-4.4 C
Vaslui
01-feb.-2023

Husenii, supãrati foc pe angajatii de pe „masina galbenã” care ridicã sacii cu PET-uri colectate selectiv

- Advertisement -

SUPÃRATI… Când au dat husenii de gustul colectãrii selective, iatã cã firma care se ocupã cu ridicat sacii cu PET-uri prin oras a reusit sã îi supere pe localnicii pusi pe treabã! Oamenii sustin cã masina care colecteazã sacii cu obiecte din plastic adunate separat nu vine tot timpul pe la portile lor, iar angajatii ar lãsa sacii galbeni… la unii ba, la altii, da. Un husean a reclamat public situatia, afirmând cã dacã îl va prinde pe angajatul care împarte sacii în acest fel, „îi va pune un sac în cap”. „Vecinul de lângã mine mereu are saci galbeni, dar mie nu îmi lasã. Nu îl vãd niciodatã (pe acel angajat, n.r.) cã i-as pune sacul în cap”, a scris petitionarul supãrat.

Reprezentantii Primãriei Husi au fãcut apel de mai multe ori cãtre populatia orasului sã colecteze selectiv deseurile menajere, întrucât gunoiul neselectat, fiecare kilogram, costã municipalitatea bani grei. Reticenti la început, husenii au început, usor-usor, sã prindã ideea si chiar si-au luat în serios rãspunderea de a strânge separat, de pildã, PET-urile, ca sã fie ridicate sãptãmânal de „masina galbenã”. Numai cã, în ultima perioadã, lucrurile s-au complicat, în sensul cã „masina galbenã”, reclamã oamenii, nu ar trece la fel de consecvent pe la portile lor, iar sacii pentru colectare ar fi primiti doar de unii huseni. O petitie în acest sens a fost fãcutã publicã, iar reactiile oamenilor au subscris supãrãrii cetãteanului de pe strada „Ana Ipãtescu”. „M-ar interesa si pe mine sã stiu de ce nu primesc niciodatã saci pentru depozitarea sticlelor de plastic, vecinii meu au saci, eu nu. Care este motivul? Nu-l vãd pe cel care împarte sacii pe str. Ana Ipãtescu, cã i-as pune un sac în cap”, a reclamat Eugen. Un rãspuns oficial nu a primit, deocamdatã, însã alti localnici au subscris nemultumirii fatã de firma care colecteazã sacii cu PET-uri.

„Au vrut sã ne învete corect, dar pe strada Frunzelor nu au lãsat saci si de aceea nu mai selectãm”

„Saci nu se dau decât dacã ai lãsat, la rândul dumitale, un sac cu PET-uri la poartã”, a spus un localnic. „Pânã acum au fost mai de calitate sacii galbeni, mai grosi, puteai pune în ei fãrã fricã, dar de data asta au lãsat niste saci în bãtaie de joc. Dacã pui câteva cartoane si câteva PET-uri, se sparg imediat, cei mai subtiri saci pe care i-am vãzut vreodatã”, a reactionat Doru. „Au vrut sã ne învete corect, dar pe strada Frunzelor nu au lãsat saci, de aceea nu mai selectãm”, a spus Gabriela. „Pe strada Frunzelor, de douã sãptãmâni nu au mai venit”, a întãrit ideea si Monica. „Nici pe Lt. Mucenic nu au mai trecut pentru PET-uri”, a spus si Liviu. Unii au luat apãrarea angajatilor cu „masinã galbenã”. „Pe la noi, prin Corni, chiar trec în mod regulat. Stiu cã sunt programate strãzile, asa cã nu stiu dacã prin anumite zone nu trec din rea-vointã sau pentru cã asa e programarea. Pe la noi trec constant si ne dau si saci la schimb, nimic de reprosat. Vãzând toate aceste discutii, firma respectivã sau reprezentatii Primãriei ar trebui sã facã anunturi mai clare pe acest subiect, în asa fel încât oamenii sã stie exact ce este de fãcut. Ca sã nu mai strângem separat PET-urile nu este o solutie. Colectarea selectivã e importantã. Am fost în Anglia multi ani si acolo totul e separat, sticla, plasticul, hârtia, totul. Husenii sunt de lãudat cã au început sã facã la fel, numai cã firma respectivã are datoria sã anunte oamenii mai bine, mai concret, când si pe ce strãzi vine sã ia sacii cu PET-uri”, a fost de pãrere Claudiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.