spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Hușenii cu datorii la taxe și impozite pot beneficia de scutirea de majorări de întârziere, dacă își achită debitele integral, până în toamnă

- Advertisement -

FACILITATE… În perioada 3 iunie – 30 septembrie 2024, toți contribuabilii, persoane fizice, din municipiul Huși, cu excepția celor care desfășoară activități economice, au șansa de a scăpa de plata majorărilor de întârziere pentru neplata impozitelor și taxelor locale, dacă, în această perioadă, își achită integral obligațiile fiscale principale.

Din păcate, agenții economici precum persoane fizice autorizate – asociații familiale, cabinete individuale, persoane fizice independente, întreprinderi individuale și alte persoane fizice care obțin venituri din activități economice, nu beneficiază de această facilitate oferită de Consiliul Local Huși, la propunerea executivului. Agenții economici, cei care asigură locuri de muncă în oraș, cred că ar trebui luate asfel de măsuri și pentru sprijinirea mediului de afaceri local. Deocamdată, facilitatea este doar pentru persoanele fizice care, dacă își achită integral obligațiile fiscale restante către Primăria Huși, beneficiază de scutirea de la plată a majorărilor de întârziere. „Măsura se aplică persoanelor fizice care, la data intrării în vigoare a prezentei proceduri, datorează majorări de întârziere bugetului local al municipiului Huși pentru neachitarea impozitelor și taxelor locale, chiriilor și redevențelor, calculate în limita termenului de prescripție prevăzut de actele normative în vigoare. Scutirea se aplică în proporție de 100 % pentru majorările de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale, dacă obligațiile bugetare certe, lichide și exigibile, vor fi achitate la data depunerii cererii, dar nu mai târziu de 30.09.2024”, au transmis reprezentanții Primăriei Huși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.