25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

IGPR, dezvăluire șoc în cazul scandalului de la IPJ Vaslui: unii polițiști circulă cu mașini cu ITP-ul expirat

REACȚIE… La doar o zi după ce Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul”  acuza că unui număr de 50 de polițiști vasluieni li s-a suspendat decontarea navetei, Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.) vine cu lămuriri și aruncă pisica în curtea polițiștilor. Reprezentanții I.G.P.R. spun că de vină pentru nedecontarea navetei sunt chiar oamenii legii, unii dintre ei circulând cu mașini cu ITP-ul expirat, în timp ce alții au buletinele expirate. 

Iată cum arată dreptul la replică pe care Inspectoratul General al Poliției Române l-a dat celor de la Sindicatul “Diamantul”.Referitor la postarea dvs „Un nou ABUZ la IPJ VASLUI” de pe rețeaua de socializare Facebook ne rezervăm dreptul de a avea un Drept la replică pentru corecta dvs informare despre modul de decontare a cheltuielilor de transport . Astfel conform prevederilor OMFP 923/2014 ( Norme metodologice referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv ),persoana care acorda viza de control financiar preventiv propriu (în speță contabilul șef al IPJ Vaslui), în vederea acordării unei vize cât mai complete, poate solicita orice alt document justificativ. În situația prezentată, pentru acordarea vizei pe documentele justificative privind decontarea cheltuielilor de transport, a solicitat și alte documente, ocazia cu care a constatat că la nivelul IPJ Vaslui un număr de 9 polițiști pentru autovehiculele deținute aveau ITP expirat (!!! no comment), 9 polițiști au prezentat documente pentru alte autovehicule decât cele cu care au fost alocați la dreptul de a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport, 3 polițisti aveau cărți de identitate expirate( pe perioada stării de alertă sunt valabile, dar în baza lor beneficiază de anumite sume și normal era sa prezinte documente valabile cu domiciliu pana unde se deconteaza transportul ) iar 3 polițiști au prezentat documente neconforme. Întrucât cei în cauză nu au respectat prevederile art 5,al 4 din OMAI 51/2014 ( Norme referitoarela decontarea cheltuielilor de transport) de a aduce la cunoștință în 5 zile orice modificare intervenită la acordarea acestui drept, s-a dispus sistarea decontării cheltuielilor de transport și efectuarea de verificari pentru cele mentionate. În prezent la nivelul IPJ Vaslui se fac verificari și se vor dispune masuri în consecință, după caz”, se arată în comunicatul remis de IGPR.

De unde a pornit scandalul?

La mijlocul acestei săptămâni, Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul”  lansa un nou atac la adresa conducerii IPJ Vaslui. De data aceasta, sindicaliștii au atras atenția asupra faptului că unui număr de 50 de polițiști vasluieni, fără nici un fel de anunț prealabil, li s-a suspendat decontarea navetei, pe care aceștia o fac zilnic la și de la locul de muncă. Sindicatul “Diamantul” dădea și un avertisment conducerii IPJ Vaslui pentru îndreptarea situației și spunea că, în mod contrar, dacă nu își vor primi dreptul stabilt prin Ordin de la MAI, “toți cei 50 de polițiști vor recurge la un gest extrem și anume ”urmează să mergem toți cei 50 de polițiști și să-i lăsăm copiii în fata IPJ Vaslui”.  “La IPJ Vaslui, din dorința arzatoare a contabilului cu epoleți ce conduce Compartiment Financiar, începând cu luna iulie 2021, s-a procedat la suspendarea decontării dreptului la navetă pentru un număr de aproximativ 50 de polițiști fără ca aceștia sa fie informați despre sistarea acestui drept, sau care au fost motivele sistării acestui drept. Cu privire la informarea drepturilor financiare, unii polițiști au primit în iulie 2021, adrese prin care li se refuza decontarea unor rapoarte în februarie 2021 deși aceștia credeau ca au încasat sumele ce li se cuvenea. Bătaia de joc la adresa POLIȚIȘTILOR din operativ a fost maximă în momentul în care au cerut lămuriri cu privire la dreptul lor financiar legal iar aceștia au fost expediați de la un lucrător la altul din cadrul Compartimentului Financiar, catalogați de unii ca fiind purtători de haine, epoleți și legitimație marca MAI, majoritatea, în frunte cu contabilul conducător, văzând hoți doar pe la TV (noi nu credem asta, dar asa vb lumea ). Acum suntem și noi curioși să explice în termeni ce țin de contabilitate, că juridic îi explicăm noi că faptele constituie infracțiuni, modul cum a decontat el câte 3,4,5 rapoarte de decontare a navetei unui polițist care stătea la serviciu, în weekend bineînțeles, câte 28, 32 chiar și 40 de ore consecutive, după cum resultă din foile de prezență la serviciu și asta timp de circa un an jumate. De asemenea suntem curioși dacă pe data de 14 a lunii august stăpânul de la Compartimentul Financiar, cunoscut ca și contabilul cu apucături de polițist rutierist, consideră că merităm sa fim remunerați sau urmează să mergem toți cei 50 de polițiști și să-i lăsăm copiii în fața IPJ Vaslui. Îi lăsăm domnului contabil asta aici să o printeze, să o citească și să și-o pună sub pernă”, este postareapublicată pe pagina de Facebook a sindicatului.

Contabilul șef al IPJ Vaslui, apreciat la București

Dacă în rândul sindicaliștilor, contabililul șef al IPJ Vaslui nu are o imagine prea bună, de la București, din curtea IGPR, altfel de văd lucrurile. Conducerea Poliției Române l-a apărat pe angajatul instituției vasluiene, dându-l exemplu pentru restul colegilor din țară. “Referitor la unele aprecieri tendențioase despre contabilul sef al instituției, vă comunic ca este unul din cei mai buni contabili șefi din structurile teritoriale ale Poliției Române, un adevărat profesionist”, le-au mai transmis reprezentanții IGPR sindicaliștilor de la Diamantul.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. persoana responsabila cu controlul financir preventiv si contabilul sef in mod evident si-au depasit atributiile si au procedat ,, la comanda cuiva ”in acest caz. pentru zilele in care politistul navetist a fost prezent la serviciu obligatoriu ii decontezi naveta,nu te doare pe tine capul cu ce s-a deplasat , daca buletinul e expirat daca nu are itp la masina si alte baliverne . In instanta cu siguranta acestia castiga. comunicatul IGPR este pt intimidare pt a nu ajunge in instanta ca si-a dat seama de abuzul celor da la compartimentul financiar contabil . dar pana acum ei nu au vazut , cum asa dintr-o data le-a venit pana acum de ce nu au procedat in felul acesta Motivele invocate nu au nici o legatura cu decontarea cheltuielilor de deplasare . Nu mai stergeti articolele care sunt documentate daca nu va pricepeti domnilor de la vrn.!

  • In principiu, tu ai dreptate, dar daca vei citi Hg-ul referitor la naveta politistilor vei vedea ca acesta e facut in asa fel incat sa nu poti beneficia de naveta cu auto personal. In acest sens bineinteles ca sindicatele sunt… cum sunt.
   Oricum, se forteaza putin nota la acordarea decontarii navetei cu auto personal, la Vs.
   Dupa actele normative in vigoare n-ar beneficia aproape nimeni.

 2. Buun,polițiștii nu au primit drepturi financiare pentru naveta.
  Băi ,da’ cum dracu sa faci scandal degeaba? Finanțistul ăla are și el instrucțiuni: îți acord drepturile daaaar: vino cu un buletin valabil,adu un act justificativ că locuiești la mama dracului și nu poți să-ți închiriezi ceva în oraș ( că-ți dau și bani pentru gazdă) și multe altele.
  Probabil e mai simplu sa te plîngi la sindicat,decît să-ți faci ITP- îl la mașină
  Sindicatule te faci de rahat prin susținerea unor aberații.

 3. ITP expirat ,fara asigurare obligatorie , consuma alcool la volan ,nu au asigurari obligatorii ,circula fara centuri ,vorbesc la tel. in timpul şofatului. NU respecta nicio regulă 99% din acest grup infractional organizat .

 4. un militian , facut la apelul bocancilor , incadrat la un post rural mergea la masa de pranz acasa la el intr/o localitate invecinata cu masina de militie cu girofarurile aprinse (circula in regim cu prioritate pe DN).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here