spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

IGPR, dezvăluire șoc în cazul scandalului de la IPJ Vaslui: unii polițiști circulă cu mașini cu ITP-ul expirat

- Advertisement -

REACȚIE… La doar o zi după ce Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul”  acuza că unui număr de 50 de polițiști vasluieni li s-a suspendat decontarea navetei, Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.) vine cu lămuriri și aruncă pisica în curtea polițiștilor. Reprezentanții I.G.P.R. spun că de vină pentru nedecontarea navetei sunt chiar oamenii legii, unii dintre ei circulând cu mașini cu ITP-ul expirat, în timp ce alții au buletinele expirate. 

Iată cum arată dreptul la replică pe care Inspectoratul General al Poliției Române l-a dat celor de la Sindicatul “Diamantul”.Referitor la postarea dvs „Un nou ABUZ la IPJ VASLUI” de pe rețeaua de socializare Facebook ne rezervăm dreptul de a avea un Drept la replică pentru corecta dvs informare despre modul de decontare a cheltuielilor de transport . Astfel conform prevederilor OMFP 923/2014 ( Norme metodologice referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv ),persoana care acorda viza de control financiar preventiv propriu (în speță contabilul șef al IPJ Vaslui), în vederea acordării unei vize cât mai complete, poate solicita orice alt document justificativ. În situația prezentată, pentru acordarea vizei pe documentele justificative privind decontarea cheltuielilor de transport, a solicitat și alte documente, ocazia cu care a constatat că la nivelul IPJ Vaslui un număr de 9 polițiști pentru autovehiculele deținute aveau ITP expirat (!!! no comment), 9 polițiști au prezentat documente pentru alte autovehicule decât cele cu care au fost alocați la dreptul de a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport, 3 polițisti aveau cărți de identitate expirate( pe perioada stării de alertă sunt valabile, dar în baza lor beneficiază de anumite sume și normal era sa prezinte documente valabile cu domiciliu pana unde se deconteaza transportul ) iar 3 polițiști au prezentat documente neconforme. Întrucât cei în cauză nu au respectat prevederile art 5,al 4 din OMAI 51/2014 ( Norme referitoarela decontarea cheltuielilor de transport) de a aduce la cunoștință în 5 zile orice modificare intervenită la acordarea acestui drept, s-a dispus sistarea decontării cheltuielilor de transport și efectuarea de verificari pentru cele mentionate. În prezent la nivelul IPJ Vaslui se fac verificari și se vor dispune masuri în consecință, după caz”, se arată în comunicatul remis de IGPR.

De unde a pornit scandalul?

La mijlocul acestei săptămâni, Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul”  lansa un nou atac la adresa conducerii IPJ Vaslui. De data aceasta, sindicaliștii au atras atenția asupra faptului că unui număr de 50 de polițiști vasluieni, fără nici un fel de anunț prealabil, li s-a suspendat decontarea navetei, pe care aceștia o fac zilnic la și de la locul de muncă. Sindicatul “Diamantul” dădea și un avertisment conducerii IPJ Vaslui pentru îndreptarea situației și spunea că, în mod contrar, dacă nu își vor primi dreptul stabilt prin Ordin de la MAI, “toți cei 50 de polițiști vor recurge la un gest extrem și anume ”urmează să mergem toți cei 50 de polițiști și să-i lăsăm copiii în fata IPJ Vaslui”.  “La IPJ Vaslui, din dorința arzatoare a contabilului cu epoleți ce conduce Compartiment Financiar, începând cu luna iulie 2021, s-a procedat la suspendarea decontării dreptului la navetă pentru un număr de aproximativ 50 de polițiști fără ca aceștia sa fie informați despre sistarea acestui drept, sau care au fost motivele sistării acestui drept. Cu privire la informarea drepturilor financiare, unii polițiști au primit în iulie 2021, adrese prin care li se refuza decontarea unor rapoarte în februarie 2021 deși aceștia credeau ca au încasat sumele ce li se cuvenea. Bătaia de joc la adresa POLIȚIȘTILOR din operativ a fost maximă în momentul în care au cerut lămuriri cu privire la dreptul lor financiar legal iar aceștia au fost expediați de la un lucrător la altul din cadrul Compartimentului Financiar, catalogați de unii ca fiind purtători de haine, epoleți și legitimație marca MAI, majoritatea, în frunte cu contabilul conducător, văzând hoți doar pe la TV (noi nu credem asta, dar asa vb lumea ). Acum suntem și noi curioși să explice în termeni ce țin de contabilitate, că juridic îi explicăm noi că faptele constituie infracțiuni, modul cum a decontat el câte 3,4,5 rapoarte de decontare a navetei unui polițist care stătea la serviciu, în weekend bineînțeles, câte 28, 32 chiar și 40 de ore consecutive, după cum resultă din foile de prezență la serviciu și asta timp de circa un an jumate. De asemenea suntem curioși dacă pe data de 14 a lunii august stăpânul de la Compartimentul Financiar, cunoscut ca și contabilul cu apucături de polițist rutierist, consideră că merităm sa fim remunerați sau urmează să mergem toți cei 50 de polițiști și să-i lăsăm copiii în fața IPJ Vaslui. Îi lăsăm domnului contabil asta aici să o printeze, să o citească și să și-o pună sub pernă”, este postareapublicată pe pagina de Facebook a sindicatului.

Contabilul șef al IPJ Vaslui, apreciat la București

Dacă în rândul sindicaliștilor, contabililul șef al IPJ Vaslui nu are o imagine prea bună, de la București, din curtea IGPR, altfel de văd lucrurile. Conducerea Poliției Române l-a apărat pe angajatul instituției vasluiene, dându-l exemplu pentru restul colegilor din țară. “Referitor la unele aprecieri tendențioase despre contabilul sef al instituției, vă comunic ca este unul din cei mai buni contabili șefi din structurile teritoriale ale Poliției Române, un adevărat profesionist”, le-au mai transmis reprezentanții IGPR sindicaliștilor de la Diamantul.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII