3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Husul va avea din nou, cinematograf!

- Advertisement -

IDEE Primarul Ciupilan vrea sã le facã husenilor o surprizã la anul, când, în asentimentul marii lor majoritãti, va moderniza bãtrânul cinematograf “Dacia”, un obiectiv de suflet al “orasului dintre vii”.

Primul pas va fi fãcut joi, în cadrul sedintei ordinare a lunii octombrie, când Consiliul Local îsi va însusi protocolul pentru transmiterea cinema­tografului “Dacia” din domeniul privat al statului sI din administrarea R.A.D.E.F. “România Film” în domeniul public al municipiului Husi si în administrarea CL. Astfel se va rezolva nebuloasa acestui obiectiv, pe care, de-a lungul timpului, majoritatea administratiilor Husului au sustinut cã nu îl pot repara mãcar, din pricina faptului cã este în grija celor de la Bucuresti. La începutul mandatului, Ciupilan a prins localnicilor cã îl va recupera si va face din el cel putin ce a fost înainte…

Husenii nostalgici îsi doresc sã mai vadã filme la “Dacia”

“Stiti ce ar înseamna sã mai pot vedea odatã filme în cinematograful “Dacia”?! Ca si cum as reîntineri. Acum aproape 50 de ani, stãteam la cozi mari ca sã intrãm la film, la sala A sau B. Ne tineam de mânã, noi, îndrãgostitii, si vedeam acelasi film chiar si de 5 sau 6 ori. Credeti?! Asa era. Era plãcerea întâlnirilor lângã castanii parcului Rodina, era bucuria iesiri din casã, era frumusetea filmelor simple, indiene sau românesti, pe care le vedeai, cã, poate, altceva nu era ce. A fost cea mai frumoasã perioadã a vietii mele si cinematograful a fost cel mai romantic loc al adolescentei. Ar fi minunat sã mai pot vedea un film la cinema”, îsi aminteste Emilia Amariei, 61 de ani, fost cadru didactic, în prezent pensionarã.

“Husenii meritã asta”

“Mi-am dorit foarte mult ca husenii sã vinã din nou la cinematograf într-o zi. Vreau sã facem din acest spatiu cel mai frumos loc de spectacole, unde sã poatã fi jucatã o piesã de teatru, sã poatã avea loc un concert. Husenii meritã asta. Va fi o investitie a Primãriei si eu voi depune tot efortul ca ea sã fie realizatã”, a declarat primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.