spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Iată cum să folosești corect aspiratorul la fiecare utilizare

- Advertisement -

Nimeni nu este îndrăgostit de a da cu aspiratorul, însă îți poți face viața mai ușoară la fiecare utilizare. Fie că folosești un aspirator clasic, fie că ai ales soluțiile mai moderne precum un aspirator vertical sau un aspirator robot, următoarele sfaturi sunt pentru tine.

Înainte să începi să aspiri, în primul rând trebuie să te asiguri că suprafața vizată, indiferent că este covorul din sufragerie, gresia din baie sau parchetul din dormitor, este liberă și nu ai uitat niciun obiect pe jos, oricât de mic. În cazul în care vei uita obiecte pe jos, există riscul ca acestea să fie aspirate și să blochezi aparatul.

De asemenea, este contraproductiv să te apleci pentru a ridica de jos o monedă sau o jucărie, de fiecare dată când observi una în drumul tău și vei pierde mult timp. Este cu atât mai important să faci acest pas dacă în casa ta locuiesc și copii sau animale. Totodată, poți muta micile piese de mobilier precum scaunele în altă cameră sau le poți urca pe masă pentru a-ți facilita accesul la podeaua de sub ele.

Când vine vorba de aspirat, covorul este cel care primește cea mai multă atenție. Este firesc, deoarece textura sa este predispusă la înmagazinarea de praf, scame și păr, care pe termen lung ne pot afecta sănătatea, mai ales persoanelor sensibile la alergeni. Curățarea corectă a covorului este cu atât mai importantă și trebuie executată mai riguros, dacă ai copii sau animale. Alege un model de aspirator dotat cu un accesoriu special pentru părul de animale, care are integrată o perie turbo.

După ce ai îndepărtat toate obiectele de pe covor și ai reglat peria, începe să aspiri fără să te grăbeșți. Este recomandat să aspiri într-un ritm mai lent, pentru a permite aspiratorului să tragă murdăria din covor. Revino pe fiecare zonă de 3-4 ori, pentru a îndepărta toate scamele. Pentru eficientizarea procesului, aspiră în două sensuri, întâi pe orizontală și apoi foloseste aspiratorul pe verticala. În acest mod, acoperi foarte eficient toată suprafață.

Curățarea gresiei din bucătărie, baie sau hol se realizează cel mai frecvent folosind mătura și mopul, însă acestea nu absorb tot praful și mută mizeria dintr-o parte în alta a încăperii. O dată pe săptămână este bine să utilizezi un aspirator chiar și pe aceste suprafețe dure, deoarece este mult mai eficient. Beneficiile le vei observa atât în ceea ce privește curățenia, cât și calitatea aerului din încăpere.

Atunci când folosești un aspirator pentru suprafețele dure, alege accesoriul fără peri. O atenție sporită trebuie acordată colțurilor încăperii, deoarece tendința este ca aici să se strângă mult praf și scame.

Atunci când aspiri suprafețe din lemn, riscul cel mai mare este acela de a le zgâria. Asigură-te că de roțile aspiratorului nu este prins nimic ce ar putea dăuna parchetului sau dușumelei. Ca și în cazul suprafețelor dure, apelează la accesoriul fără peri pentru o curățare optimă și în siguranță.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul duzei pentru spații înguste poți îndepărta praful de pe ramele ușilor, ale tablourilor, canapea și fotolii, tastatura computerului sau mobilă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.