0.5 C
Vaslui
06-dec.-2022

Iată cum s-a făcut „împărțeala” consilierilor în adunările generale ale societăților din subordinea Consiliului Local Vaslui

- Advertisement -

Consilierii PNL și USR PLUS preiau coordonarea societăților din subordinea Consiliului Local (CL) Vaslui. Aceștia au luat patru din cele șapte posturi de membri AGA în cadrul societăților la care CL are acțiuni, distribuirea (în funcție de configurația politică de la ultimele alegeri) fiind următoarea: 3 posturi PNL, 3 posturi PSD și 1 post USR PLUS. A avea reprezentanți în aceste posturi este foarte important întrucât AGA este organul suprem de conducere a acestor societăți. Membrii AGA iau cele mai mari decizii: numesc sau revocă membrii Consiliului de Administrație din cadrul respectivei societăți, stabilesc bugetul de venituri și cheltuieli, aprobă sau modifică situații financiare anuale etc.

Astfel, liberalii au reprezentanți în adunările generale ale societăților Goscom (Maria Clătinici; n.r. a nu se face confuzie cu fostul consilier Daniela Clătinici, președinte Sanitas – filiala Vaslui), Centrul de Afaceri (Mitică Jora) și Gaz Est (Valentin Dragomir), unde mai au un reprezentant, însă nu din rândul consilierilor, și al partidului – primarul comunei Muntenii de Jos, Iulian Lazăr. Social-democrații i-au desemnat pe consilierii Alexandru Barbu la Transurb, pe Leonard Negruți la Goscom și pe Alexandru Andrei la Aquavas. Alianța USR PLUS are un singur reprezentant în AGA și anume pe Mihaela Bohotineanu la Transurb.

De ce nu are PNL membru în AGA la Transurb?

Vestea că, din cele două posturi de membri AGA la Transurb, unul va reveni celor din Alianța USR PLUS și nu PNL-ului, așa cum se așteptau social-democrații, dat fiind faptul că au criticat managementul societății, i-a făcut pe aceștia să întrebe cum de s-a ajuns la o astfel de decizie. „Nu e treaba mea să mă bag în bucătăria alianței celor 12 (PNL și USR PLUS), vreau doar să vă întreb: dumneavoastră, cei de la USR PLUS, v-ați pus întrebarea de ce colegii de la PNL nu-și doresc reprezentant AGA la Transurb?”, a spus consilierul Alexandru Barbu. Decizia ca postul să revină Alianței USR PLUS a fost luată în urma unor negocieri între reprezentanții acesteia și cei de la PNL. Consilierilor USR PLUS le-a revenit un singur post, iar aceștia au ținut morțiș să fie cel de membru AGA la Transurb, lucru de altfel precizat și de viceprimarul suspendat Cătălin Mîndru: „Am avut această discuție, nu e despre faptul că dânșii (n.r. liberalii) nu-și doresc. Ne doream și noi, și dumnealor, si atunci ne-am hotărât să mergem noi în AGA la Transurb. Ne-am asumat și în programul de guvernare locală (n.r. rezolvarea problemelor de la Transurb), am considerat că e ok să alegem un reprezentant de la USR PLUS”. Dacă pentru Alexandru Barbu această mandatare nu reprezintă ceva nou, el fiind și în mandatul trecut membru AGA la Transurb, pentru Mihaela Bohotineanu, asistentă medicală de profesie, nu va fi deloc ușor, mai ales că societatea se află în centrul atenției publice din cauza unui conflict de muncă.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.