Husul se pregateste de sarbatoare

PREGÃTIRI Începând cu 9 octombrie, Husul intrã în sãrbãtoare. Evenimentul care însufleteste de peste 40 de ani “orasul dintre vii”, Toamna Culturalã Huseanã, va avea loc si în 2010. El va debuta cu zilele dedicate urbei, apoi va continua cu îndrãgitul “Damigenius”, salonul de graficã satiricã, cu lansãri de carte si multe alte surprize, promit organizatorii.

ANUNT Zilele Husilor vor fi pe 9 si 10 octombrie! Odatã cu ele va debuta Toamna Culturalã Huseanã, eveniment foarte asteptat de localnici. Chiar dacã vremurile sunt grele, iar banii pentru astfel de manifestãri, spun oficialii, sunt tot mai putini, Primãria Husi, în parteneriat cu Casa de Culturã “Alexandru Giugaru” au anuntat cã nici în 2010, husenii nu vor fi privati de consacrata petrecere autumnalã. “Sunt evenimente care nu au cum sã lipseascã din viata husenilor, iar aceastã Toamnã Culturalã este unul dintre ele. Oricât de sãrac ai fi, oricâte lipsuri ai avea, tot este necesar sã ai parte si de un moment de bucurie. Toamna Culturalã din acest an va avea muzicã bunã, va avea lansãri de carte, va avea evenimente precum acela dedicat mesterilor populari. Vom avea si sãrmãlute fierbinti, atât de criticate de unii, atât de asteptate de altii”, a anuntat primarul Ioan Ciupilan.

“Damigenius”, asteptat acasã!

CONTEXT Cum pentru reusita manifestãrii este nevoie de fonduri, sprijinul sponsorilor, si în acest an, se dovedeste strict necesar. “Ne strãduim sã fie totul asa cum ne dorim. Sã avem evenimente frumoase, reusite. Ca întotdeuna, avem nevoie de ajutorul sponsorilor, care încã odatã îsi aratã disponibilitatea. Da, fãrã îndoialã cã si în acest an va avea loc salonul de graficã satiricã “Damigenius”, fãrã de care Toamna Culturalã Huseanã parcã nu ar mai fi la fel. Cu sigurantã, ansamblul “Trandafir de la Moldova” va avea un moment special. Ne strãduim ca, în parteneriat cu Primãria, sã realizãm un eveniment frumos pentru Husi si huseni”, a precizat ing. Sergiu Gãinã, directorul Casei de Culturã Husi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ