Ialomiţianu îl contrazice pe Băsescu: Un nou acord cu FMI nu înseamnă neapărat şi un nou împrumut

România mai are nevoie de 5,7 miliarde de euro, după cum a anunţat preşedintele Traian Băsescu, marţi, de la tribuna Parlamentului.
Banii vor veni dintr-un viitor acord cu Fondul Monetar Internaţional. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, spune însă că un nou acord cu FMI nu însemnă neapărat şi un nou împrumut.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că România trebuie să împrumute de la Fondul Monetar Internaţional bani pentru investiţii, şi nu pentru consum.

Şeful statului a fost contrazis chiar de ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, care susţine că România nu va lua alţi bani de la FMI.

“Este vorba de un acord de siguranţă, nu înseamnă împrumut, el acordă şi asistenţă, privind echilibrarea… să nu te duci în faliment, îţi dă nişte bani pentru un moment critic şi o anumită credibilitate”, a declarat Ialomiţianu, la postul B1Tv.

Pe de altă parte, Traian Băsescu spune că greul nu a trecut, chiar dacă vârful crizei economice a fost depăşit. Potrivit preşedintelui, prognozele arată că România ar putea avea anul viitor o creştere economică de aproximativ 2%, cu condiţia să fie accelerate reformele.

Antena 3
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ