spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

VIDEO | Huseanul care a locuit 13 ani într-o groapã lângã cimitir a primit un cadou nesperat de la un binefãcãtor din Iasi

- Advertisement -

SANSÃ… Huseanul care a trãit 13 ani sub pãmânt, într-un bordei sãpat în spatele cimitirului „Sfântul Toma”, a avut parte în aceste zile de un nou semn de mãrinimie de la un iesean care l-a vãzut cum se chinuie sã meargã în cârje. Ca sã scape de bordei, Mihai Gãbarã, 54 de ani, a primit în 2021 o rulotã de la un om milos, însã problemele locomotorii cãpãtate de la viata grea dusã în groapa care i-a fost adãpost atâta timp, s-au acutizat. Astfel, zilele trecute, dupã ce un iesean l-a vãzut cât de greu se deplaseazã, i-a cumpãrat un moped electric, adaptat persoanelor cu dizabilitãti. Mare uimire pe oamenii din cartierul Dric, când îl vãd acum pe „Gãbãrel”, cel care pãrea foarte aproape de a fi tintuit la pat, cum circulã bucuros pe mopedul electric.

Mihai Gãbarã, în vârstã de 54 de ani, este cel care a stat vreme de 13 ani într-o gaurã, sãpatã la vreo 2 metri sub pãmânt. El îi spunea „bordei” si era convins cã de acolo îl va scoate doar preotul. Nu mai are pe nimeni în Husi, iar oamenii care l-au vãzut cã doarme pe câmp, l-au ajutat sã îsi sape bordeiul, undeva prin 2008. Initial, oamenii care îl vedeau cum si-a fãcut culcus chiar acolo, în ceea ce pãrea a fi mai degrabã un „mormânt”, au crezut cã va sta doar pânã dã frigul, însã Gãbarã, neavând unde se duce, a rãmas acolo alte 13 ierni. Primãria a sustinut cã a vrut sã îi dea o camerã, dar Gãbarã ar fi refuzat. Când boala i s-a agravat, dar nu avea nici acte de identitate valabile si nu se putea duce la spital, la bordeiul lui Gãbarã a venit doctorul Nelu Tãtaru, care l-a vãzut, l-a luat la cabinet si, dupã ce l-a tratat, l-a ajutat si sã îsi facã acte de identitate. Rulota primitã de la un binefãcãtor inimos a fost salvatoare, cãci era greu de spus dacã mai putea trãi vreo iarnã în gerul din bordei. Problemele locomotorii însã s-au acutizat.

„Toti cei cu probleme cu picioarele, sã stie cã e minunat sã ai un asa moped electric”

Fiind dãunãzi în Iasi, împreunã cu Marin Lila, huseanul cunoscut pentru cã se implicã asa cum stie în diferite cazuri sociale, s-au întâlnit cu „domnul Bogdan”. Omul a fost impresionat de povestea de viatã a lui Gãbarã, asa cã i-a cumpãrat un moped electric, cu care huseanul sã aibã o viatã mai usoarã. De când a primit vehiculul adaptat pentru nevoile persoanelor cu dizabilitãti, Mihai Gãbarã este numai o inimã si face turul cartierului Dric, mai ales cã zona a fost si asfaltatã în mare parte. „Eu îi multumesc din suflet domnului Bogdan. Pun cârjele aici, le leg pe moped si merg unde am treabã. Am învãtat sã merg corect, sã dau prioritate, sã nu încurc soferii de masini, cã nu e bine. Sunt foarte fericit. Nu mã asteptam sã pot sã circul si eu repede, de acolo, colo. Toti cei cu probleme cu picioarele, sã stie cã e minunat sã ai un asa moped electric. Multumesc mult domnului Bogdan. Am fost norocos sã îl întâlnesc”, spune, entuziast, huseanul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.