5.3 C
Vaslui
27-nov.-2022

Husenii, pe drumuri!

- Advertisement -

DRAMATIC Peste 1600 de familii din Husi au nevoie de o locuintã socialã, însã, la momentul de fatã, municipalitatea nu dispune nici de spatii locative, dar nici de solutii, care sã amelioreze situatia. De pildã, pentru o cãmãrutã disponibilã de curând, într-o casã socialã din zona Scolii nr. 2, se “bat”, în prezent, 10 persoane, spun reprezentantii Primãriei Husi.

Fãrã îndoialã, lipsa locuintelor sociale reprezintã problema momentului pentru administratia huseanã. Zilnic, spun reprezentantii Primãriei, se înregistreazã, în medie, câte cinci cereri pentru locuintã, unele fiind urgente, întrucât solicitantii au copii si, din diverse motive, au ajuns pe drumuri. Achizitionarea de cãtre Primãrie a garsonierelor din blocul “Recon” nu a rezolvat decât o foarte micã parte din problemele sociale ale celor fãrã casã. Una din garsonierele “Reconului”, de pildã, rãmasã la dispozitia Primãriei, a fost refuzatã, rând pe rând, de patru familii, întrucât e atât de deterioratã, încât, practic, spun ei, nu se poate locui în ea. “Peretii sunt cãzuti, igrasie, mucegai, nu se poate locui”, s-au plâns cei cãrora li s-a repartizat. De altfel, casele nationalizate si nerevendicate, detinute de Primãrie, sunt distruse si ele. Chiriasii care le-au ocupat ani la rând nu au investit nimic în întretinerea lor, din contrã, au mai si distrus cât au putut.

10 cereri la o camerã disponibilã!

“Sunt peste 1600 de cereri pentru locuintã, depuse la Primãrie. Este clar cã, atunci când se iveste un loc, oricui îi dai, cineva rãmâne fãrã casã. Vin, pe zi, si câte cinci cereri, toate cu probleme, cu copii. De exemplu, pentru o camerã de la o casã, din zona Scolii nr. 2, sunt acum 10 cereri. Cum sã o împarti? Se va analiza fiecare dosar si va fi datã cuiva, dar ceilalti nouã rãmân fãrã locuintã”, a spus viceprimarul Ioan Valeriu Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.