2.1 C
Vaslui
29-nov.-2022

Husenii îsi vor trenul înapoi!

- Advertisement -

FÃRÃ SUCCES Încã o licitatie organizatã de CFR SA, în urma cãreia nicio veste bunã pentru sectia de cale feratã Crasna – Husi! Pe 2 mai 2012, Compania Nationalã de Cãi Ferate a vrut din nou s-o închirieze, dar fãrã succes. Între timp, zvonurile aduc douã variante: în timp ce unii sustin cã se intentioneazã vinderea statiei cãtre o societate care sã o valorifice la fier vechi, altii sunt convinsi cã se doreste aducerea la Husi a unui automotor. Cea din urmã posibilitate este sustinutã insistent si de fostii angajati ai Gãrii Husi, care au trimis în aceste zile memorii la toate institutiile care, cred ei, ar putea aduce înapoi trenul la Husi.

Un memoriu anterior trimis de fostii angajati ai Gãrii Husi Ministerului Transporturilor, în care scriau cât de necesar este trenul în aceastã zonã a judetului Vaslui, a primit un rãspuns foarte scurt: „Nu mai este o statie rentabilã si nicio societate nu îsi poate permite sã sustinã un segment de activitate care merge doar în pierdere”. Între timp, statia Crasna – Husi a fost scoasã de mai multe ori la licitatie, însã nimeni nu s-a arãtat interesat de închirierea ei. Zvonurile spun cã ceea ce a mai rãmas în Garã ar putea fi valorificat la…fier vechi.

Hotii care au falimentat Gara Husi, reprimiti în sistem, cu scuzele de rigoare!

ANTECEDENTE Putini stiu care au fost întâmplãrile care au dus la falimentarea unei statii CFR Crasna – Husi. Exceptând faptul cã microbuzele de pe ruta Husi – Vaslui au luat o mare parte din clienti, au fost situatii revoltãtoare, care au dus la pierderi semnificative. De pildã, cu ajutorul politistilor huseni, care au actionat prompt, au fost prinsi angajati ai Gãrii, care furau motorinã. Li s-a desfãcut contractul de muncã, însã, acestia au actionat în instantã si, culmea, au avut câstig de cauzã. Mai mult decât atât, au primit salarii pentru toate lunile nelucrate. „Au fost 4 sau 5 cazuri de acest gen. Trei sunt chiar din Husi. Au fost prinsi de Politie, cercetati si, drept pedeapsã, au fost dati afarã. Ei s-au dus la Judecãtorie, au contestat si au câstigat. Au fost reangajati la loc, cu scuzele de rigoare. Din cauza lor s-a ajuns aici si noi, cei care am muncit corect, am rãmas fãrã serviciu la bãtrânete”, se plâng fostii ceferisti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.