3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Hușenii, chemați să își spună părerea despre iluminatul public!

CHESTIONAȚI… Primăria vrea să consulte populația pe tema “delegării de gestiune prin concesiune a serviciului de iluminat public al municipiului Huși

DEZBATERE PUBLICĂ ȘI NU PREA… După ce în ultima perioadă au fost foarte multe reclamații privind iluminatul public din municipiul Huși, cetățenii reproșând fie că becurile arse nu erau schimbate de nimeni cu lunile, fie că anumite zone sunt lăsate în beznă până se adună cât mai multe petiții de la nemulțumiți, iată că Primăria vrea să consulte populația pe tema “delegării de gestiune prin concesiune a serviciului de iluminat public al municipiului Huși”. Cei care au ceva de spus, trebuie să știe că pot trimite opinii pe e-mail-ul achizitii@primariahusi.ro , la telefoanele instituției sau la Registratură. Exprimarea cererilor, indicațiilor sau reclamațiilor se poate însă face până la data de 21 octombrie. Reprezentații Primăriei Huși au susținut că întâlnirea directă cu cetățenii nu se poate realiza din cauza pandemiei.

“Realizarea unui iluminat corespunzător determină în special reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni, îmbunătățirea climatului social și cultural prin creșterea siguranței activităților pe durata nopții.

Studiile efectuate pe plan mondial arată o îmbunătățire continuă a nivelului tehnic al instalațiilor de iluminat public. Creșterea nivelului de iluminare determină creșterea nivelului investițiilor și conduce la reducerea pierderilor indirecte datorate evenimentelor rutiere.

Astfel, experiența unor țări vest europene arată că pe durata nopții riscul de accidente este de 1,6 ori mai mare față de zi și cu o gravitate mult mai mare (numărul de morți de 5,4, iar numărul de răniți de 2,1 ori mai mare față de lumina naturală). Asigurarea unui iluminat corespunzător poate conduce la o reducere cu 30 % a numărului total de accidente pe timp de noapte pentru drumurile urbane, cu 45 % pe cele rurale și cu 30 % pentru autostrăzi. Totodată, iluminatul corespunzător al trotuarelor reduce substanțial numărul de agresiuni fizice, conducând la creșterea încrederii populației pe timpul nopții. Sistemele de iluminat stradal din țara noastră necesită încă eforturi importante pentru creșterea parametrilor lumino-tehnici, energetici și economici, pentru că, în general, nivelurile de luminanță și iluminare pe baza cărora sunt proiectate instalațiile actuale sunt reduse în raport cu normele europene, determinând o securitate scăzut a traficului rutier și a circulației pietonale (…) “, s-a precizat în studiul de fundamentare, prezentat pe aproximativ 300 de pagini, pe site-ul Primăriei Huși.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Ar fi bine sa se acorde atentie dorintelor cetatenilor. Contribuim la bugetul public cu plata impozitelor la timp, Strada Nicolae Balcescu este lasata in intuneric tocmai acolo unde se considera ca , fiind la capatul strazii, dincolo de Nr. 28, nu mai contam. Tocmai faptul ca str. e mai ingusta si mai aproape de marginea orasului constituie un argument sa solicitam mai multa lumina. Din loc in loc sant becuri care dau semne ca se ard, sau sunt cu temporizare, mai mult perioada de bezna decat de lumina. Semnam, locatarii de la Nr. 17. 40, 19, 42, 44, 46 21. 23, 25.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here