-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

Iată cum va fi așteptat ministrul Daea la Șuletea, de Ziua Recoltei

- Advertisement -

SĂRBĂTOARE…Șuletenii sunt mândri nevoie mare, că mâine, la a doua editie a Zilei Recoltei vine ministrul Agriculturii, Petre Daea. S-au pregătit șapte zile pentru acest eveniment. Au învârtit 2.500 de sarmale, au dat în cuptor 30 de tăvi de plăcintă de brânză și dovleac, au tăiat șase cârlani, doi porci, 30 de pui,  și au dat fuga la baltă, de unde au scos peste 50 de kilograme din celebrul crap de Carja. Sarmalele au fost făcute de gospodinele din Primărie, care ne-au dezvăluit secretul acestora. “Sunt gătite cu dragoste. Acesta este secretul sarmalelor de la Șuletea. Cine le mănâncă o dată se întoarce tot timpul după ele. De asta la noi bărbatii când vin si cer fetele de neveste, nu mai pleacă”, a spus tanti Miorita, bucătareasa de la creșa din Fedești.

Primarului din Șuletea se teme că ploaia îi va strica evenimentul

Primarul comunei, Ciprian Tamaș, este emoționat. Este pentru prima data când un ministru al Agriculturii ajunge la Șuletea. “Sunt onorat să fiu gazda unui astfel de eveniment la care participă și ministrul Daea. Pentru o comună mică ca a noastră e o realizare. Noi ne-am pregătit așa cum știm din străbuni. Cu sarmale, cârlan și porc la proțap, saramură din peste, pui la cuptor, stropite cu vinul nostru sec din fetească alba și neagră. Ploaia ne cam încurcă, dar ne bucurăm. Înseamna că anul care o să vină e cu belșug și poate scăpăm de seceta care ne chinuie de ani buni”. Acesta mai speră că odată cu venirea ministrului Daea, la Șuletea, și factorii de decizie din agricultura vasluiană vor coborî din birouri și vor vedea cum e situatia în teren. “Mi-aș dori ca toti angajatii din institutiile subordinate ministerului Agriculturii să ia exemplul ministrului si sa coboare in teren asa cum o face mai mereu dansul. Eu l-am văzut peste tot. La Vaslui a fost la expoziția de animale, după care, imediat l-am vazut la televizor prin Oltenia. La numai doua zile era în Ardeal. Se cunoaște că știe cu ce se mănâncă agricultura românească”, a mai spus Ciprian Tamaș.

Șuleteni, umpleți-vă cămările!

Șuletenii și toti cei interesati din zona sunt așteptati la Ziua Recoltei unde își vor putea cumpăra ultimele produse care le lipsesc din cămări. Murăturile, brânzeturile, mierea de albine, legumele bio a celebrei ferme de la Bogdănița sau  fructele din zona vor fi atracția evenimentului. Vedetele, însă, sunt păsările (fazani, păuni, porumbei și găini) iepurii, caprele, oile, vițeii, toate reunite sub pavilionul Expo- Zoo. Ziua Recoltei va debuta cu ora 9.00 unde fanfara din Gherghești va da deșteptarea. Va mai cânta formatia Criston de la Roșiești și horele vor fi învârtite de ansamblul  de dansuri “Ciobănașul” din Șuletea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.