spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Hușenii, nemulțumiți de noile prețuri ale apei de la robinete | VIDEO

- Advertisement -

SUPĂRARE… Noile prețuri la apă și canalizare îi nemulțumesc pe hușeni, mai cu seamă că, deși facturile au cunoscut deja o creștere importantă, apropiindu-se de 20 de lei, valoarea cumulată a metrului cub la apă-canal, serviciile primite în schimb nu s-au îmbunățit. Apa la robinete se întrerupe frecvent, mai apare câte o avarie în zonele unde țevile au fost reparate de zece ori pe-un loc. Dacă unii fac apeluri la Primăria Huși și cer ca aceasta, în numele abonaților locali ai Aquavas, să vadă ce se poată face în această situație, alții aleg să facă haz de necaz, cu filmulețe ironice postate pe rețelele de socializare.

Majorarea prețului la metrul cub de apă potabilă și, respectiv, a metrului cub la „canalizarea menajeră” a stârnit firești comentarii în rândul abnonaților. Cu începere de la 1 ianuarie 2024, apa de la robinete costă 9,82 lei, iar canalizarea, 7,51 lei. Enorm de mult, spun localnicii, care își dau seama că nici măcar „apa chioară”, vorba bătrânilor, nu mai este ieftină. „Ce fac oamenii care mai au și chirie de plătit, copii la școală? Și cu un salariu de 2000 de lei, din care 1500 dau la chirie! Și restul trebuie să îi împarți la apă, gaz etc etc etc! Atâta s-a putut, ce să zic. Peste o lună sau două poate se face 30 lei metrul cub, iar până la anul ajunge la 50 lei. Nu-i bai”, a scris Lucian, unul dintre localnicii care au reacționat în spațiul virtual, unde pot vedea și aleșii locali opiniile cetățenilor. Punctul său de vedere a generat și alte reacții. „Simplu! O să ajungi ca în evul mediu, să cari apa de la fântână cu galeata și să mergi la wc în fundul curții. Cei care stați la bloc, mergeți pe toloaca și aia e”, a spus și Radu. „La noi ca la nimeni, japcă pe față! Plătești apa și îți bagă același consum și la canal, chit că stai la casă. Nu țin cont că ai grădină, terasă, mai speli mașina, una-alta, fără să se ducă apa aia în canal, de parcă am sta la bloc. Nesimțire totală! Dar banii îi așteaptă ca pâinea caldă. Nu-i normal așa ceva”, a fost și mesajul unui hușean. „E multă corupție. Poate greșesc, dar eu cred că prin societatea asta, unii își iau bani mulți. Dar organele abilitate ar trebui să vadă”, a comentat un alt localnic.

Apa vasluienilor, mai „prețioasă” chiar și decât apa bucureștenilor

Dacă unii au tratat problema cu năduf, fiind supărați pe creșterea prețurilor la apă-canal, alți hușeni au ales să facă haz de necaz, convinși fiind că decidenții oricum vor face doar ce vor dori. Multe filmulețe de acest fel au fost postate pe rețelele sociale, iar unii privitori s-au arătat uimiți de faptul că la Vaslui, un județ cu probleme economice cunoscute și cu localnicii care au, în mod oficial, cele mai mici venituri din țară, apa de la robinete este, totuși, cea mai scumpă. Doar la Buzău sunt prețurile un pic mai mari decât la Vaslui, însă în toate celelale județe, apa și canalizarea este mai ieftină. Ba chiar și la București prețurile la furnizarea apei potabile către populație sunt mai mici decât la Vaslui. Mai exact, este 6,39 lei prețul metrului cub de apă potabil (TVA inclus) și 3,37 lei metrul cub la canalizare, de asemenea, cu TVA inclus.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Ei, cand ai de irigat fara apometru, pe ici pe colo, stim noi pe unde, trebuie acoperite si astea, nu fiti rai, iazul de peste, gradina de zarzavat piscina eheee…

  2. Apa cu vitamine, de asta e așa de scumpă. In celelalte orașe se furnizează doar apa potabilă (sper).Când se scumpește ceva, Vasluiul e in frunte.

  3. Ce prețuri sunt astea jegoșilor? Este normal sa plătim mai mult la apă decât la energie electrică? Haideți să protestăm non stop la Aquavas și primărie. Toți hușenii.

  4. Din păcate, asta e o mare problema a județului Vaslui!!! Pierderile trecute pe facturi în Bârlad sunt halucinante!!!! Dar cum p… a mamii lor sa nu profite de prostime, atâta timp cât prin Bârlad angajații defilează cu mașini de serviciu marca VOLKSWAGEN AMAROK, preț minim 60.000 EURO!!!!

  5. Parca numai la Huși
    Nu înțeleg cum de nu se fac niște controale, toți stau cu mâinile in sân de parcă nimic nu se întâmplă, apa a devenit o aberație, la Vaslui comparativ cu o casă facturile la bloc au devenit cel puțin duble si la bloc se consuma mult mai puțin decât la o casă, e ireal

  6. Chiar este revoltător, ar trebui să se sesizeze organele statului cu privire la mărirea abuzivă a prețului la apa! Pe ce criteriu și de ce au mărit prețul? Este hoție ordinară, nu se justifica!Jos preturile la loc! Salariile și pensiile au crescut infim și nu trebuie ca diferența cu cât au crescut să se ducă la Aquavas că este hoție și nesimțire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.