18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Iarna si-a intrat pe deplin în drepturi, la Husi!

- Advertisement -

Vântul subtire care a viscolit zãpada a fãcut ca pe strãzile orasului ieri sã se circule greu întreaga zi, în ciuda interventiei utilajelor Serviciului de Salubrizare. „Nu e de vinã viscolul, cât soferii care îsi parcheazã masinile în drum, le abandoneazã acolo, iar noi cu greu reusim sã trecem ca sã curãtãm zãpada”, se plâng cei de la „Deszãpezire”. Din cauza codului galben de ninsori, toate unitãtile de învãtãmânt din Husi, la fel ca în întreg judetul, vor fi închise astãzi.

„S-a actionat pe strãzi cu toate utilajele, mai ales acolo unde au fost probleme, unde oamenii au semnalat faptul cã au nevoie de ajutor”, a spus primarul Ioan Ciupilan. Problema cea mai mare, spun autoritãtile, a fost cea creatã de numãrul mare de masini parcate la întâmplare, peste care s-au asezat nãmetii. Din cauza lor, actiunea de deszãpezire a mers greoi prin centrul orasului. „În fiecare iarnã avem aceeasi problemã. Unii îsi parcheazã masina în drum, o lasã acolo si nu ai cum sã treci cu „Plugul”, ca sã cureti locul. În jur sunt atâtea blocuri, nici nu stii a cui e masina, ca sã îi ceri omului sã vinã sã si-o ia. Îi rugãm, asadar, pe huseni sã fie un pic mai atenti la acest aspect, ca sã nu ne încurcãm unii pe altii si sã putem avea strãzi pe care sã se poatã circula”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

„Sper ca sã nu fie niciun agent economic din Husi care sã nu dea zãpada din fata societãtii sale”!

De asemenea, husenii sunt îndemnati ca în aceastã perioadã, în care sunt cãderi mari de zãpadã, având în vedere codul galben de ninsoare care vizeazã judetul Vaslui, sã îsi curete singuri portiunea din fata locuintelor sau firmelor. Conform unor acte normative locale, Politia Localã poate da somatii, dar si amenzi celor care nu fac acest lucru. „Eu iarãsi sper ca oamenii sã înteleagã de vorbã bunã. Sper ca sã nu fie niciun agent economic din Husi care sã nu dea zãpada din fata societãtii sale, dar rog si persoanele fizice sã dea un exemplu în acest sens. Acordarea de amenzi este o solutie, dar eu tot sper sã facem treabã cu totii, cu vorba bunã”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.