8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Iarna a pus din nou stãpânire pe judet

- Advertisement -

De douã zile, ninge serios peste judetul Vaslui, dar, din fericire, de aceastã datã, autoritãtile au actionat prompt si nu s-au creat blocaje în circulatia rutierã. Atât la Bârlad cât si pe drumurile judetene, au fost scoase toate utilajele de deszãpezire si s-a actionat cu material antiderapant. Drumurile Nationale au fost curãtate de zãpadã si, din fericire, nu a fost viscol, astfel cã drumarii au reusit sã curete carosabilul la timp si sã fie prezenti acolo unde s-au semnalat probleme.

Zãpada cãzutã în judetul Vaslui, începând de marti, 22 februarie, si pe parcursul zilei de ieri a creat conditii de trafic rutier specific acestui sezon. La Bârlad, angajatii de la SC CUP SA au actionat pe toate strãzile importante si pe cele în pantã mai ales, dis de dimineatã. « Am folosit trei utilaje autopurtat, douã tractoare cu lamã, un camion care a împrãstiat antiderapant si 50 de oameni care au actionat pe strãzi, pe trotuare si au curãtat zãpada. Nu au fost semnalate probleme în oras, am folosit si circa 50 de tone de material antiderapant. Este iarnã, se circulã cu dificultate, dar se circulã », a spus primarul Constantin Constantinescu. Drumarii vasluieni din cadrul SC LDP Vaslui, au actionat si ei pe toate drumurile judetene, folosindu-se utilajele existente si zeci de tone de material antiderapant. Astfel cã, în prezent, pe nici un drum judetean nu existã blocaje. «Avem utilaje de deszãpezit pe drumurile Bârlad – Pogana, Bârlad – Ciocani – Coroiesti, Bârlad – Al. Vlahutã – Floresti, Rosiesti – Vutcani, Gara Banca – Viisoara, precum si la Lipovãt, Bogdana, Chitoc, Osesti, Tanacu, Dimitrie Cantemir, Cretesti, Pãdureni. În prezent, se împrãstie material antiderapant si se continuã actiunea de curãtare a drumurilor de zãpadã, deoarece ninge continuu. Nu am avut probleme de blocare a vreunui drum judetean”, ne-a precizat Adrian Cotigã, seful SC LDP Vaslui, societatea care se ocupã de deszãpezirea drumurilor judetene din Vaslui.

Drumurile nationale curãtate

Salariatii de la Sectia Drumuri Nationale Bârlad au actionat încã din primele ore ale zilei de ieri, pentru a crea conditiile unui trafic rutier sigur. În judetul nostru, s-a format pe drumuri si carosabil zãpadã de 15 – 20 cm. Drumarii au iesiti la treabã pe toate arterele rutiere. “S-a actionat cu 18 autoutilaje (15 utilaje de 20 de tone, cu lamã si rãspânditor) precum si 3 utilaje tip Unimog – cu lamã si rãspânditor) si s-au rãspândit peste 1400 de tone material antiderapant. Prin urmare, traficul rutier în judetul nostru s-a desfãsurat în conditii de iarnã, dar fãrã probleme deosebite. În continuare, se va actiona pe toate drumurile nationale si judetene, pentru a se evita aparitia unor eventuale probleme”, a precizat Gicu Maftei, directorul Sectiei de Drumuri Nationale Bârlad. Nu sunt restrictii de circulatie pe niciun drum, dar politistii rutieri avertizeazã soferii sã circule prudent, cu masina echipatã de iarnã.

Iarna mai stã pe la noi

Spre bucuria iubitorilor sezonului rece, iarna ne va da bãtãi de cap si în zilele urmãtoare, desi meteorologii nu au mai emis niciun cod de avertizare privind precipitatiile sau fenomenele specifice. Potrivit meteorologilor, iarna nu se va da dusã pânã la sfârsitul sãptãmânii viitoare. Vom avea parte de ninsori abundente, vânt si un ger greu de suportat. Zilele si noptile se anuntã tot mai geroase. Va ninge abundent în sud – estul tãrii, înclusiv în judetul nostru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.