Ies la pensie în masă! Fenomentul care ia amploare în România în plină pandemie

Un val de cereri de pensionare a fost înregistrat, în prima lună a noului an școlar, iar șefii Inspectoratului sunt în alertă.Potrivit inspectorului școlar general adjunct Ioan Puiu, rata de pensionare din acest an școlar este mai mare față de alți ani.

Creșterea punctului de pensie este principal explicație pentru numărul foarte mare de cereri de pensionare înregistrate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Spre exemplu, zece cadre didactice au motivat creșterea punctului de pensie în cererile lor de pensionare.

Faptul că din ce în ce mai mulți profesori se cer la pensie se explică și prin aceea că doresc să scape de stresul cursurilor, inclusiv cele online, de riscul îmbolnăvirii având în vedere pandemia de noul coronavirus, de scenariile roșii și, în general de situația mereu fluctuantă din sistemul de învățământ românesc.

„Au început să curgă cererile de pensionare de vreo două săptămâni. Deși acești profesori, aflați la vârsta pensionării, au cerut continuitate pentru acest an școlar, acum s-au răzgândit și vor la pensie. Observăm o rată de pensionare mai mare față de alți ani, și asta pentru că punctul de pensie a crescut foarte mult, iar pensia a devenit mai atrăgătoare decât catedra”, a declarat inspectorul școlar adjunct Ioan Puiu.

„ Așa motivează profesorii care au depus cererile de pensionare în prima lună din acest an școlar. Avem zece până acum, dar continuă să vină cererile aproape zilnic și, comparativ cu anii trecuți, sunt foarte multe, ținând cont că a trecut doar o lună din acest an școlar”, a explicat inspectorul Ioan Puiu. ..https://evz.ro/ies-la-pensie-in-masa-fenomentul-care-ia-amploare-in-romania-in-plina-pandemie.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ