11.2 C
Vaslui
21-mart.-2023

Iată cum funcționa SRL-ul făcut de Munteanu chiar în interiorul Poliției Rutiere Vaslui, format din nouă “salariați”

- Advertisement -
MODUS OPERANDI… Pentru a nu avea probleme cu șefii, Iulian Munteanu i-a “uns” pe fiecare în parte și a reușit să o facă inclusiv cu șeful Corpului de Control venit de la IGPR să verifice neregulile raportate de unii subalterni.

CORUPȚIE… Iulian Muteanu, condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare, a primit, metaforic vorbind, câte un an pentru fiecare polițist pe care l-a corupt. În dosarul acestuia, nouă polițiști au fost condamnați, de la Mihai Axente, ofițer din cadrul Inspectoratului General de Poliție și șef pe toată Poliția Rutieră din România, până la polițiștii care acționau în stradă, cum este Augustin Brat sau Irinel Cernat. Nu a scăpat de condamnări nici inspectorul șef de la IPJ Vaslui de atunci, Mihai Carp, și nici șeful de la Poliția Rutieră din tot județul, Ioan Vârlan. Vremea Nouă vă prezintă faptele pentru care cei nouă polițiști au fost condamnați, dar mai ales cum a reușit Iulian Munteanu să transforme Biroul Poliției Rutiere Vaslui într-un SRL. A demonstrat că are abilități de lider, când a reușit să-și ungă șefii ierarhici superiori, de la IGPR până la șeful său direct, comisarul șef Mihai Carp, un polițist cu o carieră impresionantă. Dacă pentru șeful de la București, Munteanu era atent la nevoile acestuia, un vinuț și un miel de Paște, ba chiar un pat pe comandă pentru nevoile speciale ale șefului de la IGPR, pentru Mihai Carp era suficient ca să anuleze amenzile amicilor acestuia în cazul în care erau sancționați pentru abateri de la Codul Rutier. Uneori era folosit și ca buzdugan în sensul că cine nu se conforma, era terminat în oraș. Nu făcea un metru cu mașina fără să fie sancționat de gașca de polițiști corupți. Munteanu a reușit prin felul său de a fi, să îngenuncheze până și pe cei mai “încăpățânați” polițiști, însă unul s-a dovedit a fi nucă tare. E vorba de Mihai Vizitiu. Acesta l-a denunțat la DNA, apoi a fost de acord să poarte tehnică specială pentru a aduna probe. Practic, toți cei 62 de ani de condamnări, cât a primit lotul Munteanu, se datorează interceptărilor făcute de acest polițist, la vremea aceea incoruptibil. Fiindcă știm cu toții, că peste câteva luni avea să vină năpasta și pentru acesta, după ce a stat și el în arest preventiv, fiind vinovat de uciderea involuntară a unui recidivist în materie de abateri la Legea Rutieră. Culmea, pe acest individ îl chema tot Munteanu. Acum, acesta își așteaptă sentința de la Tribunalul Iași, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Condamnarea, în primă instanță, la 9 ani de închisoare cu executare, a comisarului Iulian Munteanu, a generat discuții aprinse printre polițiștii vasluieni. Chiar dacă, spun unii, pedepasa primită este una foarte mare comparativ cu faptele comise, foștii colegi ai lui Munteanu spun că acesta a fost de fapt sancționat atât de dur pentru faptul că a transformat un serviciu public de protecție a drepturilor cetățenilor, într-un SRL, în care dacă plăteai taxă de protecție, erai absolvit de amenzi sau chiar de dosare penale. Adică, în limbajul de pe stradă, aveai protecție. În schimb, polițiști din Vaslui spun că în acest joc au intrat și colegi de-ai lor nepătați, care au crezut orbește în șeful lor, nedistingând că acesta de fapt face infracțiuni, în loc să se achite de sarcinile de serviciu. Ei i-au numit victime colaterale și aici intră, în viziunea lor, polițiști precum Ioan Vârlan, Augustin Brat sau Dan Năstase. În cazul celui din urmă, și instanța a decis să-l achite, deși unii polițiști spun că ar fi meritat « pedeapsa » cu încă doi ani de Școală de Poliție, nu de închisoare. «Cunosc cel puțin un polițist care a ajuns inculpat pentru că și-a făcut meseria și nu a fost atent. Din păcate, acum este condamnat și va trebui să tragă ponoasele unei decizii a justiției făcute cu măsuri diferite. Pentru acești polițiști, singura speranță rămâne Curtea de Apel, instanța care va avea ultimul cuvânt de spus în acest dosar și în fața căreia mai mulți pot demonstra că sunt nevinovați “, spune unul dintre polițiștii cu o carieră ireproșabilă din IPJ Vaslui.

“Găinăriile” de care au fost acuzați polițiștii din subordinea lui Iulian Munteanu

Mihai Carp
Ioan Vârlan
Constantin Guralivu
Miahi Axente

Condamnați la închisoare cu executare sau închisoare cu suspendare, polițiștii aflați în subordinea lui Iulian Munteanu din Biroul Poliției Rutiere Vaslui se fac vinovați de fapte de corupție dar, cel mai important, se fac vinovați de faptul că nu au avut curaj să ia atitudine în fața șefului. Astfel, Augustin Brat este polițistul care l-a determinat pe colegul său, Gabriel Beraru, să nu ia măsura suspendării permisului de conducere unei femei implicată într-un accident de circulație și care nu s-a prezentat în termenul legal de 24 de ore la Poliția Rutieră pentru a anunța evenimentul. Și-a motivat cererea prin faptul că respectiva femeie ar fi anunțat verbal incidentul. La început, Beraru Gabriel s-a opus cererii colegului său. În final, acesta dă curs cererii colegului său de la Serviciul Rutier și renunță să mai suspende permisul de conducere al femeii. De fapt, întreaga intervenție a polițistului, pe lângă colegul lui, a fost legată de faptul că astfel a fost evitată suspendarea permisului de conducere al femeii dar și evitarea achitării unei amenzi ce putea ajunge la 425 de lei. În ochii judecătorilor de la Tribunalul Vaslui, ambii polițiști au fost vinovați, alături de ceilalți colegi, de fapte de corupție. Un alt subordonat al lui Munteanu, Irinel Cernat, a fost acuzat că, instigat de Iulian Munteanu, nu a mai sancționat un conducător auto, prieten cu “șeful”, prins în trafic fără inspecția periodică valabilă, faptă ce l-ar fi lăsat fără certificatul de înmatriculare. În schimb, l-a sancționat contravențional, cu două puncte de penalizare pentru nepurtarea centurii de siguranță. Și tot Cernat închide ochii față de un alt șofer prins în trafic cu asigurarea obligatorie expirată. Pentru acest lucru, șoferul prins pe picior greșit ar fi trebuit să plece pe jos acasă. Un alt subaltern al lui Munteanu, Constantin Guralivu, face același lucru atunci când oprește în trafic un autoturism înmantriculat în Anglia și care circula fără o poliță de asigurare valabilă. De asemenea, Dan Năstasă, polițistul achitat de către magistrați, este cel care a răspuns cererii șefului său de la IPJ Vaslui, Ioan Vârlan, atunci când acesta i-a cerut să-i aducă soția de la piață. Anchetatorii au considerat că Năstasă a încălcat legea pentru că nu a trecut pe foaia de drum a mașinii de serviciu și această deviere de la traseul stabilit prin ordinul de serviciu.

Mihai Vizitiu, investigatorul sub acoperire care a scos la lumină SRL-ul lui Munteanu

Mihai Vizitiu

CURAJ… Biroul Poliției Rutiere Vaslui funcționa ca un adevărat SRL, administrat cu o mână de fier de comisarul Iulian Munteanu. Cel care l-a deconspirat a fost tot un coleg de-al său care a acceptat să poarte aparatură specială pentru a aduna probe. Mihai Vizitiu a refuzat să-și ascundă identitatea, asumându-și față de colegii săi corupți rolul de investigator sub acoperire. Astfel, acesta i-a filmat pe polițiști în timpul comiterii de infracțiuni. Practic, a adunat probe prin care procurorii au stabilit modul ilicit de funcționare a SRL-ul lui Munteanu: procese verbale modificate, șoferi iertați de contravenții sau chiar de suspendarea permisului. Erai prieten cu Munteanu, îl serveai când avea nevoie, aveai imunitate în oraș. Puteai să mergi beat la volan, să treci pe culoarea roșie a semaforului, să mergi fără asigurare la mașină, să faci accidente minore și să nu te prezinți în termenul legal de 24 de ore la Poliție. Costul era unul de cumetrie: un miel de Paște, o haină nouă de polițist, o baterie la mașină, scânduri, paturi, șampanie sau alte servicii. Și, în toată această șmecherie, erau implicați toți polițiștii din acel Birou. De asemenea, în fața judecătorilor, Vizitiu a mai povestit cum era sancționat de șeful lui în momentul în care cunoștințe ale acestuia erau amendate în trafic. Mai exact, acesta a povestit cum a oprit în trafic un șofer care mergea cu proiectoarele de ceață aprinse. După ce l-a tras pe dreapta, Vizitiu a constatat și alte contravenții, precum nepurtarea centurii de siguranță și defecțiuni la sistemul de iluminat. L-a sancționat cu amendă pe conducătorul auto, însă odată ajuns la birou, șeful său i-a cerut să modifice procesul verbal. De asemenea, agentul de poliție Mihai Vizitiu își enervează din nou șeful de birou, după ce oprește un conducător auto în trafic, pe motiv că nu purta centura de siguranță. După un timp, în acea zi, Vizitiu a avut o convorbire telefonică cu Munteanu, ocazie cu care i-ar fi fost atrasă atenția că șoferul pe care tocmai l-a oprit este rudă cu un coleg de la Rutieră astfel că, sancțiunea aplicată a fost transformată în avertisment. Tot polițistul Mihai Vizitiu trage pe dreapta un șofer care vorbea la telefon în timp ce conducea. Conducătorul auto nu purta nici centură, motiv pentru care agentul trece aplicarea de sancțiuni. Ajuns la birou, Vizitiu e pus, din nou, să modifice procesul verbal, după cum rezultă din discuția purtată cu Iulian Munteanu, înregistrată audio și menționată în rechizitoriu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

 1. Am vazut un comentariu mai sus despre acel bordel din vaslui, Alex&Geo, dar de cand in Romania se practica prostitutia daca nu este legalizata?! Oare IGP-ul stie ca Politia Vaslui impreuna cu Jandarmeria Vaslui sunt clienti fideli si isi iau bani pentru a inchide ochii la ce se intampla acolo? Pai daca nu exista interes, cum sa se ia masuri. Acum vad ca apar nume noi intr-un dosar, exact cu o luna inainte sa i se dea sentinta lui Vizitiu, incredibil, asta a spus tot ce stie, doar sa scape de inchisoare. Se practica astfel de lucruri, dar nu crd ca e normal ca un criminal sa scape de inchisoare dupa ce isi toarna fostii colegi, sefi. Daca tot a deschis gura Vizitiu, sa intre si astia si altii care mai sunt pe acolo, sa se termine cu acel bordel, dar criminalul asta, Vizitiu, sa faca inchisoare, 15-25 ani. Nu se poate, sa alergi dupa cineva cu siguranta la arma trasa, dar unde s-a mai pomenit asa ceva??? Tragi primul foc in sus, de avertisment si al doilea, tragi la picioare, sa-l ranesti, in nici un caz sa fugi si sa-l impusti in cap.
  Oricum, are cine sa-i trimita pachete, nevasta, amanta, rude, etc, etc,

 2. De ce a inceput Vizitiu sa-i dea in gat pe acestia?! i s-a promis libertatea, nu au mai putut sa-l ajute si asa a ajuns la o intelegere cu instanta, de ce?! cum se face ca intr-un stat democrat, se fac astfel de intelegeri pentru a scapa basma curata??? daca era condamnat la 25 ani si i se dadea 15 ani iar la schimb sa-i dea in gat, da mai ziceam, dar veti vedea ca acest criminal va scapa basma curata, in cel mai rau caz, 3-4 ani cu inchisoare!!! nu se poate asa ceva, ce fel de democratie e asta?! e pentru smecheri!!! si in america se fac intelegeri cu procurorii, dar tot primesc jumatate din pedeapsa, asta a omorat un om nevinovat si nu va primi nimic. intrebarea e alta, de ce nu-l salta si pe Zarnescu? braconajul facut de acesta in urma cu ceva ani, ce s-a intamplat din acea ancheta?! nimic!!! doar intr-o tara corupta se poate intampla.

 3. Din Primaria Murgeni, sunt furate cu acte false-,adica, cu registre speciale la dublu-, 3000 ha teren agricol Veselu 100 Ha>Cupsa 50 Ha> Manole 50 Ha> Bentu 50 Ha> Gandu, plus Profiri, 100 Ha Neacsu 50 Ha……si f. multi altii… Nimeni nu face nimic!

 4. Si ne miram de ce nu suntem in schangen:)))))))pai când ai o justiție corupta, mai zii ceva!!!vizitiu tre sa fak parnaie dar ceilalti trebuiau sa fak parnaie de la bun inceput, nu dupa 7 ani:)))))Carp e iesit la pensie de ani de zile, atunci trebuia saltat nu acum, munteanu trebuia de knd a fost acele probleme, nu acum, dupa 10 ani:| bataie de joc

 5. Chiar sunt curioasă, cine o fi procurorul sau procurorii ăia care au făcut această înțelegere cu Vizitiu?! Prea dintr-o dată au apărut aceste dosare. Dacă nu l-aș cunoaște pe acest polițist care o face la serviciu pe-a milițianul și acasă e un familist convins, dar când iese “la băut cu prietenii și colegii” (așa știe soția), dacă nu își petrece timpul la Alex&Geo, acel bordel, unde Poliția și Jandarmeria e prezentă, dar închid ochii, “papă” de acolo, se duce la una din fete, ori la blondă, ori la roșcata! Sunt niște fețișoare, fac FEG-ul, stau în chirie, le plătesc chiriile, cadouri, eh, câte nu le primite și la una și la alta. Una stă în cartier si alta sta la buium și ce face acest criminal, ciripește doar să nu facă pușcărie pentru o crimă comisă cu premeditare?! Doamne ferească, dacă nu-l bagă ăștia măcar 12 ani, înseamnă că le-au dar șpagă 😐

  • Eu nu contest ca nu e o intelegere si acest criminal nu trebuie sa scape de puscarie, sa ia maxim, pe viața, 25 ani!!! Dar tu de unde stii ca are amante si văd ca stii cum arata, pe unde stau, stii ca le plătește chiriile, le da cadouri:) dar de unde ai aceste informatii??? Hai ca e chiar curioasa acesta informatie!!!ca om e jigodie, dar sa nu-i punem in spate orice barfa:)))dar 25 ani, după mine da, iaș pune

 6. Vizitiu dacă nu va lua pe puțin 15 ani, înseamnă că “a bătut” palma cu procurorii..prea dintr-o dată a apărut acest dosar, cu o lună-lună și ceva înainte să-i dea sentința! Bate la ochi, vrea să-i tragă după el și cred că au fost “discuții” cu procurorii, vedem dacă tot “efortul” lui Vizitiu a fost de bun augur sau în zadar! Oricum, are de unde primi pachete, de la nevastă, de la blondă:)))

 7. Nu e cam ciudat..acum, când peste o lună, trebuie să-i dea sentința criminalului Vizitiu, apar aceste nume și noi condamnări?! Cine știe la ce înțelegere s-a ajuns cu procurorii, ori sa scape, ori să aibe o pedeapsă mai mică, iar la schimb să toarne tot!!!

 8. Ne amintim cu totii de tanarul din Valea Targului com.Puscasi impuscat in Zona Industriala de criminalul Mihai Viziteu.Pana unde a putut sa ajunga impostura acestui criminal care in prezent este fugit la munca in Anglia.Impuscatul era nepotul lui Iulian Munteanu.Criminalul Mihai Viziteu a declarat la proces ca arma din dotare s-a descarcat accidental(povesti de adormit copiii).

  • Da, da ne amintim de alcoolicul care conducea masina prin oras si fara permis punand in pericol vietile participantilor la trafic! Daca alcoolicul ar fi oprit la semnalul politistului nu crezi ca astazi ar fi fost bine mersi in viata?

 9. Abuzuri mari ,pedepse pe măsură : miel de Paști 🐐pat din lemn 🛀,șampanie 🍾, haine, modificarea unor procese verbale privind: portul centurii, vorbitul la telefon📞 in timpul conducerii ! 😠Bâii,da ! Astea da infracțiuni în trafic! Trebuie sancționate,nimic de spus!
  Dar ce sa vezi : sunt doar gă-i-nă-rii ! Adică ia uite cu ce se ocupau polițistii de la rutieră: cu nimicuri în care s-au mocirlit cu toții!
  „Țara asta necestită o curațenie morală !”
  A intrat în putrefacție de sus ,din parlament, pîna jos în primarii și poliție comunală!
  O scoate cineva ? Răspuns : NU !🥴🤪🤕

  • Adica ar trebui trecute cu vederea? Sunt infractiuni…Ca-s mici, ca-s mari, trebuie luate in calcul…Uite asa gandim : las-o ba pe asta, ca nu e cine stie ce! Ba da, pic cu pic se face balta! Iar pedepsele ar trebui sa fie mai mari!

 10. Am fost de față când acest papagal cu rugina lui ( fiind sărbătorile un pic aglomerat în ace rond )..a forțat la maxim tigaia lui ( când putea evita tamponarea) și a intrat într-o mașină care apucase a intra în rond.Uite așa și-a mai lipit o nouă capotă și mască.

 11. A fost o vreme cand,simplul fapt ca urcai scarile alea pentru a intra in cladirea Militiei/Securitatii (cum erau denumite atunci),constituia o onoare pentru cel care urca si impunea un respect amestecat cu o usoara invidie din partea celor ce priveau.Subofiteri,maistri si ofiteri.Toti bine pregatiti,scoliti,fiecare in domeniul lui.Dar,cand s-au prins lichelele ca poti face 3 facultati in an si cursuri la f.f.pentru a accede grade si functii nemeritate,oameni ca Munteanu,Popa(un corupt Pana-n oase,om de casa la Enache,sergent-major pe la Arsura,pe ala de la 0215,ajuns chestor parca si care a fost cercetat pt ca falsifica documente de transport )Zarnescu( braconier ordinar) etc., oameni care au terfelit uniforms si institutia…..judecati voi (dar,uitasem ….noi nu avem dreptul de a judeca).Trist pentru putinele valori ramase in IPJ Vaslui.

 12. Vizitiu nu a fost,, nuca tare”. A fost doar prins cu șpagă de DNA și ptr a scăpa i s-a cerut să toarne. Și a turnat. Rezultatul acțiunii sale se vede chiar și în sânul familiei sale.

  • Vizitiu, un criminal! Dacă îl achită sau îi va da sub 10 de închisoare cu executare, înseamnă că a făcut o înțelegere cu procurorii, în caz contrar, înseamnă că aveam o Justiție independentă și taie în carne vie!

 13. Eu as vrea sa rețineți un singur lucru!
  Nu vă lăsați luați de val, atunci când sunteți puțin mai sus. Primari, președinți, consilieri, inspectori, etc, la toți vă vine rândul. Uneori mai greu pentru că sunt unii care se bagă în față. Dacă vă uitați la faptele celor din discuție, tuturor ni se par niște copilării. Apoi cei care fură, delapideaza, fac falsuri în acte, cred că scapă? Corupția și hoția au ajuns la un nivel istoric în România.

 14. Ăștia-s duși. La Iași o să le mai mărească sentințele. Se aude că urmează un nou lot de arestări la IPJ Vaslui, imediat ce se dă verde de la București.

 15. Ca să vezi pe ce se specializase m.istul … vorbitul la telefon ?!? El care n-a fost văzut niciodată conducându-și bolidul ruginit, fără să țină telefonul la gură, în poziția aia de dat limbi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.