8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Iarna a adus disperare printre soferi si bucurie printre copii (video)

- Advertisement -

ZÃPADA CEA BUNÃ Frig de crapã pietrele la Bârlad, nãmeti, strãzi pline de zãpadã, soferi disperati, copii bucurosi! Dincolo de avertizãrile meteorologilor, a problemelor cauzate de nãmeti sau polei, ninsorile cãzute în ultima vreme au adus și multã bucurie la Bârlad, mai ales prichindeilor. Echipati bine, cei mici s-au bucurat din plin de zãpadã, de unde nu s-ar mai fi dat dusi nici dupã ore întregi de joacã. Grãdina Publicã din Bârlad, „dotatã” cu un derdelus de toatã frumusetea, a fost ieri plinã de strigãtele de joacã ale copiilor si adolescentilor veniti sã se dea cu sania, cu sacul, cu punga … cu orice aluneca pe zãpadã. Chiar și pãrintilor le-a plãcut la nebunie, unii dintre ei riscând sã se accidenteze dându-se cu sania alãturi de cei mici.

De la primele ore ale diminetii, televiziunile zbârnâiau ieri de „breaking news”-uri alarmiste de ai zice cã a venit Apocalipsa. “Dupã ora 18 va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu, care va viza partea de sud si de sud-est a teritoriului, celelalte zone rãmânând sub incidenta codului galben”, a comunicat ANM. Conform meteorologilor, pe durata codului portocaliu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare. Vântul va sufla cu viteze de pânã la 70 km/h. Stratul de zãpadã depus peste cel existent va fi de 20 – 25 de centimetri. Cãderile masive de zãpadã din ultimele zile au produs însã si bucurie, nu numai nervi soferilor în traficul bârlãdean sau agitatie în rândul autoritãtilor locale. Pentru cã pânã acum iarna nu le-a dat ocazia, în acest week-end copiii au fost cei care au profitat din plin de omãtul depus pe strãzi si în Grãdina Publicã din Bârlad. Bârlãdenii nu s-au speriat de toate stirile alarmiste si au luat cu asalt, împreunã cu cei mici pe sãnii, „pârtia” din Grãdina Publicã. Oameni de zãpadã au rãsãrit printre blocuri, aleile s-au transformat în trasee pentru cursele de sãnii, iar de dupã autovehiculele adormite sub zãpadã s-a dat startul la bãtãile cu bulgãri printre tinerii încântati cã-si pot „tãvãli” si „mozoli” iubitele cu zãpadã.

„Pârtieeeeeee!”

Iatã cã, din viziunea micutilor bârlãdeni cu nãsucuri rosii iesiti sã testeze neaua, iarna nu este totusi atât de urâtã si periculoasã… Chiar dacã nu mai este agitatia din alti ani, când zãpada parcã era insuficientã pentru copiii care se bãteau cu bulgãri, fãceau oameni sau chiar cazemate din omãt, se dãdeau cu sania, în Grãdina Publicã din Bârlad am întâlnit foarte multi prichindei si tineri care se bucurau de frumusetea iernii. Asta, în timp ce pãrintii imortalizau contactul celor mici cu zãpada. În sfârsit, a nins destul iarna asta ca sã se bucure si copiii de o pârtie bunã de sãnius!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.