32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Husenii umblã cu „buletinele” expirate, întrucât au de asteptat câteva luni pânã le pot înnoi!

HOTÃRÂT!…Un husean, îmbrãcat la patru ace si pregãtit pentru pozã, s-a dus la Evidenta Populatiei, hotãrât sã îsi ia „buletinul” cel nou, dar acolo i s-a comunicat cã este programat la… jumãtatea verii.

AMÃNATI… Husenii care au nevoie sã îsi schimbe în aceastã perioadã cãrtile de identitate constatã cu surprindere faptul cã, pentru a intra în posesia noilor documente, au de asteptat, uneori, aproape douã luni. Un husean, îmbrãcat la patru ace si pregãtit pentru pozã, s-a dus la Evidenta Populatiei, hotãrât sã îsi ia „buletinul” cel nou, dar acolo i s-a comunicat cã este programat la… jumãtatea verii. „M-am îmbrãcat ca un ginericã, degeaba”, spune, hâtru, bãrbatul. Trebuie precizat cã angajatii de la Evidenta Populatiei din Husi îsi fac activitatea si au o atitudine pozitivã fatã de toti cei care se adreseazã cu solicitãri, numai cã aceste programãri sunt necesare, din mai multe considerente, care nu tin de celeritatea cu care îsi pot face ei treaba. „Foarte frumos vorbesc doamnele de la Evidenta Populatiei, dar numai cã eu am nevoie cât mai repede de buletin. Dar o sã astept, nu am ce face, desi trebuia sã plec între timp, în strãinãtate”, spune unul dintre huseni.

„M-am îmbrãcat, ginericã, sã-mi schimb si eu buletinul cu o carte de identitate si imediat m-a servit o domnisoarã cu o programare pe data de 15 iulie 2022! Operativi, domnule!”, a exclamat, cu umor, huseanul Petru Stoian, unul dintre cei care au nevoie în aceastã perioadã de schimbarea documentelor de identitate. Din spusele acestuia, cartea de identitate i-ar fi trebuit cât mai grabnic, însã pânã la jumãtatea verii nu o va primi. Alti huseni nu au fost la fel de întelegãtori. „Ce, Doamne iartã-mã, este de asteptat o lunã sau douã, pentru ca sã-mi dai un buletin nou? Nu l-am pierdut, nu l-am distrus, doar a expirat. Acum am nevoie sã plec în strãinãtate, unde muncesc de 11 ani, pentru cã am liber doar douã sãptãmâni. Eu pierd serviciu dacã nu iau noul buletin în cel mult douã zile. Dacã rãmân acasã unde mã angajez? Îmi dã cineva loc de muncã? În strãinãtate se schimbã documentele si se fac aproape toate formalitãtile online, iar la noi, uite, stai 50 – 60 de zile pentru o schimbare de buletin. De asta suntem în urmã cu o sutã de ani fatã de alte tãri”, a comentat Roxana, 38 de ani.

„Dar la alegeri cum se poate sã schimbe buletinul într-o singurã zi?!”

„Dar cum de în ziua în care trebuie sã îi alegem, în ziua votului, cartea de identitate poate fi înnoitã pe loc? E doar o întrebare, poate ne explicã cineva. Am înteles cã e vorba de cum sunt fãcute, tipãrite respectivele cãrti de identitate, dar acestea sunt chestiuni care tin de cât de competenti sunt cei de sus, care se ocupã de asa ceva, nu de omul de rând sau de angajatul de la Evidenta Populatiei. Bine cã la alegeri, dacã vrei buletin nou, ti-l dã pe loc. De ce oare?”, a spus Marius. „Si eu am fost programatã la schimbarea cãrtii de identitate dupã o lunã si o sãptãmânã, de la data la care m-am adresat, dar între timp nu am putut sã ajung în acea zi si apoi m-am mai programat o datã, peste altã lunã si jumãtate. Deci, trei luni am umblat cu cartea de identitate expiratã. Am primit si o amendã între timp de la Politia Rutierã, iar domnul politist mi-a spus cã mã paste si o altã sanctiune, pentru cã umblu cu actele de identitate fãrã valabilitate. Nu m-a crezut cã eu voiam sã schimb buletinul, însã nu se putea”, a spus Ana Horeicã.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. O POZA MAI URITA A HUSEANULUI NU AVETI, CE FEL DE POZE FACETI DE AI SCHIMONOSITI DE NICI NU AI MAI RECUNOSTI ? .PROFESIONISTI FOTOGRAFI NU MAI SPUN LA BULETINE, ASEAZA APARATUL DE POZAT DE JOS ION SUS IN LOC SA T-IL PUNA CU PRIVIREA INAINTE CA SA IASA CORECT POZA . MAI SCHIMBATI ANGAJATII CA SA ISI DEA INTERESUL PENTRU CEL CARE VINE SI FACE BULETIN ,NU SA POARTE PE BULETIN O POZA DE NICI NU ZICI CA ESTE EL.

  2. VORBITI NUMAI PROSTII VIN TIGANII CA SUNT OBRAZNICI SI NU TE POTI PUNE CU EI CA TE OMOARA,DAR SPUNE CINE NU IA SPAGA IN ROMANIA?

  3. De ce nu faceti un articol sub acoperire la Evidenta populatiei Vaslui? Sa vedeti cum intra tiganii de la blocul 32 ca la ei acasa prin birouri cu spaga si fac buletine in 3 ore la moldoveni??
    Toti lucratorii de acolo iau spaga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here