spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Hușul, în oglindă: edilii îl văd colorat, localnicii îl caută printre buruieni! (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -
IMAGINI… Oamenii au prezentat și ei pe internet imagini surprinse ad-hoc ba pe strada de lângă parcul „Cuza”, ba pe lângă sediul Poștei sau pe alte drumuri din centrul urbei, pe unde buruienile ofereau și ele… poezia lor.

LA DUBLU! După ce, recent, conducerea Primăriei Huși a distribuit pe internet un spectaculos filmuleț intitulat „Culori de primăvară la Huși”, semn că s-a trezit romantismul în aleșii locali, odată cu înflorirea lalelelor, iată că hușenii au venit și ei cu o… oglindă a urbei, așa cum se vede însă de jos, de pe străzi, nu din dronă. Oamenii au prezentat și ei pe internet imagini surprinse ad-hoc ba pe strada de lângă parcul „Cuza”, ba pe lângă sediul Poștei sau pe alte drumuri din centrul urbei, pe unde buruienile ofereau și ele… poezia lor, ignorată însă de autoritățile cu simț artistic.

„Putem îngriji aceste monumente? Din câte se poate observa, gazonul în parc a fost tuns. Cei care se pozau ducând coroane cu mâna pe inimă sunt rugati să ia o motocoasă pe umăr”, le-a transmis un hușean, atașând câteva imagini sugestive, cu bustul lui Mihail Kogălniceanu, aflat în fața Colegiului Agricol. Un localnic a susținut ideea, prin alte imagini cu niște verdețuri ușor scăpate de sub control de gospodarii orașului. Lângă ele a adăugat o singură propoziție, în care a încăput însă o ironie desăvârșită: „Nu călcați iarba”! Încă o postare, încă o ipostază a Hușului pitoresc și primăvăratic, așa cum nu a încăput în filmulețul artistic al conducerii Primăriei, dar iată că a fost observat de localnici. Este vorba despre strada din proximitatea parcului „Cuza Vodă”, care duce spre Judecătorie, unde un gard ostenit, abia stă să nu ajungă cu scândurile putrezite pe trotuar. Noroc de buruienile de un verde viu, care mai salvează situația. „Tarzan ar fi invidios”, a scris lângă fotografii, hușeanul cu spirit de observație.

Lalelele văzute din dronă versus buruienile văzute de jos

Se pare că ploile din ultima vreme au făcut ca ierburile să crească mai repede decât gospodarii orașului au putut să le taie, însă, până la urmă, explicații pot fi multe… Și dacă aleșii, într-un puseu de entuziasm primăvăratic, au simțit nevoia să arăte frumusețea Hușului privit din dronă, localnicii s-au gândit, iată, să prezinte și ei ceea ce se vede de jos, din stradă, de pe unde localnicii pășesc zi de zi. Unii au ținut partea edililor. „Bine că știți să criticați, dar să puneți mâna să tăiați iarna, nu. Un oraș nu poate fi curățat numai de primărie, ci trebuie și locuitorii să pună mâna”, a spus, răspicat, o hușeancă supărată. „Doamnă, aveți dreptate. Dar atunci la ce mai iau salarii cei angajați la Primărie? Eu pot face la mine la bloc, dumneavoastră puteți face în fața curții dumneavoastră. Dar chiar vreți să mergem să tăiem iarba de pe la statui? Și, apropo, dacă au făcut filmulețul acela cu primăvara la Huși, care e colorată, cu lalelele văzute din dronă, de sus, de ce n-au filmat și buruienile văzute de jos? Că fac și ele parte din primăvara de la Huși. Sau nu?”, a replicat, amuzat, un concitadin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Iar n-a vrut primarul (sau vicele) sa-i arunce Alinutei 100 de lei pe jos, ca la caini.
    Ori Timofuticiuc spera sa devina primar de Husi, asa cum a devenit si sef al CA al Antibiotice Iasi, datorita vocii si talentului sau, vazute doar de Tataru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.