14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

IADUL PE PĂMÂNT. Imagini cutremurătoare de la incendiile din Sardinia. Focul nu poate fi stins, operațiuni de salvare dramatice

Sardinia a cerut ajutor internațional în lupta cu teribilele incendii de vegetație de pe insula italiană, care au pus în pericol oameni și localități.

De două zile, mii de pompieri și civili se luptă să diminueze cumplitele incendii din Sardinia, insula italiană aflată printre destinațiile preferate de vacanță, inclusiv de români.  Italienii sunt ajutați de echipe trimise de Grecia și de Franța, țări care au răspuns apelului făcut de autoritățile de pe insulă. 

Aseară, flăcările au oferit echipelor de la sol ale Corpului Silvic, Protecției Civile, Pompierilor, Forestas și voluntarilor un ușor răgaz, pentru că vântul s-a oprit.

În această dimineață, însă, incendiul a redobândit vigoare în Santu Lussurgiu, unde un elicopter din flota regională, Super Puma și doi Canadair, au intrat imediat în acțiune. Toate forțele regionale în activitate, 22 de vehicule aeriene și 7500 de oameni la sol, operează pe teren.

Grecia suplimentează efectivul cu alte doua Canadair. În același timp, au început operațiunile de recuperare a persoanlor izolate în zona municipiului Scano di Montiferro, unde lucrează un elicopter din flota regională. În zona Porto Alabe autoritățile au informat că serviciile telefonice, fixe și mobile, au fost restaurate. Acestea fuseseră blocate după ce două cabluri de fibră optică au fost distruse de incendiu. Tehnicienii companiei locale au făcut o conexiune temporară pentru a înlocui aproximativ 2 kilometri de secțiune și niște stâlpi de susținere distruși de flăcări. …https://evz.ro/iadul-pe-pamant-imagini-cutremuratoare-de-la-incendiile-din-sardinia-focul-nu-poate-fi-stins-operatiuni-de-salvare-dramatice-galerie-foto.html

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here