I-a crãpat capul cu ciocanul pentru cã nu a vrut sã facã schimb de iubite

INCONSTIENT… Un tânãr de 19 ani, din satul Iaz, comuna Solesti, a ajuns în comã la Spitalul Clinic de Urgentã “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi, dupã ce un amic de pahar i-a spart capul cu ciocanul. Neîntelegerile dintre cei doi au apãrut dupã ce victima, Daniel Constantin Cãlin, a refuzat propunerea agresorului, Silviu Panainte, de a face schimb de iubite. Enervat, acesta din urmã a pus mâna pe un baros si a sãrit la Cãlin, lovindu-l în cap cu partea ascutitã a uneltei. “Erau prieteni la cataramã, nu stiu cum de au ajuns sã se batã. Dupã ce a fost lovit, bãiatul meu s-a bãgat cu capul sub pat, ca sã nu-l mai loveascã. Îi spunea lui Silviu sã-i dea la pcioare, la spate, numai la cap nu, cã încã o loviturã ar fi putut sã-l omoare”, ne-a declarat mama victimei. Încercarea lui Panainte Silviu de a-si omorî cel mai bun prieten a fost probatã si de procurorii vasluieni, care luni au obtinut un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele agresorului, acesta fiind acuzat de tentativã de omor. Este al doilea caz care zguduie linistea comunitãtii din Solesti, dupã cel al femeii de 49 de ani, care sãptãmâna trecutã a fost violatã si lasatã sã moarã pe câmp, de trei tineri tot din satul Iaz. Mai mult, Panainte Costicã, unul dintre cei trei violatori, si Panainte Silviu, agresorul cu ciocanul, sunt veri primari, ambii riscând acum sã petreacã ani buni în spatele gratiilor.

Incident socant în satul Iaz, comuna Solesti, acolo unde un adolescent în vârstã de 19 ani a fost lovit cu un baros în cap de cãtre cel mai bun prieten al sãu. Motivul? Victima a refuzat sã facã schimb de iubite cu amicul sãu. Daniel Constantin Cãlin munceste în domeniul constructiilor, în Bucuresti, alãturi de fratele sãu. La sfârsitul sãptãmânii trecute s-a întors acasã, pentru a-si mai lua câte ceva de mâcare si pentru a-si spãla hainele, urmând ca duminicã sã se întoarcã în Capitalã. Ziua de vineri a petrecut-o alãturi de prietena lui, o fatã din suburbia Rediu a municipiului Vaslui. Sâmbãtã a stat pe lângã casã, ajutându-si mama la treburile casnice. Spre searã s-a întâlnit cu mai multi prieteni, pe care nu-i mai vãzuse de ceva timp. Împreunã au cumpãrat vin si bere, apoi au mers la un vecin, pentru a mai depãna amintiri.

“Dacã-i mai dãdea o loviturã, mi-l omora”

Din vorbã în vorbã, tinerii au atins si subiectul iubitelor, de la care avea sã porneascã un adevãrat scandal. “Aghezmuit” bine, dupã mai multe pahare de vin, Panainte Silviu, unul dintre prietenii lui Daniel, i-a propus acestuia sã facã schimb de iubite pentru o scurtã perioadã de timp. Socat de “oferta” amicului sãu, Daniel l-a refuzat fãrã a sta prea mult timp pe gânduri, apoi s-a ridicat pentru a da sã plece. Asta pentru cã duminicã dimineatã, la ora 5, avea masinã spre Bucuresti, unde urma sã se întoarcã la muncã. N-a mai apucat sã ajungã la usã, pentru cã din spate Silviu Panainte l-a lovit cu un baros de aproape 3 kilograme greutate. Iatã ce ne povesteste mama victimei: “S-au luat la scandal dupã ce Panainte Silviu i-a propus bãiatului meu sã facã schimb de iubite. Asa ne-a spus o fatã care era acolo. Daniel n-a vrut sã audã si le-a spus cã nu mai stã, pentru cã duminicã dimineata are masinã spre Bucuresti. Panainte a pus mâna pe un baros si i-a dat bãiatului meu în cap. L-a lovit cu partea ascutitã fãrã sã-i spunã nimic. Dupã ce a cãzut la pãmânt, Panainte ãsta a vrut sã-l mai loveascã odatã, dar Daniel s-a bãgat cu capul sub pat. Tot fata aia ne-a spus cã Daniel a tipat la el, sã-i rupã spatele, sã-i dea peste picioare, numai la cap sã nu-l mai loveascã pentru cã moare. Dacã-i mai dãdea o loviturã de baros în cap, îl omora. Mi l-au adus vecinii acasã, plin de sânge. A mai vorbit cu noi, maxim 10 minute. Ne-a zis ce s-a întâmplat, apoi a început sã-i fie frig si sã-i fie sete. Cerea apã. Dupã un minut si-a pierdut cunostinta. La ora 20:20 l-a luat salvarea de aici. La spital la Vaslui i-au fãcut computer tomograf, iar medicii de acolo au spus cã nu e de competenta lor cazul, apoi l-au transferat la Iasi. Avea ranã la cap ca si cum era tãiat cu cutitul. De la Neurologie ni s-a spus cã a fost în comã. Acum se simte mai bine, a început sã vorbeascã, dar medicii nu-l lasã sã se dea jos din pat. Are un cheag de sânge la cap, care dacã nu se retrage, va trebui operat”. Agresorul acestuia a fugit imediat dupã comiterea faptei, însã a fost prins si retinut de politisti a doua zi. Acesta a fost prezentat luni în fata judecãtorilor de la Tribunalul Vaslui, care au admis propunerea procurorilor de arestare preventivã a inculpatului. Panainte Silviu este cercetat acum pentru sãvârsirea infractiunii de tentativã de omor.

Agresorul, verisor cu violatorul

Incidentul de sâmbãtã seara este al doilea din satul Iaz care ajunge pe masa procurorilor vasluieni în decurs de doar trei zile. Pe 10 martie, trei tineri de 16,17 si 23 de ani, din aceeasi localitate, au fost retinuti de politisti dupã ce cu patru zile înainte violaserã o femeie de 49 de ani, pe un câmp din apropierea satului. Dupã ce au batjocorit femeia, violatorii au abandonat-o la locul faptei, aceasta decedând din cauza frigului. Interesant este cã cel mai mare dintre violatori, Panainte Costicã, este vãr primar cu Panainte Silviu, cel care l-a lovit cu barosul pe Daniel Constantin Cãlin. De altfel, ambii au primit mandate de arestare preventivã în aceeasi zi, la distantã de doar o jumãtate de orã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ