spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Husenii din cartierul Dric, supãrati pe Primãrie!

- Advertisement -

SUPÃRARE Tinerii huseni care au primit 300 mp gratuit de la Primãrie, contruindu-si o locuintã în asa numitele zone „Dric 2” sau „Dric 3”, se plâng de faptul cã nu se pot bucura în voie de investitia lor! Desi s-au adus câtiva stâlpi la fata locului si s-a tot lucrat la reteaua de electricitate, oamenii se plâng de faptul cã nu îsi pot racorda casele la retea, nici dupã patru ani de când si-au ridicat casele.

NEMULTUMIRE Chiar dacã trãiesc la oras, fie si într-o margine, husenii care si-au ridicat casele în cartierul „Dric”, zonele mai nou date în folosintã gratuitã, o duc greu, spun ei! Cea mai mare problemã, se plâng acestia, este cea legatã de reteaua electricã. Sunt case care nu se pot racorda, din cauza faptului cã lucrãrile la retea nu ar fi finalizate în întreaga zonã unde s-au ridicat case de locuit. Dacã unele imobile nou construite sunt, deoacamdatã, nelocuite, existã familii care stau de ceva vreme la lumina lumânãrii. „Nu au unde sta în altã parte, si-au fãcut aceastã casã si trebuie sã stea în ea. Unii au muncit pe unde au putut, prin strãinãtate, ca sã o ridice. Au copii, chiar vecinii mei si stau fãrã curent, de mai mare mila! Se mai duc la socri în centru, dar nu prea se înteleg bine. Ei ar trage luminã, dar nu stim de ce nu se poate. Unii spun cã reteaua nu e finalizat si nu e datã în folosintã, altii cã mai trebuie bani pentru niste lucrãri. la E-On, de câte ori s-a sunat, a spus cã nu este treaba lor, ci sã vorbim cu primarul. De la Primãrie s-a spus cã ba anul acesta, ba la anul, ba la toamnã”, a spus huseanca Mariana Cristea, 34 de ani.

„În 2013, în Uniunea Europeanã, în Husi, se mai stã la lumânare”

„Suntem mai multe persoane în aceastã situatie, avem case în cartierul numit Dric 2 si Dric 3, care sunt construite pe loturile date de Primarie. Problema este cã loturile s-au dat în anul 2009, noi am ridicat casele, iar ei, cei de la Primãrie, trebuiau sã ne aducã utilitãtile. Pânã acum nu au adus decat câtiva stâlpi pentru iluminat strada, dar problema este cã noi avem nevoie de racord la reteaua electricã. Dorim sã ne mutãm la casa noastrã. Vreau sã vã spun cã sunt deja persoane care locuiesc asa, fãrã luminã, reteau electricã nu este datã în folosintã, primarul ne tot amânã. În 2012 a spus cã dã în folosintã reteau, ba de Paste, ba în toamnã, si reteaua nu a mai fost datã în folosintã. Am fãcut sesizare si la E-On Distributie, dar mi s-a spus cã reteaua nu figureazã la ei, cã nu este terminatã, si cã nu e treaba lor sã o finalizeze. De aceea sunt oameni care locuiesc acolo în pustiu, la lumânare, în anul 2013, în Uniunea Europeanã. Si e normal asa ceva”, a declarat Andrei Oancia, unul dintre proprietarii unei locuinte nou construite în zonã. De altfel, oamenii a mai reclamat si problema drumurilor, foarte rele, spun ei. „Nu prea suntem bãgati în seamã. S-au fãcut niste borduri, dar numai pe unele strãzi. Pe la noi nu s-au fãcut. Dacã se mai încãlzeste, e sfârsitul lumii aici, de noroi si bãlti. La fel si cu reteaua electricã, ni s-a spus de la Primãrie c nu sunt bani pentru a finaliza lucrãrile si sã mai avem rãbdare, dar vedem cã sunt bani pentru alte lucruri, nu chiar asa importante. Si noi, chiar dacã stãm în margine, pe Dric, suntem cetãteni în acest oras”, au mai spus localnicii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.