spot_imgspot_img
10.5 C
Vaslui
24-apr.-2024

Hușul, în cifre! Primarul Ciupilan și-a făcut un raport anual precum un contabil conștiincios!

- Advertisement -
Ioan Ciupilan

REPERE… Primarul Ioan Ciupilan și-a făcut raportul pentru anul 2021 și, din cele 142 de pagini pline îndeosebi cu date statistice, care mai de care mai seci și mai alambicate, rămân nu doar interesante, dar și utile reperele despre realitatea prezentă a orașului.

De pildă, din acest raport rezultă că în municipiul Huși locuiesc în prezent nu mai puțin de 35.681 de persoane, o cifră pe care mulți ar crede-o valabilă doar pe hârtie, dat fiind faptul că, în ultimii ani, un număr mare de hușeni a plecat în alte zone din țară sau peste hotare, unii cu planuri pe termen lung. În ceea ce privește localnicii care au un loc de muncă, aceștia sunt în număr de 5.331. În industrie, spune primarul Ciupilan, lucrează cei mai mulți dintre ei, respectiv 2.058 persoane, iar aproape o mie lucrează în sistemul de Sănătate. Pe locul al treilea în clasamentul domeniilor de activitate în care activează hușenii sunt „Construcțiile”, unde sunt angajate aproape 600 de persoane. Șomeri nu lipsesc nici ei, fiind aproape 500. Sunt, de asemenea, și aproape 600 de pensionari, din care 67 veterani și 74 agricultori. În privința vârstei localnicilor din „orașul dintre vii”, aici s-ar putea deduce, într-o notă optimistă, faptul că Hușul rămâne un oraș tânăr, dat fiind faptul că cei mai mulți dintre locuitorii săi, mai exact 3.595 de persoane, au vârste cuprinse între 30 și 34 de ani. Când vine vorba despre numărul de locuințe, aici, spune raportul primarului, sunt 10.865 locuințe în municipiul Huși, din care 390 sunt proprietate publică. Din păcate, statistica primarului nu precizează câte dintre ele sunt la casă și câte la bloc, deși era foarte interesant de avut și această reprezentare a orașului, din perspectiva spațiilor de locuit. În privința mediului economic, primarul Ioan Ciupilan spune în raportul său anual că în Huși sunt aproape 2.000 de persoane juridice (SRL și S.A.), puțin peste 1500 de persoane fizice autorizate și 127 de asociații familiale. Lor li se adaugă și 58 de instituții publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Cac-te-n gura ta cu spor. Oricum ne ccam noi. Corupt infect. Țgan jegos.
    Joacă țiganii (ăilalți) fotbal cu tine….. nu cu tine, CU TINE!
    Dacă nu crăchi, lasă pe un OM la conducere.

  2. Asa si?!?!?!?
    Cultura-0
    Sport-0
    Educatie-1
    Sanatate -1 (pleaca medicii pe capete)
    Locuri de munca cu meritul administratiei-0
    Ajutor pt mediul privat ca dezvoltare-0
    Infrastructura educationala – 1
    Infrastructura rutiera -ulite-9
    -stradute-6
    -sosea de centura -0 (tocmai i-a luat o Vasluiul inainte desi exista proiect de 30 de ani) iar dansul in 15 ani nu a reusit sa scoata orasul din aceasta mare problema.
    Parcuri-2 (mai mult refacute in fuga )
    Spatii de joaca pt copii-1 (facute in scarba, ieftineala)
    Bazin olimpic-0
    Sala Polivalenta a Sportulrilor-0
    Recreere -0 (doar scuipat seminte pe banci)
    Dialog social-1
    Dialog si colaborare cu mediul privat pt ajutor in viata sociala si cultural/sportiva a orasului-0
    Cam astea, in 15 ani.Ar cam trebui sa lase orasul in pace, ca e satula lumea de vrajeala, de hula si scandal cand nu-i convine ceva.Profita de nivelul scazut de cultura si acapareaza mintea oamenilor cu ulite asfaltate!!!!!

  3. Hai sa o lăsam așa.Pe vremea lu’ Ceaușescu, orașul avea pana in 20.000 de suflete din care 5000 lucrau in industrie.Numai Petalul avea peste 1000 …..Ce naiba!! Acum,avem ……ziceți voi..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.