-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Iatã cine vrea sã fie director la muzeu!

- Advertisement -

Visul Ramonei!

AMBITIE De ani buni, prin cele mai înalte „sfere” vasluiene, numele Ramonei Mocanu, preoteasa din Osesti, este arhicunoscut. Notorietatea i-a fost adusã de apropierea de liderul PSD, Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, dar mai ales de ambitia cu care dã din coate, poate, poate se vede si ea odatã pentru ajunsã sus, mai exact, într-un fotoliu comod de director. Acum, cã partidul din care face parte a ajuns iar la putere, Ramona Mocanu a început sã se agite, de astã datã pentru una din pozitiile cele mai înalte ale culturii vasluiene. Coana preoteasã vrea sã-i ia locul lui Laurentiu Chiriac, la Muzeul Judetean „Stefan cel Mare”.

De anul acesta, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui poate avea (ne)sansa unui management „à la française”. Se pare cã cea mai ambitioasã „profã” de francezã din judet, Ramona Mocanu, vrea sã-i ia postul de director lui Laurentiu Chiriac, cel care, acum, asigurã conducerea institutiei din postura de director interimar. În 2011, dupã decesul lui Ioan Mancas, conducerea Muzeului Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui a fost datã pe mâinile dr. Laurentiu Chiriac, cel care a mai ocupat functia de director al muzeului si în 2007. De atunci Consiliul Judetean Vaslui, institutia în subordinea cãreia se aflã muzeul, a amânat sã organize concurs sau sã numeascã pe cineva pentru a clarifica situatia postului de conducere. Surse din PSD au confirmat faptul cã Ramona Mocanu se laudã cã-i va sufla locul lui Chiriac. Ramona Mocanu, cunoscutã de cei mai multi ca „proteasa din Osesti”, este de ani de zile stiutã drept una dintre cele mai importante figuri feminine ale filialei PSD Vaslui, care tot se încãpãtâneazã sã demonstreze cã niciodatã, nimeni, nu trebuie sã se punã cu ambitia unei doamne. Ca prin farmec, si cu putin elan social-democrat, Ramona Mocanu a ajuns de la suplinitor pe o catedrã de francezã, profesor de oras si, pentru vreo jumãtate de an, director de „deconcentratã”.

Fãrã foc nu iese fum

Laurentiu Chiriac, actualul director al Muzeului Judetean Vaslui, a recunoscut cã nu este strãin de acest zvon, si tocmai pentru cã este vorba de un zvon, profesorul a refuzat sã-l comenteze. Conform spuselor sale, la momentul potrivit, când, pentru conducerea Muzeului Judetean Vaslui se va decide renuntarea la forma de interimat, teoretic, postul va trebui scos la concurs, un concurs la care vor fi liberi sã se înscrie toti doritorii care îndeplinesc conditiile de participare.

În ciuda faptului cã de-a lungul timplului de numele lui Laurentiu Chiriac au fost legate câteva incidente cu iz de scandal, generate de rãutãti si invidii, din punct de vedere profesional, lui Laurentiu Chiriac nu i se poate reprosa nimic, ba mai mult, din punct de vedere managerial meritã felicitat cel putin pentru activitatea si gradul de popularitate pe care l-a câstigat institutia în ultimii ani. În comparatie cu actualul director, istoric de profesie, o personalitate care si-a construit o carierã solidã în spate, un profesionist cu largã experientã în activitatea stiintificã si de cercetare, Ramona Mocanu nu se poate lãuda doar cu faptul cã a reusit performanta de a face carte într-un an, cât a fãcut Chiriac în sapte. Ce-a fãcut, ce n-a fãcut, aproape cã nici nu mai conteazã, totul pãleste în fata performantei. În 2003, Ramona Mocanu era studentã în anul I, la o universitate din Bacãu, la Litere, sectia românã-francezã. Doi ani mai târziu, era absolventã, cu diplomã de licentã si cu diplomã de masterat. A stiut ea ce-a stiut, si în 2007 Ramona iar era studentã, de asta datã, la Iasi, la managementul institutiilor publice. La Iasi, Ramonei Mocanu, tot un an i-a trebuit ca sã se scoleascã, si cum peste oamenii destepti norocul nu dã o singurã datã, în 2008 profa de francezã, supraspecializatã în managementul institutiilor publice, se trezeste în biroul unei deconcentrate, director la Agentia Judeteanã pentru Prestatii Sociale. Din pãcate, de la conducerea Prestatiilor Sociale, aceasteia i-a fost dat sã se convingã cã fudulia-i cu rândul, PSD a iesit de la guvernare si Domnia sa a fost eliberatã din functie. Totusi se pare cã 6 luni i-au fost suficiente Ramonei Mocanu sã decidã cã, de atunci înainte, sefia e destinul ei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.