spot_imgspot_img
8.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

Iată traseul variantei ocolitoare a municipiului Vaslui!

- Advertisement -

 

S-A STABILIT… Veste extraordinară pentru locuitorii Vasluiului și nu numai. Unul din cele mai așteptate obiective de trafic din municipiul reședință de județ se pregătește să prindă contur, în așa fel încât să nu mai afecteze zonele populate din oraș. Șoseaua ocolitoare a Vasluiului va scoate traficul greu din municipiu, valoarea investiției ridicându-se la 600 de milioane de lei. După ce în luna septembrie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului, zilele trecute a fost stabilit și traseul.

Cel care a făcut anunțul este George Veziteu, avocat în Baroul București și fiul consilierului județean, Gheorghe Veziteu. “Varianta se desprinde din drumul național 24 (Iași-Vaslui), printr-un sens giratoriu ce se va amenaja pe segmentul Moara Grecilor – Satu Nou, coboară spre sud pe malul drept al râului Vaslui, ocolind suburbia Moara Grecilor pe la est. Supratraversează strada Hușului printr-un pasaj cu trei deschideri, în zona bâlciului. Continuă apoi spre sud, de-a lungul văii Vasluiului, și se intersectează cu strada Ștefan cel Mare lângă podul de la Cuvas, unde se va amenaja un sens giratoriu. Continuă apoi spre vest, supratraversând calea ferată București-Iași, strada Podul Înalt și râul Bârlad printr-un pod lung de 12 deschideri (877 m), îndreptându-se ulterior spre nord, pe la baza dealului Chițoc, prin vestul CET Vaslui, după care supratraversează strada Ceramicii (drumul către Zona Industrială) printr-o pasarelă de 133 m. Traversează apoi râul Racova, înainte de vărsarea acestuia în Bârlad, după care se amenajează un sens giratoriu din care se va desprinde, câtre stânga, un drum nou de legătură cu Zona Industrială, în lungime de 900 m, care se va descărca tot printr-un sens giratoriu în strada Metalurgiei – DN 2F – ieșirea spre Bacău. Varianta ocolitoare continuă mai departe spre nord, traversează din noul râul Bârlad, în vestul orașului, punct în care se va construi o parcare pentru camioane și autoturisme, pe ambele sensuri ale centurii, dotată cu grup sanitar, platforme containere ecologice, platformă cântărire. Mai departe, varianta intersectează printr-un sens giratoriu drumul care vine dinspre Brodoc și Rediu, la vest de actuala trecere la nivel cu calea ferată din zona Dixman.  Își continuă traseul spre nord, pe șesul Bârladului, supratraversând calea ferată spre Iași printr-un pod de 280 m, după care se îndreaptă către drumul Vaslui – Roman, unde se finalizează printr-un sens giratoriu, la nord de Cișmeaua Moldovencei.  Varianta va avea o lungime de 18 km și va costa 600 de milioane de lei. Va avea profil de drum național, cu o bandă pe sens și acostament lărgit de 1,5 m. În luna septembrie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici. Urmează promovarea unei hotărâri de guvern de expropriere și apoi scoterea la licitație și desemnarea constructorului.  Finanţarea se realizează din fonduri UE nerambursabile.”

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Arată bine proiectul, să-l vedem pus în operă!
  In opinia mea ar trebui o conexiune Centura – Spitalul județean UPU pt ambulanțele care vin din afara orașului ar fi ideal.
  Spor la lucru! Și să de-a Domnul sa prindă o firma serioasa la execuție!

  • La prima strigare, până atunci o să modice , o sa schimbe, o să sucească, că așa au făcut din totdeauna, la toate , si nu cred că o să-și schimbe obiceiurile tocmai la asta

 2. Wai cumetre dacă se face ceva e rău, dacă nu se face tot rău cum o dai românii sunt o nație de plângăcioși. Bun ar fi sa se facă cu un constructor local care sa dea locuri de munca bine plătite celor din județul asta sărac. Sa vină bani mai mulți ptr județ, poate fac o autostradă Albița Nădlac.

 3. Ce să mai vorbim?!Cine, ce?Noi ne ingropam în noroaie la o mică bură de ploaie în reședința de județ, și se vorbește de supratraversare de 800 de metri!Jalnic!

 4. Adio balci!!! Adio cateva zeci de case!!!!! Adio cateva afaceri!!! Astia care sunteti pe traseu sa va pregatiti de procese, ca despagubirile pe care vi le ofera initial sunt ridicole. Ce fericiti o sa fie avocatii din Vaslui.

 5. A dracu prosti nu s-au gadit sa faca si pana la crasna ceva ,faci 20 de minute de la vaslui la crasna …si e ses e line dreapta ,,,a nu le iese lor pasenta cu furaciune din poduri si materiale ? Nu zic ca e rea asta dar era bine daca o legau cu ceva spre crasna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.