-a recomandat femeii să sune și să ceară ajutor la Poliția Animalelor. Hușeanca, înduioșată de scheunatul prelung al câinelui, lăsat, se pare, de stăpâni legat de un pom, a sunat la 112. A povestit situația, a spus că plouă și e foarte frig și bietul animal nu se poate adăposti, iar operatoarea i-a dat legătura la Poliția Huși. La scurt timp, la domiciliul femeii din zona Podului de la Ralea, au venit doi agenți cam supărați, susține reclamanta. Verificând situația, aceștia au înțeles că pricina apelului este acel câine din curtea alăturată. „Polițiștii au început să mă certe și să îmi spună că pentru ce am sunat la 112, că merit amendă. Le-am spus domnilor polițiști că e un suflet și acel câine, e vremea rea și el stă legat acolo, scheaună zi și noapte. Nu are niciun adăpost, stă pe pământul ud. Stăpânii nu locuiesc aici, ci mai vin câteodată, să mai dea de mâncare la niște găini. Adevăratul stăpân al câinelui a murit, iar cei care au moștenit stau în altă parte. Polițistii s-au supărat și au zis că îmi dau 250 lei amendă, că am chemat Poliția degeaba. Au zis că ei se ocupă de oameni, bătăi, de alte lucruri, nu de câini. Mi-au mai spus că o să văd eu, că o să petrec sărbătorile la Poliție, să dau declarații și că să mă ferească Dumnezeu să nu răspund la telefon, când mă sună să mă cheme la Poliție”, spune femeia plângând.

„Eu nu am vrut să deranjez pe nimeni. Acum mi-e frică să mai răspund la telefon, că poate mă cheamă pe mine la Poliție”

Teama ei este de înțeles, fiind o persoană sensibilă, cu o anumită etate și, în plus, revenită recent și din spital, după ce a suferit de Covid și apoi de niște complicații post-Covid. Probabil că fermitatea agenților mai mult au speriat-o, decât să o ajute. „Mi-e foarte milă de acel câine. Stă acolo și nu se poate adăposti nicăieri, săracul de el. Eu nu am vrut să deranjez pe nimeni. Am vrut să vină cineva de la Poliția Animalelor. Acum mi-e frică să mai răspund la telefon, că poate mă cheamă pe mine la Poliție. Domnii polițiști mi-au cerut și buletinul”, spune femeia, vizibil afectată de situație. Până la urmă, situația s-a încheiat mai rău decât cum a început, în sensul că acel câine a rămas tot în ploaie legat de copac, femeia a rămas speriată, iar agenții s-au întors la secție.

Cazul cu câinele legat de pom a ajuns, totuși, la Poliția Animalelor! 

VERIFICARE… Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, prin purtătorul de cuvânt, Bogdan Gheorghiță, a transmis faptul că se vor face verificări interne în acest caz, pentru a se stabili dacă abordarea agenților a conținut, într-adevăr, un plus de… fermitate, care ar fi speriat-o pe reclamantă sau femeia a înțeles greșit atitudinea polițiștilor. În privința câinelui de la care a pornit toată gâlceava, s-a luat și aici o măsură. „Colegii de la Poliția Animalelor au acum în lucru acest caz și îndată ce vor soluționa speța, vom comunica cele stabilite”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Sa amenteze pe tanti ca i-a trezit din somnic pe mititei. Le ingheata cafeluta daca ii scoate din birou.
  Mama voastra de curcani imputiti, trebuie o curatenie masiva in Politia Romana.

 2. Cel mai tare articol! Chiar nu aveți ce să scrieți?
  Sugestie: str M.Kogalniceanu,blocată ,nu se lucrează nimic la aceasta, probabil va rămîne așa toată iarna! Primăria la 2 pași nu întreprinde nimic
  Voi scrieți despre un cîine !!!! Probabil ați mai dat telefoane și pe la poliția județeană că să cereți lămuriri despre caz
  Curat investigație ziaristică!

  • Dorel, tot Dorel… Aici e vorba de caine indeosebi? 😀 Ai citit pe intuneric, sefule? Aici e vorba despre atitudinea politistilor. Ca sa nu mai spunem ca e platita pe bani buni si o Politie a Animalelor, care pare de negasit prin judet. 😀
   Aprinde lumina, Dorele, *8254%%$#@*(ma-ti!

  • marsh in ma ta cu strada matii .Te ai trezit din alcool cu chef de scandal si nu ai cu cine te certa, du-te la carciuma si te cearta.
   Cand o sa-ti faca ma ta ziar atunci sa vii tu cu idei despre ce sa scrie.

  • Tipic bugetar cu mintea odihnita, cu tupeu, lenes (voiam sa scriu indolent dar nu cred ca ai fi inteles) si intotdeauna pus pe cearta cu cei cu care interactioneaza.

 3. Ce șifonati sunt milițienii ăștia. Sa își ia curul ala mare sa se deplaseze la cazuri ca de asta iau bani nu sa sperie lumea cu amenzile. Ca sa își facă treaba sunt plătiți indiferent ca e animal sau om. Pentru asta plătim la stat atâtea taxe sa le dea lor salar și la alți bugetari care stau trântori pe banii noștri.

  • Necunoscuyule….împușcă -te ..scapi lumea de un prost… poliția nu are atribuții da tina umbrela la câini….cine a născocit ideea cu poliția animalelor este un mare …politician în căutare de voturi….deci de Ignat vor suna telefoanele in disperare la poliție…băgați a mințile în cap și nu faceți tam tam cu poliția animalelor…

   • Prostul tot prost!!!! Auzi, cine a nascocit ideea cu politia animalelor…Pai a nasocit o, bai nenorocitule, pt ca sunt o gramada de rai si prosti ca tine care au numai guma in cap! In orice tara civilizata exista asa eva…dar ce sa stii tu de astea, bai cabina rautacioasa!

    • Nivelul de educatie si de … inteligenta in Romania, este, din pacate, extrem de scazut, nu ai ce sa le ceri unor specimene ca Gheorghe asta de mai sus. Asta e nivelul lui, dealtfel, la tara e si mai jale, unii proprietari isi trateaza propriile animale cu suturi daca te trec prin fata si-i deranjeaza la „munca” de prin curte, altii arunca puii nedoriti direct in garla sau le zdrobesc capul … cam asta e nivelul … cum sa inteleaga asemenea creaturi care-si zic „oameni” ce inseamna un suflet de caine.
     Sa salvez un animal in nevoie nu as ezita, in schimb am mari indoieli ca as face asemenea lucru cu niste de-alde Gheorghe ca asta …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here