spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Husenii ar putea obtine mai usor finantãri pentru culturã, dacã vor înfiinta un „centru cultural multifunctional”!

- Advertisement -

ORGANIZARE Sansele ca, printr-un program national, anume initiat pentru sprijinirea obiectivelor culturale locale, sã se poatã obtine mai usor finantãri ar creste dacã la nivelul municipiului Husi s-ar înfiinta un centru cultural multifunctional. Liviu Dragnea, ministrul DRAP, i-a rãspuns întrebãrii senatorului Nelu Tãtaru, care a fãcut demersuri pentru a afla ce posibilitãti de finantare sunt pentru reabilitarea cinematografului husean, precizând cã, în baza OUG 28/ 2013 se finanteazã centrele culturale multifunctionale.

Ideea înfiintãrii unui centru cultural multifunctional la Husi, din care sã facã parte Biblioteca, Casa de Culturã si nu numai, este una care a mai fost avansatã de autoritãtile husene. Propunerea insistentã a consilierei PNL Cãtãlina Popa, de a se reabilita Cinematograful „Dacia”, un obiectiv atât de îndrãgit de huseni, a fãcut ca aceastã chestiune sã fie reactualizatã, cu atât mai mult cu cât, într-un rãspuns recent pe care ministrul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice- Liviu Dragnea i l-a dat senatorului PNL de Husi Nelu Tãtaru, se face precizarea cã, prin programul national menit sã sprijine obiective locale, cinematografele pot primi finantare dacã fac parte dintr-un centru cultural multifunctional. „Ministrul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice deruleazã programul national de dezvoltare localã, în conformitate cu prevederile OUG nr. 28/ 2013 si ale Normelor de Aplicare a Programului. Conform domeniului specific definit la art. 7, alin. 1 lit. g, din OUG 28/ 2013, pentru aprobarea programului national de dezvoltare localã (…) vã precizãm cã se pot finanta prin program lucrãri de contruire, reparatii capital, transformãri, consolidãri, modificãri, extinderi, reabilitãri, modernizãri si reabilitãri termice ale unor obiective culturale de interes local, respectiv biblioteci, muzee, centre culturale multifunctionale. Lucrãrile de interventie la astfel de obiective de investitii pot fi finantate prin program, în limita programului aprobat anual cu aceastã destinatie si în conditiile în care obiectivul poate fi asimilat unui centru cultural multifunctional”, a precizat, în scris, Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice, în rãspunsul adresat senatorului Nelu Tãtaru.

„Un studiu de fezabilitate ne va arãta tot ce trebuie investit la vechiul cinematograf”!

Pentru reabilitarea Cinematografului „Dacia” s-au cãutat solutii si la nivel local. La propunerea consilierei Popa, alesii au votat în octombrie 2013 alocarea sumei de 23.498 lei pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. „Un studiu de fezabilitate ne va arãta tot ce trebuie investit pentru a putea reda husenilor aceastã clãdire. E pãcat ca aceastã clãdire sã rãmânã în paraginã. Dacã nu se va reusi obtinerea unei finantãri, atunci poate putem sã facem un efort ca, din bugetul local, sã reabilitãm cinematograful”, a spus Cãtãlina Popa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.