15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Iată ce sancțiuni a primit șoferul care a blocat trotuarul chiar sub geamurile Poliției Municipale Vaslui

ÎN AL 12-lea CEAS…Un copil care tocmai ieșise de la cămin nu a putut circula pe trotuar, în fața Poliției Muncipale Vaslui, după ce un șofer și-a parcat bolidul în zona destinată pietenilor. După ce ziarul Vremea Nouă a scris despre acest caz, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a reacționat, comunicând redacție că au fost luate măsuri împotriva conducătorului auto vinovat. Inițial, polițiștii au vrut să citeze proprietarul mașinii, pentru a se lămuri cine se afla la volan în momentul parcării ilegale, însă până la urmă aceștia au recurs la camerele de supraveghere din zonă, stabilind astfel vinovăția șoferului. “În urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unei postări referitoare la un autovehicul prezent pe trotuarul unei străzi din municipiul Vaslui, ieri, 26 noiembrie 2021, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări, prin Poliția Municipiului Vaslui, cu privire la situația prezentată și dispunerea măsurilor legale. Urmare a verificărilor efectuate cu privire la situația semnalată, a fost identificată o conducătoare auto în vârstă de 47 de ani, din municipiul Vaslui, care în data de 19 noiembrie 2021, ar fi staționat neregulamentar cu un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, pe trotuarul din partea stângă a str. Salcâmilor, din municipiul Vaslui. Aceasta a fost sancționată contraventional cu amendă în cuantum de 725 de lei, totodată i-au fost aplicate și 3 puncte de penalizare” a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Amenzi mult mai mari, pe viitor, pentru cei care blochează trotuarele

Șoferița amendată de polițiștii vasluieni se poate considera norocoasă, având în vedere că în această perioadă, în Parlamentul României, este depus un proiect de lege care prevede amenzi și de 3000 de lei. Inițiatorii, un grup de parlamentari de la PNL și USR, propun introducerea unor amenzi usturătoare pentru „nerespectarea interdicției privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, atunci când nu este asigurată lățimea minimă de cel puțin un metru a trotuarului lăsat la dispoziția pietonilor”. Potrivit documentului, șoferii care vor încălca aceste reguli vor primi de la 9 la 20 de puncte-amendă și 6 puncte de penalizare. Propunerea legislativă a fost adoptată tacit, de către Senat, în data de 15 octombrie.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. E mașina pramatiei aia de Iovu, ajunsă avocat după ce i-a păpat banii lui Naief ( medicul israelit )
    A fost o boarfă încă din vremea liceului, o incultă de cea mai joasă speță., nu e de mirare că nu are pic de respect față de elementarele reguli de bun simț

  2. in pnm ca nu sunteti in stare sa faceti o stire .. o poza copiata de pe un grup si dat cu presupusul! peste tot sunt masini parcate pe trotuare si pietonii sunt obligati sa mearga pe strada! Nu e nimic senzational! Daca asta ar fi o stire .. inseamna ca nu mergeti la pas prin oras!

  3. Aha,deci se pot amendă și persoane de genul „ba,tu știi cine sunt eu?”… Mă uit la mașină și mă gândesc cum am ratat vârstă de 47 de ani și asemenea marca de mașină….am 10 ani in plus față de șoferiță și am abia o Dacie…sau poate mătușa Tamara mă caută inca…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here