8.8 C
Vaslui
24-mart.-2023

Huseanca fara permis, amendata pentru parcare ilegala!

- Advertisement -

Politistii comunitari vasluieni calcã, din nou, pe bec

NEBULOASÃ O huseancã de 57 de ani s-a pomenit amendatã cu 300 de lei, pentru cã si-a parcat masina aiurea prin municipiul Vaslui, însã, îndatã dupã primirea procesului verbal în care se preciza succint “fãrãdelegile” comise, femeia mãrturiseste cu uimire cã… n-a fost soferitã de când se stie, nu are permis si, mai mult decât atât, nu detine nicio Dacie albastrã. Cu toate acestea, Politia Comunitarã din Vaslui este… nemiloasã si o someazã sã plãteascã grabnic cei 300 de lei. În replicã, huseanca îi amenintã cu judecata.

PROBLEMÃ Se pare cã Mos Nicolae nu a fãcut în acest an doar surprize plãcute, ci s-a mai tinut si de glume nesãrate! Asa crede Vasilica, o femei de 57 de ani, din Husi, care, pe 6 decembrie, a primit un proces verbal din partea Politiei Comunitare Vaslui, prin care i s-a adus la cunostintã cã a fost amendatã cu… 300 de lei, pentru cã si-a parcat masina pe o trecere de pietoni. Femeia a citit de trei ori procesul verbal, ca sã fie sigurã cã despre ea e vorba. Datele de identitate perfect notate arãtau cã, fãrã tãgadã, ea este împricinata. “Am rãmas foarte uimitã. Eu nu am avut niciodatã permis de conducere. Cum sã parchez eu o masinã, dacã eu nu stiu sã conduc, nu întelegeti? Nici mãcar n-am fost la Vaslui în acea zi. Cu toate acestea îmi vãd datele de identitate aici, pe procesul verbal. Ce înseamnã asta?! Nu înteleg. Vãd cã scrie aici cã e o masinã albastrã, dar eu nu am nicio masinã albastrã. Bãietii mei au masini, dar niciunul nu are vreo Dacie albastrã”, sustine, cu îndârjire, Vasilica.

“Si dacã, sã zicem, o fi plecat o persoanã de sex masculin la volanul acelei masini, de ce nu l-au amendat pe acela si a amendat-o pe mama??”

NELÃMURIT Cum politistii comunitari, prin actul oficial, aratã cã totusi femeia a încãlcat o hotãrâre a Consiliului Local Vaslui (66/2009) în data de 24 noiembrie, sfãtuitorii acesteia i-au recomandat sã analizeze mai atent argumentele din procesul verbal, cã poate asa… îsi aminteste contextul în care s-ar fi produs ilegalitatea. Aici însã, nebuloasa s-a dovedit si mai mare, deoarece comunitarii s-au exprimat cam… codificat, plus cã mai introduc în peisaj si… “o persoanã de sex masculin neidentificatã”. “În ziua de 24.11.2010 , ora 12, 39 (câtã precizie!) locul – Posta Românã, a sãvãrsit urmãtoarele: masina cu nr. VS 03 GVK, Dacia Albastrã, a fost gãsitã parcatã pe trotuar în fata scuarului de la Posta Românã si partial pe trecerea de pietoni, dar la volan s-a suit si a plecat o personã din dreapta de sex masculin. Foto 0098 JPG” (!). “Cine a plecat totusi cu masina aia si despre care persoanã de sex masculin este vorba? Si dacã, sã zicem, o fi plecat o persoanã de sex masculin la volanul acelei masini, cum spun ei, de ce nu l-au amendat pe acela si a amendat-o pe mama?? Clar cã de sus pânã jos sunt numai prostii în acest proces verbal. Am vorbit si cu domnul Laurentiu Turbatu, seful lor, si i-a spus cele întâmplate, iar el mi-a zis simplu cã sã-i dau în judecatã, dacã nu îmi convine. Nu se poate asa ceva”, s-a supãrat si fiul femeii.

Cu amenda, la Judecãtorie!

Pânã la urmã, tot la Judecãtorie se va încheia povestea, deoarece fiecare parte sustine cã “existã probe” care le sustin punctele de vedere. În timp ce politistii comunitari vasluieni vin cu o fotografie de la fata locului si cu un martor (care a si semnat procesul verbal), familia husencei anuntã cã va aduce si ea probe în acest sens: “Dacã tot ne-au pus pe drumuri, nu avem ce face. Vom scoate dovada cã mama nu are permis, deci nu putea conduce nicãieri prin Vaslui, vom aduce si dovada cã nu detinem nicio masinã Dacia albastrã, dar si martori cã mama nu a fost la Vaslui în acea zi. Plus cã eu voi cere instantei sã verifice de unde au ei datele de identitate ale mamei mele”, s-a mâniat fiul husencei amendate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.