16.8 C
Vaslui
02-oct.-2022

Iasul are un ministru in noul Guvern

- Advertisement -

Vasile Cepoi este noul ministru al Sanatatii. Imediat dupa ce premierul a anuntat noul guvern, dr. Cepoi ne-a declarat: „Prioritatile mele ramin aceleasi ca si in momentul in care am venit pe postul de secretar de stat, respectiv o noua Lege a Sanatatii si reforma sistemului sanitar. Aceasta numire a fost o surpriza si pentru mine. Am aflat de ea cu citeva zeci de minute inainte de a fi facuta publica”.

Vasile Cepoi este singurul iesean din noul Guvern. Schimbarea guvernelor a facut ca Iasul sa piarda un premier, dar sa cistige un ministru. Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat aseara ca noul ministru al Sanatatii este ieseanul Vasile Cepoi. „Prioritatile mele ramin aceleasi ca si in momentul in care am venit pe postul de secretar de stat, respectiv o noua Lege a Sanatatii si reforma sistemului sanitar. Aceasta numire a fost o surpriza si pentru mine. Am aflat de ea cu citeva zeci de minute inainte de a fi facuta publica”, a spus Vasile Cepoi, care a adaugat ca nu este membru al nici unui partid. „Este foarte bine ca se intimpla asa pentru ca va continua sa lucreze la Legea Sanatatii. Sper sa facem ceva pentru Spitalul Regional de Urgente. Este un profesionist”, a afirmat Relu Fenechiu.

Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi, a afirmat ca vor mai fi ieseni in noul Guvern, dar in esalonul II. „Il sustin total pe Vasile Cepoi. Pentru Iasi este un lucru foarte important. Sint doua componente pe care le apreciez mult la Cepoi: este un tehnocrat si un profesionist desavirsit. Poate conduce reforma din sistemul sanitar la nivel national, nu doar local. Mereu a gindit cu doi-trei pasi inaintea altora. L-am perceput ca pe un adevarat manager. Este un profesionist, dar si un om de caracter. Zona sanatatii este una in care Iasul trebuie ajutat sa se dezvolte. Noi am demonstrat ca avem oameni valorosi in acest domeniu, ma refer la domnul Astarastoae, domnul Tinica, domnul Covic, dar si ceilalti manageri. Domnul Astarastoae a reusit sa uneasca specialistii din domeniu”, a declarat Gheorghe Nichita.

Cepoi a mai fost presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, director al Directiei de Sanatate Publica Iasi si secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.