spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

Huseni disperati în Italia, abandonati de autoritãti de trei sãptãmâni!

- Advertisement -

GRAV… O familie din Husi sustine cã de trei sãptãmâni este blocatã în Italia, într-o localitate aproape de granita cu Austria si nimeni dintre autoritãtile române la care a apelat, nu vrea sã o ajute. Pe fondul pandemiei de coronavirus, românii nu au mai avut de lucru si au rãmas fãrã niciun ban. Au fost dati afarã din locuinta închiriatã în Brescia, iar revenirea în tarã s-a dovedit a fi o provocare mult prea mare. Cum granita cu Austria nu putea fi fãcutã decât cu o masinã, oamenii sustin cã nimeni nu a vrut sã-i ia „la ocazie”, de frica virusului, iar câteva sute de euro, pentru a plãti un mijloc de transport, ei spun cã nu au. Dupã ce au dormit mai multe nopti într-o garã din Tarvisio, husenii povestesc faptul cã primarul acelei localitãti si-a fãcut milã de ei si le-a gãsit un loc de cazare, pentru câteva zile. Obligatia lor era sã îsi rezolve cazul între timp. Ei afirmã cã au tot sunat pe la Ambasade si la Consulat, dar au primit doar promisiuni. Ieri, proprietarul imobilului în care au fost cazati temporar le-a spus cã nu îi mai poate tine. „Stãm cu bagajul pregãtit si vom ajunge din nou în garã. O masinã ne-a cerut 700 de euro, ca sã ne ducã pânã la vama Nãdlac, dar noi nu avem acesti bani”, spune huseanca Mihaela Popa, în vârstã de 39 de ani.

Trei huseni – mama, concubinul si fiica femeii si-ar fi dorit sã revinã în tarã, din data de 6 aprilie, când femeia care le-a închiriat o camerã într-un apartament din Brescia, i-a dat afarã, pe motiv cã nu si-au plãtit chiria. Husenii sustin cã nu au mai avut bani, întrucât în Brescia, criza provocatã de coronavirus a fãcut ca mai toate locurile de muncã sã fie închise si multi fomâni sã rãmânã fãrã nicio sursã de venit. Numai cã revenirea în tarã, din ceea ce povesteste Mihaela, 39 de ani, s-a dovedit a fi o provocare mult prea mare pentru ei. Fãrã bani, acestia au ajuns prin mai multe gãri, prin trenuri si, în final, au rãmas mai multe zile în Tarvisio, unde carabinierii, dar si primarul s-au dovedit oameni de treabã, spune Mihaela. Le-au mai dat ceva de mâncare si, la un moment dat, primarul le-a gãsit o cazare, într-un imobil, dar doar pentru o sãptãmânã, cu conditia ca, între timp, sã îsi rezolve situatia. În afarã de dat telefoane si de mers la vama cu Austria, pentru a vedea dacã pot trece, husenii nu au putut face mare lucru.

„De la ambasadã ni s-a spus cã nu are cum sã ne ajute, dar stim cã pentru altii au pus masini care sã îi aducã în tarã”

Mihaela povesteste cã zile întregi a sunat pe la Ambasade, pe la Consulat si a primit mai multe promisiuni, dar rãmase fãrã concretizare. A fost pusã în legãturã chiar si cu reprezentatii organizatiei „Voluntari în Europa”, dar nici ei nu i-au putut ajuta. Mihaela povesteste cã un sofer le-a cerut 700 de euro, pentru a-i trece în Austria si a-i aduce pânã la vamã la Nãdlac, însã ei nu au avut de unde sã dea acesti bani. „Noi vrem sã ajungem în România, la Husi. Atât vrem. De la ambasadã ni s-a spus cã nu are cum sã ne ajute, dar stim cã pentru altii au pus masini care sã îi aducã în tarã. De asta sunt asa de supãratã si disperatã… Nimeni nu ne ia în seamã. De trei sãptãmâni stãm pe drumuri, prin gãri. Ambasada si Consulatul nu face nimic pentru niste necãjiti. Ne-am fãcut testele de coronavirus si am iesit negativ. Vrem doar sã ajungem toti trei acasã. Atât”, a spus, plângând, Mihaela Popa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.