spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Iată cât vor mai trebuie să aștepte primarii vasluieni pentru plata facturilor restante din PNDL2

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ÎN AȘTEPTARE… Premierul Florin Cîțu a declarat că facturile restante din PNDL 2 se vor plăti imediat după rectificarea bugetară. În județul Vaslui, primarii din mediul rural au întrerupt, de câteva luni bune, proiectele derulate prin PNDL, după ce de la București au primit o circulară prin care erau anunțați să nu mai sunt fonduri.

Întrebat de jurnaliști ce se întâmplă cu PNDL 2, cu sumele care încă mai trebuie achitate, premierul a afirmat că acestea se vor plăti. “Vine rectificarea și facturile se plătesc. Eu vreau să aduc aminte tuturor românilor că, atunci când am preluat noi guvernarea, erau facturi neplătite de 8 luni de zile. Acum, pentru că am avut această situație cu…, am întârziat rectificarea din cauză că se negocia, să nu îi mai spunem șantaj, acel PNI ‘Anghel Saligny’, am întârziat această perioadă, dar vom remedia imediat ce vom recupera, imediat după rectificarea bugetară. Facturile vor fi plătite. Vrem să continuăm toate proiectele”, a afirmat premierul.

Bomba dată în primăriile vasluiene, care a înghețat dezvoltarea comunităților rurale

În luna iunie a acestui an, primăriile din județul Vaslui au primit o circulară de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. În cuprinsul documentului s-a comunicat faptul că ministerul a epuizat creditele bugetare alocate PNDL, pentru anul în curs. Astfel, primăriile care au investiții pe PNDL, au fost anunțate că pot deconta bunurile achiziționate, serviciile prestate și lucrările executate din surse proprii sau, cel mai rău, primarii au fost sfătuiți să sisteze lucrările în vederea neînregistrării de arierate, până la, iată, rectificarea bugetară, pe care toată lumea o așteaptă cu nerăbdare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.