spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Iată consilierii locali, nou aleși, care vor decide pentru Huși în următorul mandat!

- Advertisement -

ALEȘI… Dacă vreme de câteva mandate, Consiliul Local al municipiului Huși a avut cam aceiași protagoniști, cu foarte puține nume noi puse pe locurile eligibile, iată că noul Consiliu ales pe 9 iunie va fi unul cu o formulă schimbată nu doar ca și configurație politică, ci vine și cu multe nume care ajung pentru prima dată în linia întâi a conducerii orașului. De pildă, formațiunea AUR, cea care a făcut surpriza să obțină voturi pentru mandate, va aduce trei noi consilieri, alături de avocatul Cătălin Țocu. PSD-ul va avea 10 consilieri de toți, iar, conform listei propuse, vine cu cel puțin doi consilieri care nu au mai fost în CL până acum. PNL și USR aduce, fiecare, teoretic, câte un nume nou în viitorul Consiliu. Dacă acest procent de aproape 40%, cu care se primenește Consiliul Local Huși în 2024, va fi sau nu de bun augur, novicii într-ale administrației locale dovedindu-se vrednici în funcție, asta se va vedea în cursul mandatului și, cel mai important, în modul în care vor lua atitudine în fața problemelor cetățenești.

Hușenii au decis prin votul lor să facă schimbări neașteptate în Consiliul Local Huși, dar și l-au păstrat în fruntea urbei pe primarul Ioan Ciupilan. Faptul că aproape 20% dintre alegători au votat AUR, a făcut ca formațiunea să aibă, în mod surprinzător, 4 mandate de consilier. PSD-ul și-a conservat 10 mandate, iar USR-ul a fost o altă surpriză care, cu un slogan inedit, care inițial a stârnit zâmbete („votează un om cinstit”) a reușit să convingă câteva sute de localnici și să ia un mandat din totalul celor 19, câte are în total municipiul Huși. PNL a obținut 4 mandate. Astfel, formula finală va fi 10 PSD – 4 AUR – 4 PNL – 1 USR. O simplă privire asupra acesteia arată că principalul efect al acestui mod de împărțire a puterii în Consiliu Local este acela că, în noul mandat nu va mai fi un singur partid principal al opoziției, PNL până acum, ci vor fi două formațiuni în postura aceasta – AUR și PNL, cu același număr de consilieri. Va fi interesant de urmărit care dintre cele două grupuri va reuși să devină vocea opoziției din CL Huși, care, până acum, îi definea pe liberali.

Iată care este componența noului Consiliu Local Huși, în mandatul 2024 – 2028

Concret, conform listelor electorale propuse, nu conform validării oficiale care poate aduce niște schimbări, componența noului Consiliu Local Huși este următoarea: de la PSD – Matei Gabriela, Corjinschi Alexandru, Catargiu Liliana, Ciupilan Ioan Valeriu, Toma Cătălina, Focia Alexandru, Ivanovici Georgiana, Dumitrel Georgel, Matei Ionel, Patrașcu Luiza și, foarte posibil să intre în formula finală și Ștefan Bîrsă; AUR va veni cu avocatul Cătălin Țocu, dar și cu Emil Enache, Petru Pascal și Chetran Cela-Tamara, iar dacă cineva dintre aceștia va alege să meargă la CJ Vaslui, atunci ar putea intra în CL și Donciu George-Răducu. PNL are în lista propusă pe locurile eligibile pe Radu Bobârnat, Popa Cătălina, Cătănescu Mariana și Cocuz Adrian. Surpriza de la USR este tânărul Andrei Brînză, care, iată, accede neașteptat în Consiliul Local și, având în vedere că, față de majoritarii PSD și de celelalte două partide care au, fiecare, câte patru consilieri, consilierul USR-ului ar putea înclina balanța în multe situații, dat fiind formula politică finală a Consiliului Local Huși. Rămâne de văzut cum va evolua noul CL, care își va intra în atribuții abia la toamnă, la finele lunii octombrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. Când îl văd pe Nicușor Ciupilan mă gândesc la tineretul care a plecat din România,ocupând biroul de viceprimar și nu face nimic toată ziua,eu nu știu cum se simte el fata de funtionarii din primărie.A prezentat un raport de activitate care să arate ce a făcut în acești ani?Nici nu știe nimic,dar chiar nimic.Nu știu cum s-a întâmplat de s-a însurat cu văduva lui…:,…:;,cred că-i plac banii lui.

 2. Pentru unii ,indiferent de partidul ce îl reprezintă tot respectul ,dar o parte din ei nu au ce căuta în primarie ,nici măcar la poarta instituției

 3. Acel oraș are urgent nevoie de o centura ocolitoare ca tot traficul dinspre și către Vama Albița să nu mai aglomereze acel mic oraș.

 4. Ma umfla râsul când mă gândesc la cel ce a prins un mandat din partea USR ,căci acea sintagma de „om cinstit” este ca un paradox căci realitatea este cu totul alta!
  Golaneala in afaceri ,golaneala pe toate planurile !
  Dar asta este tipologia care se cere și care a câștigat teren !
  Vai de capul lui oraș cu așa viitori consilieri !

 5. mdaaa n avem ce comenta ,oameni , caractere. Propun ca prim test sa le dati sa scrie o cerere de mana. Pare simplu dar garantez ca i complicat pentru cativa. Ne reprezinta totusi , bat-o vina de plotica ca multi p……aduna

  • Avem o somitate in fruntea spitalului, ajunge ,asta face cat toti la un loc ,ca va veni peste ei sa le arate cum se scrie o cerere de mana ….

 6. Cîcat….
  Niște „virgini” docili, buni de executat ordine – băs, doctoreasa, iar greii ceilalți doi „fura curent”…. la greu.
  Om vedea. Oricum, „pule ați sămănat, pule să vă răsară!” (Ion Creangă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.