spot_imgspot_img
8.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

Iată când vor intra banii pe cardurile sociale pentru alimente în luna aprilie

- Advertisement -
BANI… Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024.

SPRIJIN… Vasluienii care primesc carduri sociale mai au de așteptat două săptămâni până când vor intra banii pentru alimente. Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, cardurile vor fi încărcate începând cu data de 15 aprilie. “Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024. Cardurile de energie pot fi folosite până la 31 mai 2024 pentru plata facturilor sau pentru cumpărarea de materiale pentru încălzire”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cardurile vor mai fi încărcate de patru ori anul acesta. „Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, la începutul acestui an.

Cine beneficiază de cardurile sociale

Cardurile sociale reprezintă un sprijin acordat de Guvern României o dată la două luni. Beneficiarii sunt categoriile vulnerabile: persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei; familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare;

pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Asta am ales, asta am primit…guvernantii încasează „salariile” în euro….cei care l-au vrut împușcat pe Ceausescu in lei….Poate o fi aruncând Putin cu vreo „artifice” sau petarda…sa mai starpeasca din parveniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.