spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Iată câți alegători sunt pe listele electorale în fiecare UAT din județ (TABEL)

- Advertisement -

ALEGERI 2024… La 30 aprilie 2024, în Registrul electoral erau înscriși cu drept de vot 425.195 de cetățeni care domiciliază în județul Vaslui, conform datelor Autorității Electorale Permanente. Dintre aceștia, 31,2 % sunt din municipiul reședință de județ și 13% din municipiul Bârlad. Din totalul cetățenilor cu drept de vot din județul Vaslui, 231.660 de cetățeni vor vota în mediul urban (cele trei municipii și două orașe), iar 193.535 de cetățeni vor vota în mediul rural (în cele 81 de comune din județ).

Municipiul Vaslui are toate șansele ca și în alegerile locale din 9 iunie să bifeze cea mai slabă prezență la urne din toată țara, la fel ca în 2020 și asta din cauza numărului de cetățeni de peste Prut care au domiciliu în reședința de județ. Pentru alegerile de luna viitoare, nu mai puțin de 132.695 de locuitori ai municipiului Vaslui sunt așteptați la urne, de aproape două ori și jumătate mai mulți decât cei din municipiul Bârlad – 55.617. Comuna Blăgești este unitatea administrativ teritorială cu cei mai puțini votanți – 979, iar cei mai mulți din mediul rural sunt în comuna Zorleni – 7618.

În județul Vaslui, lista oficială a numărului de votanți, transmisă Biroului Electoral Județean, arată astfel:

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. O mangleala…. cât capu’ p. lii de mare!!!! Cum e posibil sa fie un număr atât de mare de votanți??? A, da, știm, sunt cei 100.000 de moldoveni care au adresa la saracimea noastră de judet!!! Cum e posibil ca in România sa fie un număr de 19 milioane de indivizi cu drept de vot??? Pai adunam cu vreo 5 milioane de copii ( până-n 18 ani, fără drept de vot) și inseamna ca suntem 24 milioane de ființe in România???? Hiiiim!!!!
    Și marmota invelea ciocolata…..
    Suntem fără scăpare! Jafurile, rebuturile umane se zvarcolesc în draci pentru câștigarea ciolanului, iar noi, pulimea de rand, vom trai în sărăcie, în prostie, sufocați de taxe și impozite predate statului mafiot!
    O sa belim p. la cu gratie în continuare, ca atâta meritam în micimea și indolenta noastră!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.