21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Husenii fãrã apã, elevii huseni fãrã cãldurã!

PROBLEME Din nou, conductele vechiului sistem de aductiune a apei potabile a Husului dau serios de lucru Goscomlocului, cedând chiar de sãrbãtori, asa cum s-a întâmplat si în urmã cu un an. Pentru 24 de ore, orasul n-a avut picãturã de apã potabilã la robinete, fapt care n-a trecut fãrã consecinte notabile: de pildã, la Scoala nr. 2, conducerea a cerut voie ISJ-ului sã trimitã ieri copiii acasã, centrala termicã neputând fi pornitã din cauze ce tin, spune aceasta, tocmai de lipsa apei curente.

VECHI Iar au cedat vechile conductele la Husi! 27 de ani, spune directorul SC Goscomloc, Neculai Bugeag, cã are teava din zona Pogãnestiului, strategicã pentru alimentarea cu apã a Husului, care s-a defectat duminicã, în jurul orei 12,00. “A fost vorba despre ruperea la nivelul sudurii, pe întreaga circumferintã a tevii. S-a întâmplat pe 3 ianuarie, pe la orele 12 si reparatiile s-au terminat abia azi dimineatã (ieri, 4 ianuarie, n.r.). Orasul a stat fãrã apã, însã acum totul a reintrat în normal. Conducta în cauzã are cam 27 de ani si vechimea si-a spus cuvântul. Din pãcate, s-a întâmplat pânã sã se termine perioada sãrbãtorilor, dar mãcar bine cã am trecut Revelionul”, a explicat directorul Neculai Bugeag. “În urmã cu un an, conducta a cedat chiar în zilele Crãciunului”, a mai spus acesta.

Tevile vechi, în curs de schimbare!

VESTE BUNÃ! Autoritãtile husene anuntã cã cel târziu în varã vechile conducte vor fi schimbate. “Avem toate cele necesare, numai cã încã nu s-a ajuns în aceastã zonã cu schimbatul tevilor vechi. Cel târziu în varã, si ele vor fi înlocuite”, a precizat Neculai Bugeag.

Elevii Scolii nr. 2 au ratat prima zi de scoalã!

Cu toate cã, oficial, pe 4 ianuarie s-au reluat cursurile, în unele unitãti de învãtãmânt din judetul Vaslui, debutul anului 2010 a început cu stângul. Inspectoratul scolar Vaslui a decis amânarea cursurilor la o institutie din Husi din cauza faptului cã peretii erau înghetati, centrala termicã fiind stricatã. “Din informatiile pe care le detinem pânã la aceastã orã, la Scoala nr. 2 din Husi nu a început încã anul scolar. Motivul pentru care s-au amânat cursurile se leagã de faptul cã centrala termicã a scolii nu functioneazã. Sunt probleme la Husi cu apa, datoritã acestui lucru si centrala acestei unitãti de învãtãmânt pierdea apa, cel putin asa am fost informati de cãtre directoarea scolii. Dimineatã, peretii claselor erau înghetati. Acolo functioneazã si o grãdinitã, nu ne permiteam sã-i lãsãm pe copii sã înghete de frig. Am aprobat ca orele care nu se vor face pe 4 ianuarie sã fie recuperate în cursul zilei de sâmbãtã”, a declarat Vasile Ursanu, inspector scolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Scolar Vaslui. Cei peste 300 de elevi ai Scolii nr. 2 au fost trimisi acasã ieri, în prima zi de scoalã dupã vacanta de iarnã, deoarece centrala termicã s-a… încãpãtinat sã nu porneascã. Conducerea institutiei reprezentatã de profesoara Viorica Hrapciuc, a precizat cã problemele centralei au fost o consecintã directã a lipsei apei curente. Pentru cã în clase era frig, copiii au fost trimisi acasã, urmând a se recupera orele în ziua de sâmbãtã. “Nu puteam lãsa copiii în frig. Am considerat cã prioritarã este sãnãtatea lor, mai ales cã acum sunt si probleme cu gripa nouã. Am sunat la Inspectoratul scolar si am cerut voie în mod oficial pentru asta. Si colegii mei din ISJ au fost de acord cu propunerea mea. Astãzi s-a remediat defectiunea la sistemul de apã si centrala a fost repornitã. Orele vor fi recuperate la sfârsitul sãptãmânii”, a explicat directoarea Viorica Hrapciuc.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here