1.7 C
Vaslui
28-ian.-2023

Husenii si asfaltarea!

- Advertisement -

DEMERSURI Drumarii care au câstigat licitatia pentru lucrãrile rãmase neterminate la Husi, dupã plecarea intempestivã a constructorilor de la LDP Gheorghieni, par decisi sã îsi facã treaba. Chiar ieri, de pildã, în ciuda faptului cã afarã ploua, acestia lucrau pe strãzi importante precum “Stefan cel Mare” sau “A. I. Cuza”. Ei bine, asta nu îi bucurã pe toti husenii, mai ales pe cei pe strazile carora  modernizarea întârzie. Este cazul oamenilor de pe strada “Cpt. Anastasiu”, care au fãcut de curând douã petitii cãtre Primãrie, sustinând cã strãduta lor, desi aflatã într-o zonã A, a fost scoasã din proiect, desi ei asteptau modernizarea. “Noi ne bucurãm cã se munceste pe alte strãzi si cã se pune asfalt, dar vrem si la noi, întrucât suntem în zona A si încã stãm cu pietre de pe vremea lui Ceusescu”, a spus huseanul Neculai Petrov, 63 de ani.

Se munceste cu spor pe strãzi precum “Stefan cel Mare”, iar husenii nãdãjduiesc cã gropile în care si-au rupt masinile ani la rând vor fi în curând uitate. Constructorii de la asocierea de firme Nomis si Transmis, câstigãtoarea licitatiei, dau dovadã cã sunt hotãrâti sã facã treabã bunã, în termenul stabilit. Si pe “A. I. Cuza” (spre SC Petal), un segment de drum important pentru întreg cartierul “Plopeni”, se lucra, ieri, la amenajarea trotuarelor. Au fost însã si huseni supãrati. 23 de familii de pe strada “Cpt. Anastasiu” au fãcut petitie la Primãrie, întrucât au înteles cã muncitorii de la “Transmir” sau de la “Nomis” Galati nu vor veni cu modernizarea si pe la ei, pentru cã, se plâng dânsii, strada “Cpt. Anastasiu” ar fi fost scoasã din proiectul cu finantare europeanã. “Noi nu ne supãrãm cã se munceste pe alte strãzi, ba ne bucurãm, cãci vedem cã se face, cã s-au început lucrãrile. Dar vrem si pe strada noastrã sã fie asfalt. Ne-am supãrat când am aflat cã am fost scosi din proiect. De ce oare? Cineva din Primãrie ne-a anuntat cã vom avea si noi strada refãcutã, dar apoi, am înteles cã pe <<Cpt. Anastasiu>> nu se vor mai efectua lucrãri. Ne-am adresat cãtre Primãrie cu petitie, dar rãspunsul nu ne-a lãmurit deloc. În douã rânduri, ni s-a spus cã se vor face lucrãri în etapa urmãtoare, fãrã alte lãmuriri. Nu e corect asa, pentru cã plãtim taxe si impozite de zonã A. Pentru o casã si o masinã dãm 600 lei impozit la Primãrie, însã când e vorba despre crearea de conditii, suntem uitati”, au spus husenii de pe strada “Cpt. Anastasiu”.

Strada “Cpt. Anastasiu” va fi modernizatã din bugetul local, spun oficialii

Reprezentantii Primãriei le-au dat rãspuns oamenilor, iar în continutul acestuia a precizat cã strada în cauzã va fi refãcutã cu fonduri din bugetul local, într-o etapã urmãtoare. “Urmare a adresei dumneavoastrã, vã informãm urmãtoarele: strãzile care se modernizeazã în mun. Husi, prin fonduri europene, fac parte din proiectul <<Regenerarea municipiului Husi, prin modernizarea spatiilor publice urbane>>, proiect care a fost aprobat de Consiliul Local Husi, prin HCL 66/2009 si HCL 87/2009. Strada <<Cpt. Anastasiu>> se va repara în etapa urmãtoare de modernizare, în limita bugetului aprobat de Consiliul Local Husi”, au precizat reprezentantii Primãriei. “Noi am fi vrut ca strada sã fie fãcutã acum, în proiectul cu fonduri europene, cãci, dacã vom sta dupã bugetul local, banii nu vor mai ajunge niciodatã. Si dacã noi am fost în proiect, de ce am fost scosi? Au fost fãcute strãzi mai mici decât a noastrã. Strada <<Zidari>> nu avea nici canalizare si, totusi, s-a fãcut efortul sã fie prinsã acum în proiect. Asfalt s-a turnat si în afara localitãtii, pe Husi-Stãnilesti, deci a fost de unde. Pentru noi de ce nu a mai fost? Nouã nu ne pare rãu cã se face pe alte strãzi, foarte bine. Din contrã, ne bucurã, dar am fi vrut asfalt si pe strada noastrã, cãci si noi suntem în zona A a orasului”, au spus husenii de pe “Cpt. Anastasiu”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.