0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Iată ce au pregătit primăriile din județ pentru noaptea de Revelion

- Advertisement -
MUZICĂ… Vasluienii și hușenii, care vor petrece Revelionul în stradă, vor avea parte de muzică populară, cântată live de artiști locali. Bârlădenii, în schimb, vor dansa pe muzica pusă de un DJ.

NOAPTEA DINTRE ANI… Cel mai amplu program artistic de Revelion îl vor avea vasluienii. Aceștia vor avea parte, începând cu ora 22:00, de un concert în centrul orașului. Pe scenă vor urca mai mulți artiști locali, precum și Orchestra de muzică populară “Rapsodia Vasluiului”. La miezul nopții, cerul va fi brăzdat de un spectacol de artificii, petrecerea urmând să continue alături de formația Policrom. În Bârlad și Huși, în schimb, petrecerile vor fi mai scurte. Vor începe la ora 23:00 și se vor încheia imediat după miezul nopții. La Huși, concertul va fi susținut de Ansamblul “Trandafir de la Moldova” în Piața Tricolorului, iar la Bârlad, la Monumentul Eroilor Neamului – “Cerbul de aur”, de către un DJ al cărui nume încă nu a fost dezvăluit. În Negrești, spectacolul ce va avea loc după-amiază, va cuprinde atât recitalurile unor artiști locali, cât și obiceiuri și tradiții de iarnă. Trecerea dintre ani va fi marcată, de asemenea, printr-un foc de artificii în Parcul Central. În mediul rural, în majoritatea comunelor au loc, după-amiaza, spectacole de urători, capre, urși și mascați.

După doi ani de pandemie, oamenii vor avea parte, în sfârșit, de un Revelion fără restricții, certificate sau testări anti COVID-19. Aceștia vor putea petrece fără griji acasă, la restaurante sau în stradă în cadrul petrecerilor organizate de autoritățile locale. Potrivit meteorologilor, vremea va fi caldă și fără zăpadă: “Anul acesta nu putem vorbi de zăpadă de Revelion, nu vom vorbi nici până spre jumătatea lunii ianuarie, dar deocamdată, până pe 4-5 ianuarie, va fi vreme caldă, puține precipitații spre nord-vestul țării, acestea slabe și sub formă de ploaie. Fulguieli pot apărea în decursul acestei săptămâni, însă doar la înălțimi de peste 1.800 m, unde mai sunt deja, din loc în loc, straturi de zăpadă. Dar mai jos, nu!”, a transmis meteorologul Meda Andrei.

Negreștenii, invitați la un spectacol de urători sâmbătă după-amiază

În județul Vaslui, toate cele trei municipii au pregătit spectacole pentru trecerea dintre ani. Vasluienii și hușenii vor petrece cu muzică populară, cântată live de artiști locali, în timp ce bârlădenii vor dansa pe muzica pusă de un DJ. Concertele vor începe la ora 22:00 în Vaslui și la 23:00 la Huși și Bârlad. În orașul Negrești, în schimb, evenimentul va avea loc la ora 12:00, în fața primăriei și va cuprinde prestațiile alaiurilor de urători, capre, urși, madame din Negrești și Todirești. “Spectacoul va începe cu parada alaiurilor pe traseul Casa de Cultură Negrești – Str. M. Kogălniceanu – Str. N. Bălcescu – Piața – Str. Unirii – Primăria Negrești. Pe scenă vor evolua cele două grupuri de vălăret, urmate de interpretele de muzică populară: Lili Ciortan, Mariana Carnariu, Teodora Panainte, Sidonia Hurdubaia și Maria-Mirabela Papuc. Pentru a marca momentul trecerii dintre ani, am pregătit și anul acesta un spectacol de artificii, credem noi, mai frumos decât cel de anul trecut. Astfel, avem plăcerea de a vă invita sâmbătă, 31 decembrie, începând cu ora 23:45, să ne bucurăm împreună de spectacolul de artificii ce va avea loc în Parcul Central, din fața primăriei”, a transmis primarul orașului Negrești.

În Lipovăț, focul de artificii va fi la ora 17:30

TRADIȚII… În comunele vasluiene programul este puțin diferit. În ultima zi din an, urătorii iau cu asalt centrul comunei și gospodăriile. Spectacole de artificii au loc doar în câteva comune. Printre acestea se numără și Lipovăț. La ora 10:00, urătorii sunt așteptați la primărie, iar la ora 14:30, Vălăretul va fi prezent în centrul civic al comunei. “Sper să vină cât mai mulți tineri ‟mascați”, care se pot trânti între ei, fără înjurături, fără bătăi, și să nu se unească toți împotriva mascaților din Vălăret, pentru a-i trânti sau a rupe hainele și măștile. Focul de artificii va fi la ora 17:30. Apoi, de la ora 18:00 până la ora 17:00, a doua zi, adică pe 1 ianuarie, Vălăretul va vizita pentru a onora și prezenta rolul fiecărei gospodării, desigur, acolo unde poarta este deschisă. Putem petrece aceste zile împreună frumos și îi rog să fim civilizați și cu respect unul față de celălalt”, a transmis primarul comunei Lipovăț.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. La Bârlad, Boroș sa făcut de căcat cu niște artificii la Cerbul de aur, sa ne sugi pula în noul an dom Primar, tu și acoliții (alcoliștii) tăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.