spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Husenii îsi vor maidanezii înapoi!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

S-AU SUCIT! NICI FÃRÃ MAIDANEZI NU E BINE… Dupã ce ani în sir husenii s-au plâns cã maidanezii au pus stãpânire pe strãzile orasului, muscând trecãtorii si, în mandatului alesului Ioan Costin, fãcându-si culcus chiar pe scãrile Primãriei, astãzi, când problema a fost aproape rezolvatã, tot nu e bine: unii iubitori de animale s-au supãrat rãu pe hingherii pe care îi acuzã acum de „disparitia” câinilor fãrã stãpân de pe strãzile urbei.

CURÃTENIE Dacã în 1999, una dintre principalele probleme ale Husului, centralizate într-un raport anual al Primãriei locale, era, pe lângã lipsa locuintelor sociale, prezenta pe strãzi a sutelor de câini fãrã stãpân, dupã doisprezece ani, rar mai vezi pe drumurile din oras câini vagabonzi. Acest fapt se reflectã si în numãrul tot mai mic al cazurilor de persoane atacate de patrupedele fãrã stãpân. Dar când se credea cã problema este aproape de rezolvare, subiectul pare greu de închis, pentru cã intrã în scenã… iubitorii de animale! Acestia deplâng „disparitia” câinilor vagabonzi de pe strãzi si, cum vãd un hingher prin oras, cum aruncã cu pietre în el. „Treaba noastrã este sã îi culegem de pe strãzi si sã îi ducem la padoc, unde au conditii asigurate, mâncare câtã le trebuie, medicul veterinar îi sterilizeazã. Dar unii oameni, care le dau de mâncare la acesti câini, când ne vãd sunt în stare sã sarã la bãtaie. De multe ori nu ne putem face treaba din cauza lor. Ne dau si cu pietre în cap. Nu sunt în stare sã ia câinele de pe stradã, sã îl îngrijeascã si sã îl lege, dar îi dau mâncare si îl lasã apoi sã sarã la oameni, sã muste copiii”, se plâng hingherii din cadrul Serviciului Local de Salubrizare. Iubitorii de animale însã au atacat problema si… online! Au formulat pe internet o serie de mesaje, pe care le-au expediat la diverse institutii, relatând în ele o versiune extrem de… durã a modului în care, bãnuie ei, au dispãrut comunitari din oras.

Problema maidanezilor, rezolvatã cu buldozerul?!

PUNCT DE VEDERE „Vã scriu în legaturã cu problema câinilor comunitari din orasul Husi. Pe scurt: câinii sunt luati de pe strãzi de hingheri cu pretextul cã sunt sterilizati,cu aprobarea Primãriei.Crudul adevãr este altul : acestia sunt prinsi, tranchilizati, aruncati în masina de gunoi a orasului, dusi la groapa de gunoi de la marginea orasului si sunt tasati de un buldozer pentru a sterge orice urmã! Chiar în fata mea au fost prinsi 5 câini pe care îi hrãneam, dintre care unul avea cercel în ureche, deci era deja sterilizat, iar la adãpostul din Husi, din acestia 5 a ajuns doar unul singur. Întrebarea pe care mi-o pun este: Ce s-a întâmplat cu restul ? Asta s-a întâmplat pe data de 6 mai. Pe 7 mai, din tot orasul, erau doar 8 câini la acel presupus adãpost. Apoi am plecat cãtre groapa de gunoi, sperând cã poate au fost abandonati acolo. Din pãcate, tot ce am gãsit au fost câteva blãnite de câini mâncate de ciori. Am vorbit cu martorii de acolo si mi-au confirmat cã acei câini care sunt adusi tranchilizati sunt aruncati împreunã cu gunoiul menajer în groapã, peste care se trece cu buldozerul pentru a se șterge orice urmã. În Husi nu avem nici o asociatie, deci nu are cine sã ajute aceste fiinte”, scrie Melania, una dintre persoanele petitionare.

Rememorare: „Se ajunsese ca unii sã spunã despre Husi cã e orasul câinilor fãrã stãpân”!

OFICIAL „E de apreciat munca pe care o face Serviciul de Salubrizare si dacã oamenii acestui Serviciu reusesc sã facã curãtenie pe strãzi, atunci eu spun cã e bine. Problema câinilor dateazã de ani de zile, de când ajunsese ca unii sã spunã despre Husi cã e orasul câinilor fãrã stãpân; cred cã vã aduceti aminte, da? Nu era zi în care sã nu fie cineva muscat de aceste animale. În 2008, s-a fãcut acel padoc din zona Lohan, în care sunt conditii bune pentru toti câinii culesi din oras. Veterinarul are grijã de tratamentele corespunzãtoare, iar mâncarea le este asiguratã. Normal cã fiind sterilizati, de la an la an, numãrul lor s-a micsorat considerabil. Asta nu înseamnã cã au dispãrut cu totul. Povestea aceasta cã sunt omorâti cu buldozerul, nici n-are rost sã o comentãm. Invit pe iubitorii de animale sã meargã sã vadã exact cum sunt cazati acum acesti câini si cum se procedeazã cu ei”, a transmis primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

51 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.