31.6 C
Vaslui
29-iun.-2022

Iata-ma generaleasa!

NOUA GENERATIE Numirea lui Dan Marian în functia de presedinte interimar la PD-L Vaslui atrage dupã sine câteva mutãri spectaculoase în deconcentratele vasluiene. Foarte probabil este ca ciudatul director Anca Popa Anuscã sã devinã inspector general. Sau, în cel mai rãu caz, sef la Personal!

Multi directori din deconcentratele vasluiene au emotii în aceastã perioadã. Acestia au fost avertizati, deja, de proaspãtul presedinte Dan Marian în sedinta de miercuri. Cel care a deschis acest subiect a fost senatorul Pintilie care s-a trezit vorbind singur, despre necesitatea unor schimbãri în deconcentrate. Ideea a mers ca unsã pentru deputatul husean, care abia astepta un motiv sã porneascã aceastã discutie delicatã. O mutare spectaculoasã e pe cale sã se producã la Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Cavalerul Dan Marian vrea sã o multumeascã pe colega Anca Anuscã si sã-i ofere postul suprem în ISJ Vaslui. Dacã senatorul Pintilie se tine tare si o pãstreazã pe bârlãdeanca Mihaela Cososchi pe post, Anuscã va trebui sã se multumeascã si cu postul de sef la Personal, în locul lui Flueras. Ceea ce, oricum, nu-i rãu pentru un director mentinut artificial în functie, în ciuda protestului marii majoritãti a cadrelor didactice de la Liceul “Emil Racovitã”. Oricum, asta ar însemna un motiv de bucurie pentru profesorii de la acest liceu, pentru cã scapã de isteriile si comportamentul care frizeazã paranoia al doamnei director. În schimb, pentru Anca Anuscã ar fi o dulce rãzbunare pentru cã anul trecut a plecat cu coada între picioare din ISJ, dupã ce a venit degeaba sã-si ia în primire un post promis.

Si altii, cu emotii

Alãturi de Mihaela Cososchi, mai multi directori sunt pe cale sã intre în concedii medicale, potrivit modei din România. Este vorba de Dumitru Popoiu de la Directia Silvicã. Desi postul sãu este pândit de Lucian Copacinschi, un alt candidat vine cu sanse mari. Liviu Filip, fost candidat PD-L pe colegiul senatorial Husi, este intrat în gratiile lui Dan Marian si, teoretic, va fi viitorul director. Decebal Sãraru de la DSV Vaslui, un pedelist cu state vechi, va trebui sã-i facã loc lui Costel Nitã. Un alt vizat este directorul ARR Vaslui, Costel Chiriac, pentru cã fostul director Liviu Butnaru vrea sã-i fie plãtit atasamentul fatã de Dan Marian. Vor mai fi pasibili de pedeapsã: Liviu Cain de la OPC, Vasile Langa de la Garda Financiarã si Aurel Pascal de la Inspectoratul în Constructii. Mai sunt vizate si institutii precum APM si CJAS, conduse acum de directori pesedisti. Toate aceste schimbãri vor fi fãcute în numele Grupului Independentilor din Parlament, care au negociate pentru judetul Vaslui zece posturi de directori. Teoretic, de asta rãspunde Dan Bordeianu, doar cã Dan Marian dicteazã.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here