spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Hușenii pun preț pe școală! Avocatul Radu Bobârnat, cel mai bun exemplu că școala te face un om desăvârșit (P)

- Advertisement -

EXEMPLU POZITIV… În plină campanie electorală, în care o cohortă de aspiranți la demnitățile publice se înghesuie pe străzi, să ceară votul oamenilor, cel mai bun semn că lucrurile au, de data aceasta, o șansă să se schimbe în bine este faptul că mulți alegători au început să înțeleagă că e de-a dreptul periculos să mai lase la conducerea comunităților tot felul de absolvenți de „școala vieții”. Poate de aceea este atât de important de știut despre candidați unde, când și cum au absolvit școala și ce știință de carte au acumulat. O comunitate condusă de un mediocru, nu are cum să evolueze vreodată. La Huși, de pildă, avocatul Radu Bobârnat este, fără îndoială, candidatul la funcția de primar al cărui parcurs de formare nu doar că este unul temeinic, ci poate și inspira tinerii care acceptă că drumul învățăturii este, într-adevăr, greu, dar și cel mai frumos. A absolvit Liceul Pedagogic, a urmat apoi Facultatea de Drept de la Univ. „A. I. Cuza” Iași, la zi, având în toți anii bursă de merit. Pentru a se putea întreține singur, în timpul facultății a fost învățător la Școala nr. 16 din municipiul Iași. După ce și-a luat licența, în 1996, Radu Bobârnat a dat admiterea în Magistratură, după cum era atunci, și a luat al doilea dintre toți candidații din zona Moldovei. Numai că a reușit să între și în Avocatură, fiind nevoit să aleagă . Deși avea un post de procuror la Vaslui, a optat pentru a fi avocat, decizie pe care spune că nu a regretat-o niciodată, căci este o profesie frumoasă, prin care poți ajuta oamenii în cele mai grele momente ale vieții lor.

Oamenii au început să înțeleagă că o comunitate care aspiră la evoluție, are nevoie de oameni capabili, cu o pregătire temeinică, spirit administrativ și, neaparat, cu știință de carte. Dacă electoratul chibzuit ar putea să facă o triere a candidaților, pentru a-i separa pe cei mediocri, cu o educație școlară subțirică, dar, în schimb, buni de gură, de candidații care chiar au competența și educația necesare unei demnități publice, unii sunt convinși că multe liste ar cam rămâne goale. Poate de aceea, la Huși, de exemplu, PNL-ul, condus la nivel de județ de Dr. Nelu Tătaru, unul dintre cei mai buni medici din regiunea Moldovei și fost ministru al Sănătății (candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, n.r), are o bună șansă să se impună în aceste alegeri, căci avocatul Radu Bobârnat, cel care candidează la funcția de primar și deschide lista cu consilieri locali liberali la Primăria Huși, este un exemplu pozitiv în acest sens. Parcursul său este unul care, pe drept cuvânt, poate inspira tinerii care vor să reușească în viață prin propriile forțe și, mai ales, mizând pe educație și pe învățătură.

Munca și seriozitatea, principii de bază pentru Radu Bobârnat! A făcut facultatea de Drept la zi, la stat, și a lucrat, simultan, ca învățător, pentru a fi un ajutor pentru părinți, nu o povară

Radu Bobârnat provine dintr-o familie de cadre didactice, ambii părinți fiind profesori, iar bunicii, învățători. De aici se poate înțelege de unde și respectul pentru educație și pentru școala făcută la modul serios. A mers la unul dintre cele mai bune licee pedagogice din țară, la Odorheiul Secuiesc, unde a fost admis. După absolvire, chiar dacă avea deja calificarea de învățător, a ales să își continue studiile, luând admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității „A. I. Cuza” Iași. Mai avea însă doi frați, care făceau facultatea în același timp, așa că a vrut să ușureze situația părinților, cărora le-ar fi fost aproape imposibil să susțină, din două salarii de cadre didactice, trei copii în același timp la studii, motiv pentru care a căutat să învețe cât mai bine, luând an de an, bursă de merit. Mai mult decât atât, în timpul facultății s-a angajat învățător la Școala nr. 16 din Iași. Să înveți pentru note care să însemne bursă de merit constant și, în același timp, să și muncești ca să te întreții singur, asta arată mult despre un om și despre trăsăturile sale de caracter. După ce a luat licența în Drept, avocatul Radu Bobârnat a susținut examenul de admitere în Magistratură și a luat al doilea între toți candidații din zona Moldovei. A avut post de procuror la Vaslui, dar până să se dea rezultatele finale, a intrat și în Avocatură. A trebuit să aleagă și a ales profesia cea mai grea, Avocatura, unde misiunea principală este să ajuți oamenii în cele mai difcile momente ale vieții lor. Când ești avocat, fiecare caz în parte este o altă poveste, o altă dramă, iar familii întregi își pun nădejdea în apărătorul lor. Radu Bobârnat a reușit să ajungă un avocat foarte bun și respectat în breasla aceasta cu destul de mulți profesioniști capabili. Dovada acestui respect este faptul că a fost ales de colegii avocați de două ori în funcția de Decan al Baroului Vaslui și de două ori în funcția de prodecan. De exemplu, la alegerea sa pentru a doua oară în funcția de Decan al Baroului Vaslui, Radu Bobârnat a avut nu mai puțin de 98 de voturi din partea colegilor avocați din județul Vaslui. Ca un detaliu, un contracandidat al său, care, întâmplător, și el candidează în aceste zile la o funcție publică, a primit doar 8 voturi, la fel ca și în alte dăți când a tot vrut să conducă Baroul Vaslui. Diferența de credibilitate, fie și numai din partea propriilor colegi de profesie, nu mai necesită alte comentarii.

Radu Bobârnat, candidatul la funcția de primar al orașului, primit cu deschidere și simpatie de hușeni, în toate zonele Hușului

„În fiecare zi am ocazia să interacționez direct cu locuitorii municipiului Huși, stradă cu stradă, ascultându-le problemele și bucuriile. Experiența mea vastă în domeniile juridic și administrativ mă motivează să fiu un primar implicat și interesat de problemele comunității noastre. Cu fiecare întâlnire, cu fiecare discuție, simt mai puternic legătura ce mă unește cu oamenii acestui oraș minunat. Împreună, suntem în măsură să construim un viitor mai bun pentru Huși, împreună putem contribui la schimbarea județului Vaslui. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru că îmi împărtășiți din problemele dumneavoastră! Vă asigur că voi fi mereu aici, să ascult, să înțeleg și să acționez pentru binele fiecărui locuitor al municipiului nostru”, este mesajul pe care Radu Bobârnat îl transmite hușenilor, care îl primesc cu multă simpatie și deschidere la toate întâlnirile pe care le are cu electoratul, în această perioadă.

Material de propagandă electorală realizat de SC Vremea Nouă SRL la comanda PNL Vaslui. CMF: 21240015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. În fiecare birou din primărie sunt o groaza de angajați care își dau câte o hârtie de la unul la altul . De exemplu am avut nevoie de o hârtie am fost la parter și m-au trimis la etajul doi , de acolo la parter și de la parter la registratura de m-au trimis din nou la același birou la care fusesem prima oara unde mi-au rezolvat problema motivând faptul ca am fost plimbat aiurea ” nu ați fost destul de explicit sa ne facem sa înțelegem ce doriți ” . Dar cei mai tari sunt cei doi de la casierie , unul te întreabă ce vrei, celalalt scrie pe calculator apoi primul ia banii ii da lu’ al doi-lea care ii înmânează primului hârtia și restul iar acesta ți le înmânează ție. Eu cred ca oricine va fi primar își va aduce rudele , cumetrii etc în primărie calare peste cei de acum (fiindcă nu-i poți da afara aiurea , sunt angajați ai primăriei și legea spune cum se da un om afara) făcând ca o hârtie sa aibă un traseu mai lung . Succes celui care va face ordine :)))

 2. Domnule avocat, va rugam sa nu aprobați privatizarea cimitirului și a pieței agroalimentare.Dl Ciupilan si-a făcut mofturile destul in orasul asta. Husenii știu de ce și cine ar urma sa preia cimitirul și piața.
  Dumneavoastră va uram mult succes!

  • Nu vreau sa reiau un mai vechi comentariu, de cand s-a zvonit prima data despre aceste nazdravanii ticluite in mintea plina de oportunități pentru bussines-uri a acestui dom’ primar. Sa revin, privatizarea pietei e pleonasm, piata deja de facto este privativata/vanduta de cip/cyp sau alte indicative ale masinilor lor. Dar cimitirul, Doamne, o sa ne ingroape cu pile si spaga, ca la angajarile din stim noi pe unde, sau daca e privat, o sa isi rezerve dreptul de a ne refuza ingropaciunea. Doamne fereste!!! Stiu, opera popei Miron, nu cea carturareasca, ci aia diavoleasca de vandut toate mormintele vechi, fara urmasi, si aruncatul oaselor la gunoi, trebuie continuata si imbunatatita. Jan, pune naibii, din cele sute de pamanturi luate cu japca, pardon achizitionate prin metode neconventionale de la evrei, sau alte neretrocedari corecte si fa un cimitir privat la matale acolo. Lasa naibii pe cel a orașului in pace. Scoate vreo vie neproductiva sau cu acte incerte si fa-ti acolo afacere.

 3. Succes domnule avocat Bobirnat!! Am apelat la dv cand am avut un divorț.. m-ati ajutat, m-ati sfătuit, multi ziceau să nu iau avocat ca ma mananca de bani. Am platit o singura data mi-ati dat bon si m-ati ajutat foarte mult. Sa fiti sanatos si sa duceti la bun sfarsit menirea pentru care ati fost ales. Eu si copiii mei o sa va votam!!

  • Alo, ala cu bătutul prin baruri e altul, de culoare rosie la geaca, mic, cracanat, sasait si cam inchis la ten, dar are ochii cumva verzi la iris, rosii de la diverse adictii.

   • Ha-ha-ha asta a fost tare!!! Ochii rosii de la dependente:)))) ha ha !! Nu-i nimic toti il stim pe Vasile PSD! E scos de pe toate listele ..asa ca degeaba a fost la scoala si e doctor . L-a recomandat gura spurcata beția si nesimțirea!!! Mai, cum sa zic si scoala asts depinde ce profesori ai:)))) cine te-a crescut ..sunt multe la mijloc

 4. La Husi ar fi bun pentru funcția de primar Filip Valentin,un an să intre in primărie si ar zbura mai bine de jumătate din angajați care taie frunzele la câini.

  • Baiete, tinerii sunt intr-adevar viitorul țării, cum se stie, insa batratii voteaza, maica, tot cu aia, ca daca asa au votat pana acum, doar, zic ei, nu or sa se schimbe acum la bătrânețe. Gresit, daca vor un bine pentru nepoți sau copii, trebuie sa inteleaga bine ce si cu cine aleg sa le fie in fruntea orașului. Tinerii, cum zici matale, cand votează trebuie sa aiba in minte urmatoarele: raman in oras sau vreau sa plec, daca raman, cum imi va fi traiul, daca plec si vreau sa revin mai tarziu ce voi gasi aici de unde am plecat… Etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.