spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
30-mai-2024

Husenii, chemati la oaste! Unitatea Militarã deschide portile pentru angajarea de soldati profesionisti

- Advertisement -

CONTROVERSÃ… Unitatea Militarã de la Husi surprinde în aceste zile cu un anunt interesant cu privire la angajarea de soldati profesionisti! Concret, Batalionul 202 Apãrare C.B.R.N. „General Gheorghe Teleman” anuntã cã deruleazã în prezent, pânã pe 3 iunie, o campanie de recrutare în vederea angajãrii de soldati profesionisti în activitate. În alte conditii, oferta ar fi fost una atractivã, Armata fiind dintotdeauna un loc serios si onorant pentru oricine, însã cu rãzboiul la granitã, situatia este privitã în altã cheie. Exigentele privind studiile sunt limitate la minim 10 clase absolvite, iar examinarea nu va fi decât una psihologicã si una care sã arate rezistenta fizicã a candidatilor.

La nivelul municipiului Husi, criza locurilor de muncã este una care persistã, cel putin din punctul de vedere al localnicilor. Nu de aceeasi pãrere ar fi agentii economici, care, din contra, nu au de unde sã angajeze personal calificat pe cât ar fi nevoie. Pânã la lãmurirea acestui paradox, de referintã rãmân datele publicate recent de Agentia Judeteanã de Ocupare a Fortei de Muncã (AJOFM), care arãta cã la nivelul municipiului Husi, la finele lunii aprilie, erau doar 81 de locuri de muncã disponibile. Pe acest fond, anuntul publicat de Unitatea Militarã, prin care aceasta angajeazã soldati, poate fi unul foarte interesant pentru multi localnici din toatã zona arondatã municipiului Husi si nu numai, cu vârsta de pânã la 45 de ani. Dacã va fi sau nu nãvalã de recruti rãmâne de vãzut, întrucât, cu rãzboiul la granitã, parcã altfel se vede perspectiva unei cariere în Armatã.

„Cei care îsi doresc o carierã în domeniul militar si sã detinã statutul de soldat profesionist, sunt asteptati pânã la data de 3 iunie 2024 la sediul unitãtii din Husi”

Cei care vor sã devinã soldati profesionisti trebuie sã aibã cel putin 10 clase, dar sã fie si sãnãtosi, echilibrati din punct de vedere psihologic, precum si cu o conditie fizicã bunã. Iatã continutul anuntului prin care sunt chemati la oaste cei mai curajosi dintre vasluieni: „Cei care îsi doresc o carierã în domeniul militar si sã detinã statutul de soldat profesionist, sunt asteptati pânã la data de 3 iunie 2024 la sediul unitãtii pentru detalii suplimentare, consiliere si înscriere”, se aratã în anunt. Conditiile de recrutare impuse sunt: cetãtenie românã si domiciliul stabil în România; sã aibã vârsta cuprinsã între 18-45 de ani; sã fie absolvent cel putin al primilor doi ani de studiu din învãtãmântul secundar superior (minim 10 clase); sã nu facã parte din partide politice; sã nu aibã antecedente penale”, sustin reprezentantii Unitãtii. În privinta probelor de selectie, mentiunile sunt clare: „Este vorba despre evaluarea psihologicã si despre evaluarea capacitãtii motrice (traseu utilitar-aplicativ si alergare de rezistentã pe distanta de 2000 de metri) si examinarea medicalã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Dacă vrei sa te transformi și da devii un dobitoc mergi la chimie . Dacă e cineva care nu crede sa se uite la gradații și subofițerii de la armată sa-i vadă ce boi sunt și ce comportament de căcat au , unii dintre ei se cred în filme de comando iar la prima besină dinspre Moscova fug ca potârnichile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.