23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Ighen!

CONFIRMARE Dupã ce deputatul Dragos Iftime, presedintele PD-L Vaslui a anuntat cã Vasluiul va avea un prefect maghiar, iatã cã si vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur confirmã informatia. “(…)În negocierile pe care le-am purtat s-a discutat si despre un prefect maghiar la Vaslui si este foarte posibil ca acest lucru sã se întâmple”, a declarat, ieri, vicepresedintele PD-L, reporterilor “Vremea Nouã”. Astfel a devenit o certitudine faptul cã judetul Vaslui va avea un prefect sprijinit de UDMR, în ciuda faptului cã ieri, deputatul Iftime a fãcut lobby în Parlament pentru a pãstra actuala formulã de conducere de la Perfectura Vaslui.

Ieri, Gheorghe Flutur, vicepresedintele PD-L, a confirmat negocierile care se poartã în aceste zile între PD-L si UDMR pentru schimbarea prefectilor în anumite judete si considerã normal ca “partenerii nostri UDMR” sã aibã prefecti în tarã. “PD-L nu a câstigat singur alegerile. Împreunã cu UDMR am fãcut majoritatea care a dat un prim ministru democrat-liberal. Astfel, este normal ca si partenerii nostri sã aibã prefecti în România. În negocierile pe care le-am purtat s-a discutat si despre un prefect maghiar la Vaslui si este foarte posibil ca acest lucru sã se întâmple”, a declarat reporterilor cotidianului “Vremea Nouã”, vicepre-sedintele Flutur. Deci, cel mai probabil, în aceastã sãptãmânã ori cel mult în urmãtoarea, actualul prefect Ciprian Iftimoaeie va fi schimbat cu o persoanã sustinutã politic de cãtre UDMR. La fel se va întâmpla si cu prefecturile din Hunedoara, Harghita, Covasna si Sãlaj. UDMR a solicitat prefecturile în care PD-L a obtinut scoruri slabe la ultimele alegeri. În acelasi timp presedintele PD-L Vaslui, deputatul Dragos Iftime, a confirmat la rândul sãu cu douã zile în urmã cã Vasluiul va avea o persoanã pe care UDMR o va sprijini. În judetul Vaslui UDMR nu are filialã.

“Steaua mea pâlpâie, undeva la UDMR”

“Steaua mea pâlpâie, undeva la UDMR”, glumeste amar prefectul de Vaslui, Ciprian Iftimoaei, referindu-se la eventualitatea schimbãrii din functie. Prefectul Iftimoaei sperã cã politicienii maghiari se vor orienta spre o functie în administratia centralã si vor renunta la postul de la Vaslui. “Poate vor dori o functie într-un minister si voi avea si eu o sansã, dar si judetul Vaslui. Mi-as fi dorit sã pun în aplicare mai multe proiecte, în urmãtorii doi-trei ani, care sã pozitioneze judetul Vaslui în zona de Nord-Est si la granita cu Republica Moldova, dar dacã asta se va decide la Bucuresti, nu voi avea de ales. Personal, îmi este greu sã spun ce voi face în urmãtoarea perioadã, as prefera sã rãmân în judetul Vaslui, aici unde am învãtãt si m-am format ca om. Am gestionat, în acesti ani, tot felul de situatii dificile, asta este multumirea mea, ca om care am fost doi ani în fruntea Prefecturii si un an ca director de cabinet. Este o situatie cam dificilã pentru mine, atâta tot”, a mai spus prefectul de Vaslui.

Optiunile prefectului Ciprian

1. Subprefect de Vaslui – “Având în vedere cã sunt vicepresedinte al Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din România, pot trece pe functia secundã de conducere în Prefectura Vaslui, ca subprefect. As fi cel mai bun consilier al noului prefect, atât în materie de proiecte, cât si pe probleme de servicii deconcentrate”

2. Inspector guvernamental – “As putea sã mã ocup de problemele legate de securizarea frontierei externe a României si Uniunii Europene, în perspectiva aderãrii la Schengen, în Ministerul Administratiei si Internelor, pe judetele Vaslui si Iasi”

3. Director de serviciu deconcentrat în judetul Vaslui

4. Secretar general adjunct într-un minister – “Am vãzut cã sunt posturi disponibile în câteva ministere, voi vedea”

5. O optiune secretã – “Într-un alt domeniu de activitate, altul dec-t cel din sectorul de stat, posibil în afara judetului Vaslui”

ottilo_miklos.jpgExistã un vasluian fericit: Attila Miklos

OPINIE Chiar dacã este de origine maghiarã, Attila Miklos, directorul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie în Zootehnie (OARZ) Vaslui se considerã vasluian si spune cã nu conteazã nationalitatea viitorul prefect din moment ce va sti sã-si achite obligatii functiei

Se considerã mai mult român decât maghiar, desi are sãnãtoase origini unguresti si este probabil singurul sef de la deconcentratele din Vaslui care zâmbeste când aude cã aici va veni un prefect sustint de UDMR. Attila Miklos, directorul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie în Zootehnie (OARZ) Vaslui spune cã a fost luat prin surprindere când a auzit cã la Vaslui este posibil sã vinã un prefect sustinut de UDMR si nu credea cã va trãi sã o vadã si pe asta. “Dacã omul este gospodar, este corect si îsi face bine treabã, ce conteazã cã este ungur. Totul este ca cetãtenii sã vadã un sprijin în el si sã gãseascã un loc în care îsi pot rezolva unele probleme, cele care tin de Prefecturã. Eu sunt maghiar la origine iar românii, vasluienii mai bine zis, m-au primit aici, la Vaslui, acum 35 de ani cu bratele deschise si iatã cã îmi place sã trãiesc în continuare aici. Mã simt român si maghiar în acelasi timp si trãiesc printre oameni pe care mã pot bizui, iar ei au un sprijin în mine”, a spus Attila Miklos. Desi a fi fost cam singurul om cu experientã în management care ar fi putut sã facã fatã functiei de prefect, Attila Miklos spune cã nu este membru al UDMR si nici nu si-a propus vreodatã sã ajungã prefect. Eu mã simt bine aici unde sunt”, spune directorul OARZ Vaslui. Cu toate acestea, stiindu-se cã Attila Miklos este cunoscãtor de limbã maghiarã, cel mai probabil, este posibil ca directorul sã ajungã pe post de traducãtor la sedintele de Colegiu Prefectural.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here