3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Iată ce pedeapsă a primit Ionuț Moșailov pentru bătaia din Barul “La Roșu”. Spovedania publică l-a ajutat!

DUPĂ FAPTĂ ȘI RĂSPLATĂ… „Smerenia” interlopului Moșailov a ajuns la inima magistraților Judecătoriei Vaslui. Aceștia i-au dat, joi, 21 octombrie, o sentință blândă pentru bătaia din Barul “La Roșu” din satul Sauca, comuna Laza. Acuzat de sărvâșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, precum și de tulburarea ordinii și liniștii publice, Moșailov a primit un an de închisoare cu suspendare, 2 ani și 6 luni de supraveghere și 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Pușcași sau la biserica din localitate. Prietenul său, Verciuc Paul Iulian, a primit un an și trei luni de închisoare cu suspendare, pedeapsa fiind contopită cu alte două din trecut. De asemenea, a mai primit 2 ani de supraveghere și 60 zile muncă în folosul comunității. Ceilalți doi amici, care l-au ajutat pe Moșailov să aplice „corecția” celui ce l-a supărat, au scăpat mai ușor decât el: Deliu Dumitru a primit o amendă penală în valoare de 7000 de lei, iar Pavel Ștefan Daniel – patru luni de măsuri educative prin prezență zilnică la Serviciul de probațiune Vaslui.

Revenit pe meleagurile vasluiene după ce a fost plecat prin străinătate, Ionuț Moșailov  a atras scandalurile precum un magnet. Cel mai recent incident având loc pe 16 mai a.c., la un bar situat peste stradă de barajul Pușcași. Potrivit martorilor, Moșailov a fost prins la mijloc de doi tineri din satul Sauca, cu care ar fi avut o altercație mai veche. Aceiași martori spun că unul dintre ei l-ar fi prins pe Moșailov de mână și l-ar fi întrebat dacă își mai amintește de incidentul de anul trecut, apoi l-ar fi lovit cu pumnul peste față. Buimac după lovitura primită, Moșailov s-a fi urcat în mașină și s-a dus direct la Văleni de unde s-a întors cu mai mulți prieteni, pe care i-a așezat la mese diferite, așteptându-și agresorii să revină la bar. Nu a durat mult timp, iar în localul respectiv și-au făcut din nou apariția cei doi bărbați din Sauca, Ionuț M. și Dumitru S. Precum în scena din Grădina Ghetsmani, când Iuda l-a indicat iudeilor pe Mântuitor printr-un sărut pe obraz, așa și Moșailov l-a indicat prietenilor pe agresor printr-o strângere de mână, care inițial s-a dorit a fi împăciutoare. Numai că după ce l-a apucat de braț pe tânărul din Sauca, Moșailov nu i-a mai dat drumul, iar imediat de la mese au sărit și amicii săi care au început să-l lovească pe acesta cu tot ce le-a căzut la mână. Martorii  au spus la vremea aceea  că în bătaie s-a folosit o țeavă , care se confirmă ulterior prin confiscarea ei de către organele abilitate și depusă ca probă în proces. Contactat telefonic, Ionuț Moșailov ne-a confrmat incidentul, declarându-ne că duminică seara a mers cu fiica lui în barul respectiv. Cum bărbații din Sauca se aflau sub influența băuturilor alcoolice, ar fi început să vorbească urât despre el, de față cu fiica lui. Acesta nu le-ar fi spus nimic. A părăsit barul, unde a revenit o oră mai târziu, însoțit de prietenii săi.

Spovedania a dat roade

După o lună de arest preventiv, Moșailov a postat pe contul său de Facebook un live prin care a șocat pe toată lumea. Acesta s-a spovedit public, în stilu-i caracteristic.  Cuminte ca un mielușel, cel care în trecut îi umilea pe polițiștii vasluieni, numindu-i „săraci” și care considera că amenda primită e „înjositor” de mică, le-a spus că îi pare rău de tot și că Poliția a făcut bine că l-a băgat la zdup pe un șmecher precum a fost el. Iată ce spunea interlopul, care își justifica agresiunile „printr-un exces de bărbăție”: „Pentru orice șmecher este o portiță care-l slăbește definitiv. Nu vreau să mă plâng. Eu sunt singurul care recunoaște că poliția a făcut dreptate și m-au băgat la pușcărie. Poate n-am meritat în totalitate, poate meritam 24 de ore, ca alții. Dar, după trecutul meu, poliția trebuia să-mi dea o lecție, că a văzut că nu mă mai opream. Orgoliul nu m-a lăsat. Nu încercați să fiți ca mine, care mă cunoașteți din Vaslui. Nu încercați, că nu duce nicăieri. Pe mine nu au putut să mă liniștească băieții din oraș. Am prea mare bărbăția în mine și nu au putut să mă liniștească, dar m-a liniștit poliția. Nu mă plec în fața la nimeni. Ce am rezolvat? Mai bine îmi vedeam de treabă. Acum nu am un prieten care să vină la mine să-mi dea un sfat la nevoie. E o chestie cu care treci mai ușor când vezi că ți-s prietenii lângă tine. Când nici prieteni nu ai și când nu merită să ai prieteni din ăștia. Trebuie să ai prieteni care te influențează la bine. Care-s prietenii ăștia? Care mi-au zis să mă cumințesc, nu ăia care mi-au zis bine că l-ai bătut pe ăla. Se bucură că am intrat la pușcărie cum se bucurau de ăia. Nu încercați să ajungeți unde nu trebuie. Fiecare om e cu trecutul lui. Când nu a avut bani când era mic, când e mare se pozează să vadă toată lumea. Dacă vezi pe cineva cu bani, ia și fă ceva să ajungi ca el, nu fi invidios. Invidia e cea mai mare prostie pe care o poate avea un om. Nu încercați să fiți răi cum sunt eu sau cum e altul. Mă încurajez cum văd la alții pe internet pedepse mai mari. Nu vă mai uitați în sus”, și-a încheiat acesta spovedania.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. Și l au crezut magistrații? Hm……lupul își schimba parul dar năravul ba! El a fost și va rămâne un dobitoc cu aere de interlop, o săgeată a băieților bazați! Mi e scârbă de asemenea specimene,interlopi de fapt,care plâng când aud sentinta! Bombardier flamand …dar cu nasul pe sus! Un dobitoc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here